Avoin lähdekoodi

Valitsemalla Seravon olet mukana tukemassa avoimen lähdekoodin kehitys- ja edistämistyötä Suomessa ja maailmalla. Meillä on vahva tausta Linuxin ja avoimen lähdekoodin parissa. Olemme osallistuneet useisiin avoimen lähdekoodin projekteihin ja olemme aktiivisia erilaisissa avoimen lähdekoodin yhteisöissä sekä Suomessa että kansainvälisesti. 

Olemme mukana

  • tarjoamassa tukea Linux-käyttäjille
  • kehittämässä ja kääntämässä WordPressiä
  • kehittämässä ja julkaisemassa WordPress-lisäosia
  • tukemassa ja osana WordPress-yhteisöä niin sponsoreina, puhujina, järjestäjinä kuin osallistujinakin
  • MariaDB -tietokannan kehityksessä ja edistämisessä
  • Suomen avoimien tietojärjestelmien keskuksen toiminnassa (COSS)
  • puhumassa ja sponsoroimassa Mindtrekissä, kansainvälisessä avoimen lähdekoodin teknologiaa tukevassa konferenssissa

Valitsemalla Seravon olet mukana tukemassa avoimen lähdekoodin kehitys- ja edistämistyötä Suomessa ja maailmalla.

Avoin lähdekoodi ja WordPress

Vuodesta 2014 lähtien Seravo on keskittynyt tarjoamaan parasta mahdollista palvelinympäristöä ja ylläpitoa WordPress-sivustoille. Maailman suosituimpana sisällönhallintajärjestelmänä (CMS) WordPress on erinomainen esimerkki avoimen lähdekoodin kehityksestä, edistyksellisyydestä sekä kaupallisesta potentiaalista.

Olemme aktiivisena osana WordPress-yhteisöä julkaisemalla WordPress-lisäosia, tekemällä käännöksiä ja ottamalla osaa paikallisiin WordPress-tapaamisiin sekä WordCamp-tapahtumiin niin Suomessa kuin maailmallakin.

Vuonna 2019 olemme vahvasti mukana maaliskuun alussa Helsingissä järjestettävässä, kautta aikojen ensimmäisessä  pohjoismaisessa WordCamp -tapahtumassa, sekä juhannusviikolla Berliinissä järjestettävässä WordCamp Europessa.

Mitä on avoin lähdekoodi?

Avoin lähdekoodi tarkoittaa ohjelmistoa, jota voi käyttää, muokata ja jakaa kuka tahansa ja mihin tahansa tarkoitukseen. Avoimen lähdekoodin ohjelmistoja kehitetään usein asiantuntijavetoisten yhteisöjen toimesta yhteistyöllä.

Avoimen lähdekoodin käyttäminen on usein kustannustehokkaampaa kuin suljettujen vastaavien käyttäminen – avoin lähdekoodi myös tarkoittaa sitä, että et ole koskaan sidottu yhteen tarjoajaan. Yli 200 000 ohjelmistoa on tälläkin hetkellä julkaistu ilmaisen/avoimen lähdekoodin ohjelmistona (FLOSS) ja WordPress on yksi niistä. Me autamme asiakkaitamme hyödyntämään avointa lähdekoodia ja sen tarjoamaa vapautta.

Hae WP-palvelu.fi:stä

Lue myös

Pohjoismainen WordPress-yhteisö kokoontuu Helsingissä

12.2.2019

Vajaan kuukauden päästä Helsingissä järjestetään kautta aikojen ensimmäinen yhteispohjoismainen WordPress-tapahtuma WordCamp Nordic. Tätä tapahtumaa on kaavailtu ja siitä on haaveiltu […]

Seravo osallistui FOSDEM 2019 -tapahtumaan

11.2.2019

Seravo teki tänäkin vuonna jo perinteeksi muodostuneen pyhiinvaelluksensa FOSDEM 2019 -tapahtumaan, kuuden hengen delegaation voimin. FOSDEM on vuosittain Brysselissä järjestettävä, […]

Kesälle 2019 kesätöitä!

8.2.2019

Haluaisitko viettää kesäsi kasvavassa IT-alan yrityksessä meillä Seravolla? Seravo on ketterä tamperelainen ohjelmistotalo. Päätuotteemme on WP-palvelu eli WordPress-verkkosivustoille suunniteltu hosting- ja […]