Googlen analyysi paljastaa nopeimmat ylläpitopalvelut

Kirjoitettu: 30.8.2019 Päivitetty: 30.8.2019

Googlen äskettäin tekemä tutkimus vahvistaa, että Seravon hallinnoimat sivustot latautuvat keskimääräistä nopeammin kilpailijoiden sivustoihin verrattuna. Kyseinen tutkimus käyttää apunaan Chrome UX:n avulla tuotettua TTFB (time-to-first-byte) -mittaustulosdataa, joka on kerätty oikeilta käyttäjiltä.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on CrUX-TTFB-by-WordPress-host.png
Niiden sivustojen prosenttiosuus, joissa TTFB on alle 200 millisekuntia (vihreä), on Seravolla suurempi kuin kilpailijoilla. Lisäksi hitaiden kohteiden (punainen) prosenttiosuus on meillä muita alhaisempi.

TTFB – Time-to-first-byte

TTFB on mittaustulos, joka kertoo kauanko palvelimella kestää vastata latauspyyntöön sivustolla, eli miten nopeasti vierailijan selain vastaanottaa ensimmäisen tavun palvelimelta. Määre sisältää sekä verkkoyhteyden muodostamiseen (SSL, DNS, TCP) että palvelinpuolen prosesseihin käytettävän ajan.

WordPress-sivuilla TTFB sisältää myös ajan, jonka WordPress-sivuston koodi (PHP), tietokanta ja tiedostojärjestelmä tarvitsevat ennen kuin sivu pystyy tulostamaan mitään näkyviin vierailijalle. TTFB on hyvä mittari sen selvittämiseen, kuinka nopea WordPress itsessään on, sillä se ei sisällä CSS:n, JavaScriptin tai muiden vastaavien ominaisuuksien latausaikaa.

Voit itse testata sivustosi TTFB:n käyttämällä selaimesi kehittäjäkonsolia (konsoli avataan yleensä F12-näppäimellä). Vaihtoehtoisesti voit käyttää esimerkiksi Webpagetest.org -verkkopalvelua ajan mittaamiseen.

Chrome UX-tutkimus

Chrome-selain kerää anonyymia dataa siitä, kuinka nopeasti selaimet lataavat vierailijoille sisältöä näkyviin. TTFB on yksi tässä yhteydessä mitattavista arvoista. Tämä selaindata on Chromen kehittäjien käytettävissä, jotta he voivat tutkia todellisia suorituskykyongelmia ja sitä kautta nopeuttaa sekä selaimen että verkkosivujen toimintaa että lyhentää latausaikoja.

Googlen työntekijä Rick Viscomi tilastoi selaindataa selvittääkseen, kuinka nopeita eri sisällönhallinnanjärjestelmät keskimäärin ovat. Samalla hän tutki WordPress-sivustojen nopeutta ja TTFB-arvojen vaihtelua valittujen hostingpalveluntarjoajien välillä.

Kuten alla olevasta kaaviosta voi huomata, hitaasti latautuvia WordPress-sivustoja on paljon. WordPress-sivustojen kohdalla hitaus on tunnettu ongelma, jota monet alustan käyttäjät yrittävät ratkaista.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on CrUX-TTFB-by-CMS.png
TTFB-tulokset eri sisällönhallintajärjestelmien kesken. WordPressin tulokset näkyvät kuvassa vasemmassa laidassa.

Kaaviota tulkittaessa kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että nämä tiedot eivät kerro täydellisesti sitä, kuinka nopea tai hidas kyseinen sisällönhallintajärjestelmä todellisuudessa on. Tiedot kertovat vain sen, mikä on Chrome-selaimen käyttäjien keskimääräinen kokemus juuri TTFB-arvon suhteen. Arvo on tietyssä mielessä todellisempi kuin synteettiset vertailuarvot, mutta on kuitenkin otettava huomioon, että testi on tehty nimenomaan Chromen käyttäjillä: TTFB sisältää siis myös käyttäjän ja palvelimen välisen latenssin, johon ei palveluntarjoajan puolelta juuri voida teknisin ratkaisuin vaikuttaa.

TTFB:tä on tavallisesti mitattu keinotekoisesti laboratorio-olosuhteissa, joten tämä data on ainutkertaista. Se heijastelee Chrome-käyttäjien todellisia kokemuksia palvelinten vasteajoista heidän selatessa webiä.

Rick Viscomi, Google

Toinen huomioon otettava seikka on, että Chromen UX-aineisto sisältää mittaustuloksia vain maailman suosituimmilta verkkosivuilta. Siksi vain noin 400 Seravon hostaamaa sivustoa on päässyt tutkimukseen mukaan ylläpidossamme olevista yli 3 000 sivustosta. Otos on kuitenkin riittävän suuri tekemään tuloksesta tilastollisesti pätevän.

Seravo on sitoutunut tukemaan sivustojen suorituskykyä

Palvelininfrastruktuurimme on rakennettu alusta alkaen WordPressiä varten, jonka ansiosta voimme varmistaa asiakkaidemme WordPress-sivustojen toimivan aina mahdollisimman nopeasti. Sisäänrakennetun HTTP-välimuistituksen ja automaattisen skaalautuvuuden avulla nopeasti toimiva WordPress-sivusto on kaikkien halukkaiden ulottuvilla.

Tutustu muihin palvelumme teknisiin ominaisuuksiin ominaisuussivuiltamme.

Kommentoi

Otto Kekäläinen

Hae WP-palvelu.fi:stä

Lue myös

Kesätöitä kesälle 2020

29.1.2020

Etsimme jälleen innokkaita kesätyöntekijöitä Seravolle Seravo on ketterä ja kasvava tamperelainen ohjelmistotalo, jolla on vahva jalansija suomalaisessa hosting-bisneksessä. Päätuotteemme on […]

Jujunan verkkokauppa ei kaadu kesken kampanjan

24.1.2020

Jenni Kulmalan perustama verkkokauppa Jujuna.fi myy ompelukaavoja ja -tarvikkeita. Kauppa on kasvanut nopeasti hyvin suosituksi. Kasvaneen suosion myötä Jujuna joutui […]

Hyvää joulua ja rauhaisaa vuoden alkua!

20.12.2019

Lomalla on hyvää aikaa keskittyä lukemiseen. Mikäli kuusen alta ei löydy riittävästi luettavaa, voimme suositella lisäksi tuoreimpia blogiartikkeleitamme. WordPress-taitojensa kehittämisestä […]