Google Mapsin WP-sivustoilla vaatii nyt API-avaimen

Kirjoitettu: 2.7.2020 Päivitetty: 21.7.2020

Google Maps on erittäin yleinen elementti monen yrityksen yhteystiedoissa. Kartan tarjoaminen on kätevä palvelus vierailijalle. Tähän asti tämä on onnistunut helposti ja ilmaiseksi pienellä koodinpätkällä.

Google on kuitenkin muuttanut politiikkaansa Google Maps -upotusten käytöstä. Pienille sivustoille käyttö on edelleen ilmaista, mutta nykyisin käyttö vaatii rekisteröintiä Google Cloud Platformiin ja luottokorttitietojen antamisen (vaikka sitä ei välttämättä veloitettaisi mitään).

Jos asiaa ei ole hoidettu kuntoon, näkyy normaalin kartan sijasta vierailijoille ilmoitus ”Tämä sivu ei voi ladata Google Mapsia oikein”, kuten kuvassa alla.

Virheilmoitus ”Tämä sivu ei voi ladata Google Mapsia oikein” näkyy mikäli API-avain puuttuu.

API-avaimen hankkiminen

  1. Luo Google-tili ja kirjaudu sivustolle https://console.cloud.google.com/
  2. Valitse pudotusvalikko vasemmasta ylälaidasta (jossa voi lukea jonkin muun projektin nimi), sekä siitä aukeavasta näkymästä edelleen ”New project”. Tämä on hankalin vaihe, sillä nappia saattaa olla vaikea löytää.
  3. Odota hetki projektin perustamista.
  4. Kun projektin on ilmestynyt vasemman ylälaidan pudotusvalikkoon, siirry siihen.
  5. Seuraavaksi siirry sivulle https://cloud.google.com/maps-platform/, valitse ”Get started” ja luo tili. Tässä vaiheessa sinun on annettava myös luottokorttitietosi.
  6. Aukeavasta näkymästä ruksi valinnat ”Maps” ja ”Places”.
  7. Muutaman pakollisen klikkauksen jälkeen tulee näkymä, jossa lukee ”Your API key”. Kopioi tämä koodi talteen.
  8. Lisäksi on suositeltavaa sivulta https://console.cloud.google.com/google/maps-apis/ käydä lisäämässä rajoitus, että avainta saa käyttää ainoastaan verkkosivuilla ja rajata viittaaviin sivuihin oman sivuston osoite, formaatissa https://example.com/*. Samalta sivulta löytyy osio APIsjosta voi käydä katsomassa laskureita miten paljon karttaa käytetään.
  9. Syötä avain kysyttäessä WordPressin lisäosan asetuksiin (tai jos teit Google Maps -koodit itse, ohjeiden mukaisesti sinne). Esimerkkinä Events Manager -lisäosassa on Asetukset-sivulla kohta ”Google Maps and Location Services” jonne avaimen voi kopioida.

Lisätietoja

Lisää Google Mapsin uudistuksesta, hinnoista ja asetuksista löytyy mm. sivuilta:

Kommentoi

Otto Kekäläinen

Hae WP-palvelu.fi:stä

Kategoriat

Lue myös

WordPress 5.5 ”Eckstine” on julkaistu

12.8.2020

Kuten todennäköisesti tiedät, suuret WordPress-julkaisut on perinteisesti nimetty kunnianosoituksiksi jazzmuusikoille. WordPress 5.5 ei ole tässäkään poikkeus, sillä se on nimetty […]

Webinaari: PHP:n profilointi Xdebugin avulla

7.8.2020

Peruutimme keväällä 2020 kaikki paikan päällä järjestettävät koulutuksemme COVID-19 vuoksi ja korvasimme ne ilmaisilla webinaareilla, jotka osoittautuivat erittäin suosituiksi, joten […]

Seravo on nyt hiilinegatiivinen yritys

16.7.2020

Seravo hankki kesäkuussa 2020 yli 260 hehtaaria luonnontilaista suometsää hiilinieluksi kompensoidaksemme toimintamme aiheuttamia kasvihuonekaasupäästöjä.