Avoin lähdekoodi

Valitsemalla Seravon olet mukana tukemassa avoimen lähdekoodin kehitys- ja edistämistyötä Suomessa ja maailmalla. Meillä on vahva tausta Linuxin ja avoimen lähdekoodin parissa. Olemme osallistuneet useisiin avoimen lähdekoodin projekteihin ja olemme aktiivisia erilaisissa avoimen lähdekoodin yhteisöissä sekä Suomessa että kansainvälisesti. 

Olemme mukana

  • kehittämässä WordPressin ydintä ja henkilökuntamme osallistuu säännöllisesti WordPressin suomentamiseen jokaisen uuden versiojulkaisun kynnyksellä.
  • kehittämässä ja julkaisemassa WordPress-lisäosia.
  • tukemassa ja osana WordPress-yhteisöä niin sponsoreina, puhujina, järjestäjinä kuin osallistujina. Seravo on osallistunut ja sponsoroinut useita viidellä eri paikkakunnalla järjestettäviä WP Meetup-tapaamisia Suomessa sekä sponsoroinut kaikkia Suomessa järjestettyjä WordCamp-tapahtumia sekä WP Metsää. Lisäksi Seravo on sponsoroinut ja osallistunut useisiin vastaaviin tapahtumiin ulkomailla.
  • kehittämässä käyttämiämme avoimen lähdekoodin ohjelmistoja. Henkilökuntamme koodaamia parannuksia löytyy ympäri maailmaa muun muassa seuraavista ohjelmistoista: Linux-ydin, Docker/Moby, Nginx, MariaDB, AppArmor, GraphicMagic, Entr, Redis, Debian, Ubuntu, Helpy, wp-cli jne.
  • tukemassa MariaDB Foundationia hostaamalla MariaDB.org-sivustoa.
  • tarjoamassa tukea Linux-käyttäjille.
  • Suomen avoimien tietojärjestelmien keskuksen (COSS) toiminnassa ohjausryhmän jäsenenä ja palveluntarjoajana.
  • Koodia Suomessa ry:n jäsenenä ja palveluntarjoajana.
  • tarjoamassa palvelimet suomalaisen avoimen lähdekoodin käännösyhteisölle, joka löytyy osoitteesta lokalisointi.fi.

Valitsemalla Seravon olet mukana tukemassa avoimen lähdekoodin kehitys- ja edistämistyötä Suomessa ja maailmalla.

Lisäksi olemme tukeneet taloudellisesti ja vapaaehtoistyöllä lukuisia avoimen lähdekoodin projekteja sekä tapahtumia, kuten:

Tuemme myös ohjelmointia ja avointa koodia lapsille opettavaa Koodikerho-toimintaa ja Seravon toimitusjohtaja Otto Kekäläinen on hallituksen puheenjohtaja Fuugin säätiössä, joka jakaa lukuisia avustuksia suomalaisille avoimen koodin ja datan hankkeille joka vuosi.

Avoin lähdekoodi ja WordPress

Vuodesta 2014 lähtien Seravo on keskittynyt tarjoamaan parasta mahdollista palvelinympäristöä ja ylläpitoa WordPress-sivustoille. Maailman suosituimpana sisällönhallintajärjestelmänä (CMS) WordPress on erinomainen esimerkki avoimen lähdekoodin kehityksestä, edistyksellisyydestä sekä kaupallisesta potentiaalista.

Olemme aktiivisena osana WordPress-yhteisöä julkaisemalla WordPress-lisäosia, tekemällä käännöksiä ja ottamalla osaa paikallisiin WordPress-tapaamisiin sekä WordCamp-tapahtumiin niin Suomessa kuin maailmalla.

Vuonna 2019 olemme vahvasti mukana maaliskuun alussa Helsingissä järjestettävässä, kautta aikojen ensimmäisessä  pohjoismaisessa WordCamp -tapahtumassa sekä juhannusviikolla Berliinissä järjestettävässä WordCamp Europessa.

Olemme myös olleet alusta alkaen sponsorina sille alkuperäiselle WordPress-podcastille.

WordPress Deployer

Teemme jatkuvasti työtä WordPressin edistämiseksi lähes kaikilla eri tavoilla, joita make.wordpress.org:n kautta koordinoidaan.

Olemme myös sponsoroineet WordPressin ytimestä erillistä mutta kaikkien vapaasta käytettävissä olevaa WordPress Deployer -palvelua, jonka avulla WordPressin lisäosahakemiston kanssa voi käyttää pelkästään git-versiohallintaa vanhanaikaisen Subversion-versionhallinnan sijasta.

Osallistu WP-palvelun kehittämiseen

Moni komponentti WP-palvelussa on julkaistu kokonaan avoimesti. Asiakkaamme voivat halutessaan osallistua esimerkiksi WordPress-projektipohjamme, Seravo Pluginin tai Seravon kehittäjädokumentaation parantamiseen.

Mitä on avoin lähdekoodi?

Avoin lähdekoodi tarkoittaa ohjelmistoa, jota voi käyttää, muokata ja jakaa kuka tahansa ja mihin tahansa tarkoitukseen. Avoimen lähdekoodin ohjelmistoja kehitetään usein asiantuntijavetoisten yhteisöjen toimesta yhteistyöllä.

Avoimen lähdekoodin käyttäminen on usein kustannustehokkaampaa kuin suljettujen vastaavien käyttäminen – avoin lähdekoodi myös tarkoittaa sitä, että et ole koskaan sidottu yhteen tarjoajaan. Yli 200 000 ohjelmistoa on tälläkin hetkellä julkaistu ilmaisen/avoimen lähdekoodin ohjelmistona (FLOSS) ja WordPress on yksi niistä. Me autamme asiakkaitamme hyödyntämään avointa lähdekoodia ja sen tarjoamaa vapautta.

Git

Seravon tekemät ja julkaisemat avoimen lähdekoodin ohjelmistot löytyy Seravon Github-tilistä.

Hae WP-palvelu.fi:stä

Lue myös

Työntekijöille ilmaiset kasvomaskit ja käsineet

11.9.2020

Seravo jakaa ilmaiseksi henkilökunnalleen kahta asiaa tartuntariskin vähentämiseksi. Tiedätkö mistä muusta on hyötyä kasvomaskin lisäksi?

WooCommerce 4.5 on julkaistu

9.9.2020

Syyskuun 9. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.5. Kyseessä on minor-versio joka on täysin yhteensopiva aiemman 4.4 version kanssa. Uudessa versiossa […]

Koronavilkku.fi Suomen suosituin sivusto 31.8.2020?

4.9.2020

Tekikö koronavilkku.fi Suomen nettihistorian ennätyksen 31.8.2020 kun 935 000 vierailijaa kävi vuorokaudessa?