Avoin lähdekoodi

Seravolla on vahva tausta Linuxin ja avoimen lähdekoodin parissa. Olemme aktiivinen jäsen avoimen lähdekoodin yhteisössä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, ja olemme osallistuneet useisiin avoimen lähdekoodin projekteihin.

Olemme mukana

  • tarjoamassa tukea Linux käyttäjille
  • kehittämässä ja kääntämässä WordPressiä
  • kehittämässä ja julkaisemassa WordPress-lisäosia
  • tukemassa ja osana WordPress-yhteisöä niin sponsoreina, puhujina, järjestäjinä kuin osallistujinakin
  • MariaDB -tietokannan kehityksessä ja edistämisessä
  • Suomen avoimien tietojärjestelmien keskuksen toiminnassa (COSS)
  • puhumassa ja sponsoroimassa Mindtrekissä, kansainvälisessä avoimen lähdekoodin teknologiaa tukevassa konferensissa

Valitsemalla Seravon tuet avoimen lähdekoodin kehittymistä ja edistämistä Suomessa ja maailmalla.

Avoin lähdekoodi ja WordPress

Vuodesta 2014 lähtien Seravo on keskittynyt rakentamaan ja tarjoamaan parasta mahdollista hostingia sekä ylläpitoa WordPress sivustoille. Maailman suosituimpana sisällönhallintajärjestelmänä (CMS) WordPress on erinomainen esimerkki avoimen lähdekoodin kehityksestä, edistyksellisyydestä sekä kaupallisesta potentiaalista.

Olemme aktiivisena osana WordPress yhteisöä julkaisemalla WordPress-lisäosia, tekemällä käännöksiä ja ottamalla osaa paikallisiin WordPress-tapaamisiin sekä WordCamp-tapahtumiin niin Suomessa kuin maailmallakin. Vuonna 2017 olimme WordCamp Helsinki tapahtuman kulta sponsorina sekä sponsoroimassa WordCamp Europe -tapahtumaa Pariisissa. Vuonna 2018 olimme jälleen sponsoroimassa WordCamp Europe -tapahtumaa, tällä kertaa sijaintina oli Belgrad, Serbiassa.

Mitä on avoin lähdekoodi?

Avoin lähdekoodi tarkoittaa ohjelmistoa, jota voi käyttää, muokata ja jakaa kuka tahansa ja mihin tahansa tarkoitukseen. Avoimen lähdekoodin ohjelmistoja kehitetään usein asiantuntijavetoisten yhteisöjen toimesta yhteistyöllä.

Avoimen lähdekoodin käyttäminen on usein kustannustehokkaampaa kuin suljettujen vastaavien käyttäminen – avoin lähdekoodi myös tarkoittaa sitä, että et ole koskaan sidottu yhteen tarjoajaan. Yli 200 000 ohjelmistoa on tälläkin hetkellä julkaistu ilmaisen/avoimen lähdekoodin ohjelmistona (FLOSS), ja WordPress on yksi niistä. Me autamme asiakkaitamme hyödyntämään avointa lähdekoodia ja sen tarjoamaa vapautta.

Hae WP-palvelu.fi:stä

Lue myös

WordCamp Turku 2018

28.9.2018

Tämän vuoden toinen kotimainen WordCamp on täydessä vauhdissa Turussa tänään 28.9. ja Seravo on menossa mukana! Olemme mukana tapahtumassa kuuden […]

Onko Cloudflaresta hyötyä?

27.9.2018

Seravon asiantuntijat ovat olleet useasti esillä puhumassa WordPressin nopeusoptimoinnista, joten moni WordPress-sivuston kehittäjä kysyy meiltä vinkkejä sivustonsa nopeusoptimointiin. Aina silloin […]

Gutenberg mullistaa WordPressin – vai mullistaako?

26.9.2018

WordPressin versio 5.0, jonka on määrä ilmestyä vielä vuoden 2018 aikana, tuo mukanaan uutuuden, joka on herättänyt suuria tunteita WordPress-maailmassa. […]