Julkaistu
Päivitetty

Etsitkö arkeesi uusia eväitä, osaatko pysähtyä kiireen keskellä, uupuuko sinulta unelmatyö tai kaipaako ihmissuhteesi kipinää? Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, olet jo saattanut pysähtyä Hidasta elämää -sivustolle.
Hidasta elämää on kotimainen hyvinvointiverkkomedia ja blogiyhteisö. Vaikuttavan kokoiseksi kasvanut sivusto sai alkunsa vuonna 2007 perustetusta Facebook-ryhmästä. Ryhmän suosion kasvettua heräsi ajatus omasta verkkosivustosta, joka keräisi yhteen hyvinvoinnista kiinnostuneet suomalaiset. Hidastaelämää.fi -sivusto näki päivänvalon lokakuussa 2010 ja kerää nyt keskimäärin huikeat 150 000 vierailijaa viikossa. Kymmenet ja jopa sadat tuhannet suomalaiset seuraavat sivuston aktiivisia sosiaalisen median kanavia, jotka johdattavat kävijän WordPress-sivustolle. 

 
Hidasta elämää on alusta alkaen rakennettu WordPress-alustan päälle. Sivuston webmasterina toimiva Pekka Vesala osasi kokeneena käyttöliittymäsuunnittelijana, koodarina ja graafikkona suositella WordPressiä sivuston perustajille Pequ Niemiselle ja Sanna Wikströmille.
– Halusimme monipuolisen ja selkeän julkaisualustan, jonka käytettävyys on paras mahdollinen, sivuston toinen perustaja ja toimitusjohtaja Pequ Nieminen kertoo.
 

Lukijaa palvelevista lisäosista apu sisältömeressä surffailuun

Hidasta elämää tarjoaa lukijoilleen mittavan määrän sisältöä: artikkeleita, kolumneja, blogikirjoituksia, videoita ja verkkovalmennuksia. Sisältöä tuottavat lukuisat hyvinvointialan asiantuntijat. Sivustolla on tähän mennessä julkaistu jo yli 3000 artikkelia ja blogipostausta.
Suuren sivuston tai suositun blogiportaalin isoimpia haasteita on saada kävijä löytämään kiinnostava sisältö mahdollisimman helposti. Hidasta elämää panostaa some-kanaviin, joista valtaosa kävijöistä päätyykin sivustolle. Sivuston sisällä puolestaan juttuja nostetaan esille eri tavoin, sekä manuaalisesti että automatisoidusti erilaisten WordPress-lisäosien avulla. Lukijaa houkutellaan ajankohtaisen sisällön äärelle esimerkiksi nostamalla esille “Kuukauden luetuimpia” artikkeleita. Arkistojen aarteet puolestaan saadaan esille listaamalla “Lukijoiden suosikeita”. Kävijä saadaan viihtymään sivustolla pidempään myös sitomalla saman aihealueen artikkeleita toisiinsa “Nämä voisivat kiinnostaa sinua” -toiminnon avulla.
 

60 kirjoittajaa, 60 sivuston käyttäjää

Sisältöä Hidasta elämää -sivustolle tuottavat lukuisat hyvinvointialan tekijät: sivustolle kirjoittaa yli 60 asiantuntijaa ja bloggaria. Miten ihmeessä tällainen määrä kirjoittajia pidetään hyppysissä, vieläkö pallotellaan keskeneräisiä Word-dokumentteja sähköpostilaatikosta toiseen?
Ketterän ja käytännöllisen ratkaisun tarjoavat WordPressin monipuoliset käyttäjäasetukset. Jokainen sivuston kirjoittaja syöttää sisältöä itsenäisesti suoraan WordPressiin ja kullekin on määritelty oma käyttäjätaso. Sivuston tuottajan tehtäväksi jää seurata tarkasti uusia sisältöjä ja optimoida niitä tarpeen mukaan.
 

Siirto WP-palveluun nosti nopeutta ja hälvensi huolia

Lukijalle Hidasta elämää tarjoaa ennen kaikkea kiinnostavaa ja koukuttavaa sisältöä, mutta sivusto tarvitsee toimiakseen myös vahvaa teknistä osaamista. Miten Hidasta elämää siis päätyi WP-palvelun asiakkaaksi?
– Olimme pitkään miettineet uutta palvelintarjoajaa sillä edellisen kanssa oli valitettavan paljon hankaluuksia melkein kaikessa mahdollisessa. WP-palvelu oli meihin yhteydessä ja lopulta päätös vaihtaa sivusto WordPressin hyvin hallitsevalle toimijalle oli helppo, Pequ Nieminen kertoo.  
Suuren verkkosivuston siirto yhdeltä palveluntarjoajalta toiselle voi helposti saada aikaan harmaita hiuksia. Mitä kaikkia tunnuksia tarvitaan, hukkuuko jokin tärkeä tiedosto matkan varrella, onko sivusto poissa käytöstä siirron aikana? Katkokset näkyvät kassavirrassa erityisesti verkkokauppojen kohdalla, mutta myös mainoskampanjat ja kaupalliset blogiyhteistyöt kärsivät, jos sivusto on yhtäkkiä poissa pelistä.
WP-palvelussa pyrimme aina minimoimaan sivuston siirrosta aiheutuvat häiriöt, ja siirto voidaan tehdä asiakkaan toivomana ajankohtana – yleensä siis keskellä yötä. Siirron yhteydessä sivusto myös käydään tarkasti läpi ja sen toimivuus varmistetaan. Sivustoa voidaan tarvittaessa myös optimoida nopeuden tai hakukonenäkyvyyden parantamiseksi, mutta usein jo pelkkä siirto WP-palveluun nopeuttaa WordPress-sivustoa merkittävästi. Myös Pequ Nieminen kiittelee sivuston uutta vauhtia:
– Sivuston siirto WP-palveluun sujui todella helposti ja sujuvasti. Sivuston nimestä huolimatta arvostamme myös parantunutta nopeutta. Tästä on tullut hyvää palautetta myös kaupallisilta yhteistyökumppaneilta, jotka seuraavat tarkasti displayn latausnopeuksia.

”Sivuston nimestä huolimatta arvostamme sen parantunutta nopeutta.”
Pequ Nieminen, Hidasta elämää -sivuston toinen perustaja.
 

Keskity sisältöön – me hoidamme loput

Siinä missä Hidasta elämää vastaa lukijoidensa tarpeeseen löytää ruuhkaiseen arkeen rauhaa ja kiireiseen elämään aikaa hyvinvoinnille, olemme me WP-palvelussa puolestamme onnistuneet tarjoamaan asiakkaillemme teknistä mielenrauhaa ja enemmän aikaa ydintoimintoihin.
– Sivuston tekninen ylläpito on meidän päässä helpottunut kun kaikki WordPressiin liittyvät päivitykset, optimoinnit, tietoturva-asiat ja palvelimen skaalautuminen hoituvat WP-palvelun toimesta. Nyt voimme keskittyä meidän kannalta oleelliseen eli laadukkaan hyvinvointisisällön tuottamiseen ja jakamiseen lukijoillemme, Nieminen jatkaa.
 
Haluatko sinäkin ulkoistaa verkkosivustosi tekniset huolet osaavalle ylläpidolle? Tutustu WP-palvelun palvelupaketteihin tai pyydä tarjous!