Julkaistu
Päivitetty

GoAccess voi työkaluna olla monelle vieras, mutta sen käsittelemät lokitiedostot ovat varmasti tulleet monille tutuiksi. Seravolla GoAccess on käytössä HTTP-liikennelokien tilastoimiseen ja raportointiin. Se löytyy WordPressin admin-puolelta Työkalut-osion alta kohdasta Raportit.

 

Kuukausikohtaisen raportin saa avattua painamalla Näytä raportti -painiketta relevantin kuukauden kohdalta, jolloin raportti avautuu uuteen välilehteen.

Raportista pystyy helposti tarkistamaan sivuston liikennetilastoja ja latausnopeuksia. Nopeusoptimointiin suurimman edun tarjoaa Seravon työkaluun kehittämä Cumulative TS -sarake, josta voi nähdä miten pitkään ihmiset ovat yhteensä odottaneet kyseisen sivun latautumista. TS eli time served viittaa siis siihen, kuinka kauan palvelin on käyttänyt keskimäärin (average) tai yhteensä (cumulative) kyseisten HTTP pyyntöihin vastaamiseen.

Mikäli sivun keskimääräinen latausaika (Average TS) on korkea, mutta sivua ladataan yhteensä esimerkisksi vain noin kolme minuuttia kuukaudessa, ei sen nopeusoptimointi välttämättä ole aivan kriittisin asia, mutta jos yhteenlaskettu latausaika on useita tunteja, kannattaa kyseisen sivun latausnopeuteen kiinnittää huomiota.

WP-Palvelulla on myös tarjota työkalut WordPress-sivuston nopeuden testaamiseen, joihin kannattaa tutustua vaikkei nopeusoptimointi ei olisikaan ajankohtainen toimenpide sivustollanne. Toimitusjohtajamme Otto piti vuoden 2017 WordCamp Europe -tapahtumassa Pariisissa esityksen WordPressin nopeusoptimoinnista PHP-profiloinnin ja Xdebugin avulla, ja käsitteli lyhyesti myös GoAccessin roolia optimointia tehdessä. Esityksessä näytetty slide show löytyy myös Slidesharesta.

GoAccessin raporteista löytyy myös tilastoja joita Google Analytics ei mittaa, kuten HTTP status codes sekä Virtual Hosts. Näistä HTTP status codes on äärimmäisen hyödyllinen tilasto, sillä se raportoi muun muassa kaikki 404 virheet (4xx Client Error) sekä palvelinpuolen virheet (5xx Server Error), joita voi hyödyntää sivuston luotettavuuden ja toimivuuden arvioimiseen.

Raporteissa on myös eriteltynä 404 vastauksen antaneet osoitteet sekä staattista sisältöä koskeneiden HTTP pyyntöjen tilastot.

Tämän lisäksi HTTP pyyntöjä tehneistä IP osoitteista, selaimista sekä käyttöjärjestelmistä on omat tilastotietonsa näkyvillä raportit osiossa.

Ja mikä parasta, GoAccess on avointa lähdekoodia! Seravo on myös osallistunut GoAccessin kehitykseen, ja tukee aktiivisesti avoimeen lähdekoodiin perustuvia projekteja.

Suosittelemme lämpimästi GoAccessiin tutustumista, sillä sen raportit löytyvät Seravon asiakkailla suoraan WordPress sivuston admin puolelta ja niiden tuoma lisäarvo esimerkiksi nopeusoptimointia suunnitellessa on huomattavaa. Mikäli et ole vielä Seravon asiakas, mutta kaipaisit lisää vauhtia ja turvallisuutta WordPress sivustoosi, tutustu ihmeessä palveluihimme ja siihen, miksi Seravo on paras ratkaisu myös sinunkin WordPress sivustollesi.

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: Kehittäjille

WordPress 5.5 ”Eckstine” on julkaistu

Kuten todennäköisesti tiedät, suuret WordPress-julkaisut on perinteisesti nimetty kunnianosoituksiksi jazzmuusikoille. WordPress 5.5 ei ole tässäkään poikkeus, sillä se on nimetty […]

12.8.2020

Google Mapsin WP-sivustoilla vaatii nyt API-avaimen

Google Maps on erittäin yleinen elementti monen yrityksen yhteystiedoissa. Kartan tarjoaminen on kätevä palvelus vierailijalle. Tähän asti tämä on onnistunut […]

2.7.2020

WordPress-webinaareja kehittäjille

Kuluva kevät on mullistanut maailmaa ja muuttanut monia suunnitelmia. Yksi pieni, mutta meidän kannaltamme merkittävä seuraus on se, että olemme […]

23.4.2020

PHP 7.4 saatavilla WP-palvelussa

Olet saattanut huomata, että PHP 7.4 on ollut saatavilla WP-palvelussa ylläpidossa oleville sivustoille jo viime vuoden lopusta asti. Uudemmissa toimitetuissa […]

9.4.2020

WordPressin haku nopeaksi MariaDB:llä

WordPressin sisäänrakennettua hakutoimintoa ei voi aina kehua nopeaksi. Se hidastelee helposti varsinkin suurilla sivustoilla, kun tietokannassa on paljon sisältöä. Tätä […]

24.3.2020

Tehosta WordPressiä komentoriviltä

Verkosta löytyy lukemattomia artikkeleita, jotka käsittelevät WordPressin suorituskyvyn tehostamista. Useimmat niistä kuitenkin neuvovat asentamaan lisäosia, vaikka ne usein pikemminkin pahentavat […]

28.2.2020