Avoin lähdekoodi

Valitsemalla Seravon olet mukana tukemassa avoimen lähdekoodin kehitys- ja edistämistyötä Suomessa ja maailmalla. Meillä on vahva tausta Linuxin ja avoimen lähdekoodin parissa. Olemme osallistuneet useisiin avoimen lähdekoodin projekteihin ja olemme aktiivisia erilaisissa avoimen lähdekoodin yhteisöissä sekä Suomessa että kansainvälisesti. 

Olemme mukana

  • kehittämässä WordPressin ydintä ja henkilökuntamme osallistuu säännöllisesti WordPressin suomentamiseen jokaisen uuden versiojulkaisun kynnyksellä
  • kehittämässä ja julkaisemassa WordPress-lisäosia
  • tukemassa ja osana WordPress-yhteisöä niin sponsoreina, puhujina, järjestäjinä kuin osallistujinakin. Seravo on osallistunut ja sponsoroinut kaikkia WP Meetup-tapaamisia Suomessa 5 eri paikkakunnalla sekä sponsoroinut kaikkia Suomessa järjestettyjä WordCamp-tapahtumia, sekä WP Metsää.
  • myös kehittämässä laajemminkin käyttämiämme avoimen lähdekoodin ohjelmistoja. Henkilökuntamme koodaamia parannuksia löytyy ympäri maailmaa käytössä muun muassa ohjelmistoissa Linux-ydin, Docker/Moby, Nginx, MariaDB, AppArmor, GraphicMagic, Entr, Redis, Debian, Ubuntu, Helpy ynnä muuta
  • tarjoamassa tukea Linux-käyttäjille
  • Suomen avoimien tietojärjestelmien keskuksen toiminnassa (COSS) ohjausryhmäjäsenenä ja palveluntarjoajana
  • Koodia Suomessa ry:n jäsenenä ja palveluntarjoajana
  • tarjoamassa palvelimet suomalaisen avoimen lähdekoodin käännösyhteisölle joka löytyy osoitteesta lokalisointi.fi

Valitsemalla Seravon olet mukana tukemassa avoimen lähdekoodin kehitys- ja edistämistyötä Suomessa ja maailmalla.

Lisäksi olemme tukeneet taloudellisesti lukusia avoimen lähdekoodin projekteja sekä tapahtumia, kuten mm:

Tuemme myös ohjelmointia ja avointa koodia lapsille opettavaa Koodikerho-toimintaa. Seravon toimitusjohtaja Otto Kekäläinen on myös hallituksen puheenjohtaja Fuugin säätiössä, joka jakaa lukuisia avustuksia suomalaisille avoimen koodin ja datan hankkeille joka vuosi.

Avoin lähdekoodi ja WordPress

Vuodesta 2014 lähtien Seravo on keskittynyt tarjoamaan parasta mahdollista palvelinympäristöä ja ylläpitoa WordPress-sivustoille. Maailman suosituimpana sisällönhallintajärjestelmänä (CMS) WordPress on erinomainen esimerkki avoimen lähdekoodin kehityksestä, edistyksellisyydestä sekä kaupallisesta potentiaalista.

Olemme aktiivisena osana WordPress-yhteisöä julkaisemalla WordPress-lisäosia, tekemällä käännöksiä ja ottamalla osaa paikallisiin WordPress-tapaamisiin sekä WordCamp-tapahtumiin niin Suomessa kuin maailmallakin.

Vuonna 2019 olemme vahvasti mukana maaliskuun alussa Helsingissä järjestettävässä, kautta aikojen ensimmäisessä  pohjoismaisessa WordCamp -tapahtumassa, sekä juhannusviikolla Berliinissä järjestettävässä WordCamp Europessa.

Olemme myös olleet alusta alkaen sponsorina sille alkuperäiselle WordPress podcastille.

WordPress Deployer

Teemme jatkuvasti työtä WordPressin edistämiseksi lähes kaikilla eri tavoilla mitä make.wordpress.org:n kautta koordinoidaan.

Olemme myös sponsoroineet WordPressin ytimestä erillistä mutta kaikille vapaasti käytettävää WordPress Deployer -palvelua, jonka avulla WordPressin lisäosahakemiston kanssa voi käyttää pelkästään git-versiohallintaa vanhanaikaisen Subversion-versionhallinnan sijasta.

Osallistu WP-palvelun kehittämiseen

Moni komponentti WP-palvelussa on julkaistu kokonaan avoimesti. Asiakkaamme voivat halutessaan osallistua esim WordPress-projektipohjamme, Seravo Pluginin tai Seravon kehittäjädokumentaation parantamiseen.

Mitä on avoin lähdekoodi?

Avoin lähdekoodi tarkoittaa ohjelmistoa, jota voi käyttää, muokata ja jakaa kuka tahansa ja mihin tahansa tarkoitukseen. Avoimen lähdekoodin ohjelmistoja kehitetään usein asiantuntijavetoisten yhteisöjen toimesta yhteistyöllä.

Avoimen lähdekoodin käyttäminen on usein kustannustehokkaampaa kuin suljettujen vastaavien käyttäminen – avoin lähdekoodi myös tarkoittaa sitä, että et ole koskaan sidottu yhteen tarjoajaan. Yli 200 000 ohjelmistoa on tälläkin hetkellä julkaistu ilmaisen/avoimen lähdekoodin ohjelmistona (FLOSS) ja WordPress on yksi niistä. Me autamme asiakkaitamme hyödyntämään avointa lähdekoodia ja sen tarjoamaa vapautta.

Git

Seravon tekemät ja julkaisemat avoimen lähdekoodin ohjelmistot löytyy Seravon Github-tilistä.

Hae WP-palvelu.fi:stä

Lue myös

Ilmoittaudu kehityskeskiviikkoon 2019!

24.4.2019

Mielipiteesi on meille tärkeä! Järjestämme kumppaneillemme ja asiakkaillemme kehityskeskiviikon 15.5.2019 klo 12 alkaen. Tapahtuman tarkoituksena on saada arvokasta palautetta Seravon […]

WooCommercen päivitystestaus

15.4.2019

Kerroimme alkuvuodesta miten Seravon testausjärjestelmä tulee uudistumaan kevään kuluessa. Vanha testausjärjestelmämme on nyt ajettu vaiheittain alas ja kaikki päivitystemme yhteydessä […]

Järjestäjänä WordCamp Nordicissa

10.4.2019

Tämän vuoden maaliskuussa järjestettiin historian ensimmäinen yhteispohjoismainen WordPress-konferenssi WordCamp Nordic. Kyseessä oli myös suurin ja kansainvälisin Suomessa koskaan järjestetty WordCamp, […]