Case Veska: Luotettavampaa ja nopeampaa ylläpitoa

Kirjoitettu: 30.7.2019 Päivitetty: 16.8.2019

Hitaasti latautuvat verkkosivut tuottavat monelle ylläpitäjälle ja omistajalle kohonnutta verenpainetta ja harmaita hiuksia, mutta onneksi hitaiden sivustojenkin varalle on ratkaisu.

Veskan uudistunut ilme

Kauppakeskus Veska on Pirkkalassa sijaitseva ostoskeskus, jota laajennettiin vuonna 2017 ja samalla se siirtyi kokonaan kotimaiseen omistukseen. Veskan rakennusten teknologiaa modernisoitiin laajasti, jonka lisäksi kauppakeskus etsi yhteistyökumppania, jonka avulla saada myös verkossa kaikki sujumaan yhtä nopeasti ja mallikkaasti kuin kauppakeskuksen myymälöissä.

Sivusto päätyi Seravon ylläpidettäväksi yhteistyökumppanimme Myynninmaailman suosituksesta. Sivuston siirto tapahtui Seravon asiantuntijoiden toimesta ja julkaisu hoidettiin sujuvasti sovittuna ajankohtana.

Tärkeimpänä osa-alueena siirron yhteydessä oli nopeustarkistus, jotta voitiin varmistaa haluttu lopputulos myös Kauppakeskus Veskalle. Ennen siirtoa mitattiin sivuston senhetkinen nopeus. Tulos näytti tältä:

Pingdomin Frankfurtin palvelimilta käsin tehty mittaus.

Nopeustestin tuloksesta pystyttiin päätelemään, että sivuston koko ei ole todennäköinen syy hitauteen, koska pyyntöjäkin tehtiin kohtuuden rajoissa. Oli siis pureuduttava syvemmälle nopeustestin tuloksiin.

Pingdom listaa jokaisen yksittäisen pyynnön ja antaa sen kokonaissuoritusajan.

Tarkemmalla tutkimuksella selvisi, että yli puolet lähes kuuden sekunnin latausajasta kului palvelinta odotellessa. Tästä seurasi johtopäätös siitä, että sivusto nopeutuisi huomattavasti jo pelkästään palvelinympäristön vaihdoksen vaikutuksesta.

Pingdomin Frankfurtin palvelimilta tehty testi siirron jälkeen.

Kun sivusto oli saatu siirrettyä, voitiin todeta nopeuden kasvaneen välimuistituksen ja WordPressiä varten suunnitellun palvelinympäristön merkityksestä huomattavasti, jopa enemmän kuin edes Seravolla uskallettiin toivoa.

Lopputulokseen voidaan olla todella tyytyväisiä niin Veskan kuin Seravonkin puolesta, sillä sivusto latautuu salamannopeasti ja ylläpito hoituu jatkossa asiakkaan kannalta huolettomasti Seravon ammattilaisten toimesta.

Miksi sivuston ylläpito Seravolla kannattaa?

Kun asiakkaamme käyttävät Seravon palveluita, meidän ei tarvitse murehtia. Seravon käyttämä teknologia sopii erinomaisesti WordPressille ja takaa sivuston tasaisen sekä nopean toimivuuden.

Teemu Lahti, Myynninmaailma

Kysyttäessä kumppaniltamme Myynninmaailmalta miksi he suosittelevat asiakkailleen Seravoa, kun sivustoille kaivataan ylläpitoa ja hostingia, ei aikaa kulu kauaa turhaan miettimiseen vaan vastaus on selkeä.

Seravon yhteistyökumppani Myynninmaailma

”Kun asiakkaamme käyttävät Seravon palveluita, meidän ei tarvitse murehtia. Seravo hoitaa sivuston siirron, julkaisun ja jatkossa myös WordPressin päivittämisen. Asiointi Seravon kanssa onnistuu aina sujuvasti. Seravon käyttämä teknologia sopii erinomaisesti WordPressille ja takaa sivuston tasaisen sekä nopean toimivuuden.

”Tämän vuoksi suosittelemme asiakkaillemme aina Seravoa.”

Seravon palvelut on optimoitu alusta alkaen mahdollisimman nopeita WordPress-sivustoja varten.

Kommentoi

Eetu Mäkelä

Hae WP-palvelu.fi:stä

Lue myös

Hyvää joulua ja rauhaisaa vuoden alkua!

20.12.2019

Lomalla on hyvää aikaa keskittyä lukemiseen. Mikäli kuusen alta ei löydy riittävästi luettavaa, voimme suositella lisäksi tuoreimpia blogiartikkeleitamme. WordPress-taitojensa kehittämisestä […]

Seravo tukee Koodikerhoa

19.12.2019

Koodikerho on vapaaehtoisvoimin kerran viikossa järjestettävä koululaisten iltapäiväkerho, jossa lapset oppivat ohjelmoinnin perusteet. Koodikerhossa muun muassa oppii piirtämään koodin avulla […]

Git oletuksena uusissa sivustoissa

18.12.2019

Olemme tänään ottaneet WP-palvelussa käyttöön uuden käytännön: kaikki uudet asiakkaille perustetut WordPress-sivustot käyttävät oletuksena Git-versiohallintaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että […]