Julkaistu
Päivitetty

Hitaasti latautuvat verkkosivut tuottavat monelle ylläpitäjälle ja omistajalle kohonnutta verenpainetta ja harmaita hiuksia, mutta onneksi hitaiden sivustojenkin varalle on ratkaisu.

Veskan uudistunut ilme

Kauppakeskus Veska on Pirkkalassa sijaitseva ostoskeskus, jota laajennettiin vuonna 2017 ja samalla se siirtyi kokonaan kotimaiseen omistukseen. Veskan rakennusten teknologiaa modernisoitiin laajasti, jonka lisäksi kauppakeskus etsi yhteistyökumppania, jonka avulla saada myös verkossa kaikki sujumaan yhtä nopeasti ja mallikkaasti kuin kauppakeskuksen myymälöissä.

Sivusto päätyi Seravon ylläpidettäväksi yhteistyökumppanimme Myynninmaailman suosituksesta. Sivuston siirto tapahtui Seravon asiantuntijoiden toimesta ja julkaisu hoidettiin sujuvasti sovittuna ajankohtana.

Tärkeimpänä osa-alueena siirron yhteydessä oli nopeustarkistus, jotta voitiin varmistaa haluttu lopputulos myös Kauppakeskus Veskalle. Ennen siirtoa mitattiin sivuston senhetkinen nopeus. Tulos näytti tältä:

Pingdomin Frankfurtin palvelimilta käsin tehty mittaus.

Nopeustestin tuloksesta pystyttiin päätelemään, että sivuston koko ei ole todennäköinen syy hitauteen, koska pyyntöjäkin tehtiin kohtuuden rajoissa. Oli siis pureuduttava syvemmälle nopeustestin tuloksiin.

Pingdom listaa jokaisen yksittäisen pyynnön ja antaa sen kokonaissuoritusajan.

Tarkemmalla tutkimuksella selvisi, että yli puolet lähes kuuden sekunnin latausajasta kului palvelinta odotellessa. Tästä seurasi johtopäätös siitä, että sivusto nopeutuisi huomattavasti jo pelkästään palvelinympäristön vaihdoksen vaikutuksesta.

Pingdomin Frankfurtin palvelimilta tehty testi siirron jälkeen.

Kun sivusto oli saatu siirrettyä, voitiin todeta nopeuden kasvaneen välimuistituksen ja WordPressiä varten suunnitellun palvelinympäristön merkityksestä huomattavasti, jopa enemmän kuin edes Seravolla uskallettiin toivoa.

Lopputulokseen voidaan olla todella tyytyväisiä niin Veskan kuin Seravonkin puolesta, sillä sivusto latautuu salamannopeasti ja ylläpito hoituu jatkossa asiakkaan kannalta huolettomasti Seravon ammattilaisten toimesta.

Miksi sivuston ylläpito Seravolla kannattaa?

Kun asiakkaamme käyttävät Seravon palveluita, meidän ei tarvitse murehtia. Seravon käyttämä teknologia sopii erinomaisesti WordPressille ja takaa sivuston tasaisen sekä nopean toimivuuden.

Teemu Lahti, Myynninmaailma

Kysyttäessä kumppaniltamme Myynninmaailmalta miksi he suosittelevat asiakkailleen Seravoa, kun sivustoille kaivataan ylläpitoa ja hostingia, ei aikaa kulu kauaa turhaan miettimiseen vaan vastaus on selkeä.

Seravon yhteistyökumppani Myynninmaailma

”Kun asiakkaamme käyttävät Seravon palveluita, meidän ei tarvitse murehtia. Seravo hoitaa sivuston siirron, julkaisun ja jatkossa myös WordPressin päivittämisen. Asiointi Seravon kanssa onnistuu aina sujuvasti. Seravon käyttämä teknologia sopii erinomaisesti WordPressille ja takaa sivuston tasaisen sekä nopean toimivuuden.

”Tämän vuoksi suosittelemme asiakkaillemme aina Seravoa.”

Seravon palvelut on optimoitu alusta alkaen mahdollisimman nopeita WordPress-sivustoja varten.

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: Asiakastarina

Koronavilkku.fi Suomen suosituin sivusto 31.8.2020?

Tekikö koronavilkku.fi Suomen nettihistorian ennätyksen 31.8.2020 kun 935 000 vierailijaa kävi vuorokaudessa?

4.9.2020

MariaDB luottaa Seravoon

MariaDB on yksi maailman suosituimmista vapaaseen lähdekoodin perustuvista tietokannoista, jonka ylläpidosta vastaa MariaDB Foundation. Se, kuinka MySQL:n alunperin luonut kehittäjätiimi […]

16.4.2020

Jujunan verkkokauppa ei kaadu kesken kampanjan

Jenni Kulmalan perustama verkkokauppa Jujuna.fi myy ompelukaavoja ja -tarvikkeita. Kauppa on kasvanut nopeasti hyvin suosituksi. Kasvaneen suosion myötä Jujuna joutui […]

24.1.2020

Huippuluokan ylläpitoa huippuluokan tapahtumalle

Nordic Business Forum on Slushin ohella yksi Suomen suurimmista menestystarinoista tapahtumatuotannon saralla. Vuonna 2010 ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma on tänä […]

21.11.2019

Case Veska: Luotettavampaa ja nopeampaa ylläpitoa

Hitaasti latautuvat verkkosivut tuottavat monelle ylläpitäjälle ja omistajalle kohonnutta verenpainetta ja harmaita hiuksia, mutta onneksi hitaiden sivustojenkin varalle on ratkaisu. […]

30.7.2019

Viestintätoimiston oman median sivustolla sisällöt ovat pääosassa

Artikkeleita, videoita, podcasteja, somepostauksia… Viestintätoimiston oman median sivustolle mahtuu monenlaisia sisältöjä. Teknisen ylläpidon tehtävänä on varmistaa, että ne kaikki toimivat […]

12.1.2018