Julkaistu
Päivitetty

Google Maps on erittäin yleinen elementti monen yrityksen yhteystiedoissa. Kartan tarjoaminen on kätevä palvelus vierailijalle. Tähän asti tämä on onnistunut helposti ja ilmaiseksi pienellä koodinpätkällä.

Google on kuitenkin muuttanut politiikkaansa Google Maps -upotusten käytöstä. Pienille sivustoille käyttö on edelleen ilmaista, mutta nykyisin käyttö vaatii rekisteröintiä Google Cloud Platformiin ja luottokorttitietojen antamisen (vaikka sitä ei välttämättä veloitettaisi mitään).

Jos asiaa ei ole hoidettu kuntoon, näkyy normaalin kartan sijasta vierailijoille ilmoitus ”Tämä sivu ei voi ladata Google Mapsia oikein”, kuten kuvassa alla.

Virheilmoitus ”Tämä sivu ei voi ladata Google Mapsia oikein” näkyy mikäli API-avain puuttuu.

API-avaimen hankkiminen

  1. Luo Google-tili ja kirjaudu sivustolle https://console.cloud.google.com/
  2. Valitse pudotusvalikko vasemmasta ylälaidasta (jossa voi lukea jonkin muun projektin nimi), sekä siitä aukeavasta näkymästä edelleen ”New project”. Tämä on hankalin vaihe, sillä nappia saattaa olla vaikea löytää.
  3. Odota hetki projektin perustamista.
  4. Kun projekti on ilmestynyt vasemman ylälaidan pudotusvalikkoon, siirry siihen.
  5. Siirry seuraavaksi sivulle https://cloud.google.com/maps-platform/, valitse ”Get started” ja luo tili. Tässä vaiheessa sinun on annettava myös luottokorttitietosi.
  6. Ruksi aukeavasta näkymästä valinnat ”Maps” ja ”Places”.
  7. Muutaman pakollisen klikkauksen jälkeen tulee näkymä, jossa lukee ”Your API key”. Kopioi tämä koodi talteen.
  8. Lisäksi on suositeltavaa käydä lisäämässä sivulta https://console.cloud.google.com/google/maps-apis/ rajoitus, että avainta saa käyttää ainoastaan verkkosivuilla ja rajata viittaaviin sivuihin oman sivuston osoite, formaatissa https://example.com/*. Samalta sivulta löytyy osio APIsjosta voi käydä katsomassa laskureita miten paljon karttaa käytetään.
  9. Syötä avain kysyttäessä WordPressin lisäosan asetuksiin (tai jos teit Google Maps -koodit itse, ohjeiden mukaisesti sinne). Esimerkkinä Events Manager -lisäosassa on Asetukset-sivulla kohta ”Google Maps and Location Services” jonne avaimen voi kopioida.

Lisätietoja

Lisää Google Mapsin uudistuksesta, hinnoista ja asetuksista löytyy mm. sivuilta:

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: Kehittäjille

Varmista sivustosi toimivuus, vaikka internet hajoaisi

Maanantaina 4.10. tapahtui jotain aivan poikkeuksellista, joka ei jäänyt Seravonkaan asiakkailta huomaamatta. Facebook ja muut sen omistamat sosiaalisen median palvelut […]

8.10.2021

Webinaari: Hakutoiminnon toteuttaminen ja räätälöinti WordPressissä

Seuraava Seravon webinaari järjestetään torstaina 14. tammikuuta, aiheena WordPressin hakutoiminto. Kuinka haku toimii, ja miten sitä kannattaisi räätälöidä isommilla sivustoilla?

23.12.2020

WordPress 5.5 ”Eckstine” on julkaistu

Kuten todennäköisesti tiedät, suuret WordPress-julkaisut on perinteisesti nimetty kunnianosoituksiksi jazzmuusikoille. WordPress 5.5 ei ole tässäkään poikkeus, sillä se on nimetty […]

12.8.2020

WordPress-webinaareja kehittäjille

Kuluva kevät on mullistanut maailmaa ja muuttanut monia suunnitelmia. Yksi pieni, mutta meidän kannaltamme merkittävä seuraus on se, että olemme […]

23.4.2020

PHP 7.4 saatavilla WP-palvelussa

Olet saattanut huomata, että PHP 7.4 on ollut saatavilla WP-palvelussa ylläpidossa oleville sivustoille jo viime vuoden lopusta asti. Uudemmissa toimitetuissa […]

9.4.2020

WordPressin haku nopeaksi MariaDB:llä

WordPressin sisäänrakennettua hakutoimintoa ei voi aina kehua nopeaksi. Se hidastelee helposti varsinkin suurilla sivustoilla, kun tietokannassa on paljon sisältöä. Tätä […]

24.3.2020