Digitoimisto Contrast luo uutta WordPressin avulla

Kirjoitettu: 8.4.2016 Päivitetty: 28.8.2018

Miten digitoimisto suunnittelee ja toteuttaa WordPressillä verkkopalveluita? Entä mitä vaaditaan palvelintilalta ja ylläpidolta WP-projektin eri vaiheissa? Yhteistyökumppanimme Contrast kertoo.

contrast-27

Contrast Digital Oy on omien sanojensa mukaan intohimoinen digitoimisto, joka suunnittelee tyylikkäitä, helppokäyttöisiä ja tarkoituksellisia digitaalisia ratkaisuja. Aina yrityksen perustamisesta lähtien Contrastin pyrkimyksenä on ollut etsiä parempia, fiksumpia ja tehokkaampia tapoja toimia. Contrastilla uskotaan jatkuvaan oppimiseen: uuden luominen ja itsensä ylittäminen ovat yrityksessä avainsanoja. Contrastin palveluvalikoimaan kuuluvat digitaalinen design ja kehitys, verkkokaupat, yritysidentiteettien ja brändien suunnittelu sekä digitaaliset strategiat.

WordPress pohjana kaikissa verkkopalvelutoteutuksissa

WordPress on tällä hetkellä maailman suosituin julkaisujärjestelmä, ja erittäin keskeinen työkalu myös Contrastilla.

– WordPress valittiin alustaksi heti toimintamme alussa. Tärkeimmät syyt valintaan olivat ehdottomasti WordPressin räätälöitävyys, alustan jatkuva kehitys sekä sen helppokäyttöisyys asiakkaille. Tällä tiellä olemme pysyneet ja nykyään teemme kaikki toteutuksemme täysin räätälöidysti WordPressillä, kertoo Contrastin operatiivinen johtaja Mari Orpana.

Contrast toteuttaa jatkuvasti uusia verkkosivustoja ja -kauppoja, ja pyrkii myös aina jatkokehittämään sivustoja asiakkaidensa kanssa. Valtaosassa toteutuksista palvelintila ja ylläpito tulevat WP-palvelusta.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – miten verkkosivuston toteutus etenee?

Contrastin Mari muistuttaa, että myös verkkosivuprojekteissa pätee vanha sanonta ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”. Huolellinen suunnittelu on yleensä avain onnistumiseen ja siihen kannattaa varata aikaa myös verkkosivun kehityksessä. Lisäksi huolellisen perustan luominen sivulle on ensi arvoisen tärkeää.

– Parempi aloittaa rakentamalla pienempi mökki hyvillä perustuksilla tukevalle maaperälle ja laajentaa sitä, kuin hulppea huvila keskelle suota, Mari vinkkaa.

Verkkosivun tai -kaupan suunnittelu lähtee Contrastilla yleensä liikkeelle Kickstart-työpajalla. Tämän jälkeen mahdollisesti suunnitellaan tai uudistetaan brändi-identiteettiin liittyviä elementtejä, kuten logoa ja värimaailmaa, ja tästä alkaa myös verkkosivun ulkoasun luominen. Ulkoasun suunnittelun jälkeen tehdään sivuston tekninen toteutus, ja tämän jälkeen sivusto on yleensä sisältöjä vaille julkaisuvalmis.

– Palvelintilan ja ylläpidon tarjoajan rooli vaihtelee hyvinkin paljon projektista ja asiakkaasta riippuen. Toisissa toteutuksissa olemme hyödyntäneet WP-palvelun testiympäristöä, jolloin palvelu otetaan käyttöön jo hyvin varhaisessa vaiheessa projektia. Usein myös verkkotunnusten varaus ja päätös palvelintilasta tehdään jo projektin alussa ja näin yhteistyö WP-palvelun kanssa alkaa käytännössä heti uuden sivuston suunnittelun yhteydessä, Orpana kertoo.

WP-palvelu on digitoimistolle luonteva ja luotettava kumppani

Me WP-palvelussa teemme tiivistä yhteistyötä niin Contrastin kuin usean muunkin digi- ja mainostoimiston kanssa verkkosivuprojekteissa. Yhteistyöstä hyötyvät molemmat osapuolet: WP-palvelu huolehtii sivuston teknisestä toimivuudesta ja suorituskyvystä, digitoimisto vastaa suunnittelu- ja kehitystyöstä. Palvelupaketeistamme löytyy sopiva vaihtoehto niin pienille yrityssivustoille kuin valtaville verkkokaupoille. Testiympäristömme avulla projektia voidaan esitellä asiakkaalle heti sen alettua, ja sivuston julkaisu voidaan tehdä sovitusti vasta myöhemmin.

Contrast on ollut WP-palveluun ilahduttavan tyytyväinen:

– WP-palvelu on täyttänyt ja ylittänyt odotuksemme täysin. Erityisesti asiakaspalvelu on aivan ensiluokkaista ja se, että henkilökunnan tavoittaa sekä sähköpostitse että puhelimitse on meille tärkeää. Myös käyttökatkoksista ja ongelmatilanteista viestitään hyvin mm. Twitterissä, Mari Orpana kertoo.

– Kaiken kaikkiaan olemme todella iloisia loistavasta yhteistyöstä WP-palvelun kanssa ja voimme suositella heidän palvelujaan lämpimästi kaikille.

WP-palvelu kiittää ja kumartaa kehuista, ja haluamme osaltamme jatkaa erinomaista yhteistyötä. Contrastin toteuttamiin töihin voit tutustua täällä.

Toteuttaako toimistosi WordPress-sivustoja? Kun etsit teknistä kumppania projekteihin, kysy lisää WP-palvelusta!

Kommentoi

Sanna Saarikangas

Lue myös

Hyvästi WWW!

7.9.2018

Tiesitkö, että kohta WWW-sivustot eivät enää näytä WWW-sivustoilta? Kyse on siitä, että jos sivuston osoitteessa käytetään verkkotunnuksen edessä www-etuliitettä, esim. […]

WP-CLI v2 on nyt täällä

10.8.2018

WordPress-komentorivityökalun WP-CLI:n versionumero on nyt virallisesti 2.0.0, ja se tuo mukanaan paljon toivottuja muutoksia. WP-CLI:n rakenne on päivitetty lähes täydellisesti, […]

Älä pelottele pois vierailijoitasi

31.7.2018

Google on ottanut käyttöön järeät aseet HTTPS-yhteyksien yleistämiseksi. Jo nykyinen Chrome-selaimen versio ilmoittaa suojaamatonta HTTP-yhteyttä käyttävän sivuston turvattomuudesta ”Not secure” […]