Hosting-ratkaisulla on kriittinen rooli jokaisen verkkopalvelun toteutuksessa. Väärin perustein valittu hosting-ratkaisu pilaa pahimmassa tapauksessa muuten laadukkaasti toteutetun verkkopalvelun.
Julkaistu

Contrast on helsinkiläinen web-toimisto, joka on erikoistunut haastaviin verkkototeutuksiin. Kokeneen ja osaavan kehitystiimin lisäksi Contrast on erityisen ylpeä vahvasta UI/UX-osaamisestaan. Contrast on työskennellyt räätälöityjen WordPress-pohjaisten verkkopalveluiden parissa vuodesta 2012. Tämä artikkeli pohjautuu Contrastin perustajan ja teknologiajohtaja Sami Mäkelän haastatteluun. 

Valitettavan usein hosting-ratkaisun merkitys aliarvioidaan ja päätös tehdään esimerkiksi alhaisen hinnan perusteella.

Hosting-ratkaisulla on kriittinen rooli jokaisen verkkopalvelun toteutuksessa. Väärin tai väärillä perusteilla valittu hosting-ratkaisu pilaa pahimmassa tapauksessa muuten laadukkaasti toteutetun verkkopalvelun. Toki sama pätee myös toisinpäin, eli nopeinkaan palvelin ei kykene paikkaamaan huonosti optimoitua lähdekoodia. Valitettavan usein hosting-ratkaisun merkitys aliarvioidaan, ja päätös tehdään esimerkiksi alhaisen hinnan perusteella. Keskustelimme Samin kanssa siitä, millaisiin asioihin Contrast kiinnittää huomioita valitessaan sopivaa hosting-palvelua asiakkailleen.

Mukana kehitystyössä alusta alkaen

Parhaassa tapauksessa oikein valittu hosting-ratkaisu tukee kehitystyötä aivan projektin alkumetreiltä lähtien. WP-palvelulla on omaan lokaaliin asennettava kehitysympäristö, jonka käyttöönotto on nopeaa. 

WP-palvelun kehitysympäristössä on valmiina lukuisia kehitystyötä helpottavia työkaluja. Samat työkalut ovat käytössä myös varsinaisessa tuotantoympäristössä.

Rutiinit vapauttavat kapasiteettia varsinaiseen kehitystyöhön, mikä luonnollisesti parantaa lopputuloksen laatua.

Tällä yksinkertaiselta kuulostavalla asialla on iso merkitys, sillä työkalut tulevat tutuiksi jo kehitystyön aikana, mahdollistaen vakioidut ja rutiineihin perustuvat työskentelytavat. Rutiinit vapauttavat kapasiteettia varsinaiseen kehitystyöhön, mikä luonnollisesti parantaa lopputuloksen laatua.

Asiantunteva asiakaspalvelu

Puhelinnumero on uhanalainen laji, jonka edustajia löytää hosting-tarjoajien sivuilta enää harvoin. Vaikka suuri osa tiketeistä hoituukin sähköpostin välityksellä, on tärkeää, että tarvittaessa yhteyden saa puhelimella. Oli viestiväline kumpi tahansa, Contrast arvostaa WP-Palvelun nopeaa ja asiantuntevaa asiakaspalvelua.

Moni Contrastin asiakkaista on valinnut WP Enterprise -palvelutason, joka sisältää oman asiakasvastaavan. Tämä nopeuttaa huomattavasti yksittäisten tikettien selvittämistä, sillä asiakasvastaava tuntee projektin taustan ja tarkoituksen jo entuudestaan.

Tiukka fokus ydinosaamisessa

Contrast haluaa säilyttää vahvan fokuksen ydinosaamisessaan, eli verkkopalveluiden suunnittelussa ja kehityksessä. Moni kehittäjä osaisi pystyttää yksinkertaisen—tai aivan liian monimutkaisen—hosting-ympäristön itsekin, mutta ympäristön optimointi, ylläpito ja tietoturva vaatii vuosien kokemuksen, jotta ympäristö voisi toimia kotina bisneksen kannalta kriittiselle verkkopalvelulle.

Contrast haluaa tarjota asiakkailleen parasta mahdollista laatua, ja suosittelee siksi WP-Palvelua useimpien toteutuksiensa hosting-kumppaniksi.


Liity Seravon kumppaniksi?

Ota meihin yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää eri yhteistyövaihtoehdoista!

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: Asiakastarina

Hosting-palvelun valinta web-toimiston näkökulmasta

Hosting-ratkaisulla on kriittinen rooli jokaisen verkkopalvelun toteutuksessa. Väärin perustein valittu hosting-ratkaisu pilaa pahimmassa tapauksessa muuten laadukkaasti toteutetun verkkopalvelun.

29.12.2020

Koronavilkku.fi Suomen suosituin sivusto 31.8.2020?

Tekikö koronavilkku.fi Suomen nettihistorian ennätyksen 31.8.2020 kun 935 000 vierailijaa kävi vuorokaudessa?

4.9.2020

MariaDB luottaa Seravoon

MariaDB on yksi maailman suosituimmista vapaaseen lähdekoodin perustuvista tietokannoista, jonka ylläpidosta vastaa MariaDB Foundation. Se, kuinka MySQL:n alunperin luonut kehittäjätiimi […]

16.4.2020

Jujunan verkkokauppa ei kaadu kesken kampanjan

Jenni Kulmalan perustama verkkokauppa Jujuna.fi myy ompelukaavoja ja -tarvikkeita. Kauppa on kasvanut nopeasti hyvin suosituksi. Kasvaneen suosion myötä Jujuna joutui […]

24.1.2020

Huippuluokan ylläpitoa huippuluokan tapahtumalle

Nordic Business Forum on Slushin ohella yksi Suomen suurimmista menestystarinoista tapahtumatuotannon saralla. Vuonna 2010 ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma on tänä […]

21.11.2019

Case Veska: Luotettavampaa ja nopeampaa ylläpitoa

Hitaasti latautuvat verkkosivut tuottavat monelle ylläpitäjälle ja omistajalle kohonnutta verenpainetta ja harmaita hiuksia, mutta onneksi hitaiden sivustojenkin varalle on ratkaisu. […]

30.7.2019