Huippuluokan ylläpitoa huippuluokan tapahtumalle

Kirjoitettu: 21.11.2019 Päivitetty: 20.11.2019

Nordic Business Forum on Slushin ohella yksi Suomen suurimmista menestystarinoista tapahtumatuotannon saralla. Vuonna 2010 ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma on tänä päivänä Pohjoismaiden laajuinen business-tapahtumien verkosto, joka houkuttelee lähes 10 000 osallistujaa ja tuhansia live-streamin seuraajia ympäri maailman. Nordic Business Forum on erityisen tunnettu huippupuhujistaan, joista Yhdysvaltojen entinen presidentti Barack Obama ja palkittu näyttelijä George Clooney toimivat erinomaisina esimerkkeinä. 

Luonnollisesti tämän mittaluokan tapahtuman verkkosivut painivat myös omassa luokassaan. Tulevien tapahtumien pääsyliput myydään muutaman tunnin aikaikkunan sisällä, minkä lisäksi tapahtuman livestreamia seuraa valtava määrä ihmisiä. Näin kovat kävijäpiikit lyhyen ajan sisällä ovat tyypillisiä tapahtuma-alalla, mutta monille palvelinympäristöille ne aiheuttavat edelleen haasteita. 

Merkittävimmät aikaisemmat haasteet liittyivät vuoden 2018 tapahtumaan, jossa julkaisimme seuraavan vuoden tapahtuman ja samaan aikaan striimasimme ilmaiseksi Yhdysvaltojen entisen presidentin Barack Obaman puheen. Varsinkin ilmainen keynote keräsi kymmeniä tuhansia kiinnostuneita seuraajia ja nämä samanaikaiset tapahtumat aiheuttivat merkittävää hidastelua aikaisemmassa palvelinympäristössä.

Tommi Hynynen, Nordic Business Forum

Uutta sijoituspaikkaa verkkosivuille alettiin etsiä keväällä 2019. Nordic Business Forumin pitkäaikainen yhteistyökumppani suositteli ratkaisuksi Seravon WP-palvelua, jonka seurauksena valinta oli nopeasti tehty.

Tärkeimpänä halusimme kumppanin, jonka käsissä sivustomme pysyvät saavutettavissa suurienkin kävijäpiikkien aikana ja jonka tuki on varmasti tavoitettavissa ongelmatilanteissa. Seravon tarjoamat kehitystyökalut ovat jatkuvassa kehityksessä, eivätkä merkittävästi poikenneet meidän aikaisemmin käyttämistä ja tämän takia päätös siirtyä Seravon asiakkaaksi oli helppo.

Tommi Hynynen, Nordic Business Forum

Kaikki neljä sivustoa siirrettiin uuteen ympäristöön jo parisen kuukautta ennen tapahtumaa, jotta kaikki olisi varmasti kunnossa hyvissä ajoin ennen h-hetkeä. Varsinaisen siirron teki Nordic Business Forumin aiemmin mainittu kumppani, joka sivustot ja Seravon palvelun hyvin tuntevana pystyi hoitamaan siirron nopealla aikataululla. Kokonaisuutena siirto sujui vaivattomasti, kiitos kaikkien osapuolten asiantuntemuksen.

Sivustojen käyttöönotto oli meidän näkökulmastamme hyvin nopeata ja yksinkertaista. Hyvin tehdyt kehittäjädokumentaatiot helpottivat käyttöönottoa ja kaiken kaikkiaan siirtymä tuntui hyvin jouhevalta.

Tommi Hynynen, Nordic Business Forum

Tärkeimmäksi huomioksi siirron jälkeen Hynynen mainitsee selkeän parannuksen sivujen latausnopeuksissa. Sivustot toimivat hienosti heti siirtymisen jälkeen, mutta toki todellinen testi niille koitti itse tapahtuman yhteydessä. Syytä huoleen ei kuitenkaan varsinaisesti ollut, sillä Seravon automaattisesti skaalautuvat palvelimet on suunniteltu pitämään huolen sivuston kuormankestävyydestä ja Nordic Business Forumin lisäpalveluna tilaaman korotetun valmiuden tarkoitus on varmistaa, että kokonaisuus sujuu myös muilta osin toivotulla tavalla.

Korotettu valmius on asiakkaidemme sivustojen ja liiketoiminnan kriittisiä hetkiä, kuten mainoskampanjan aloitusta, uuden tuotteen lanseerausta, tai tässä tapauksessa suurta tapahtumaa varmistamaan suunniteltu, palvelupakettejamme täydentävä palvelu. Siinä nimetty asiantuntija seuraa sivuston toimintaa ja kuormaa reaaliajassa koko tapahtuman ajan ja tarpeen vaatiessa reagoi muutoksiin sivuston toiminnassa proaktiivisesti. Palveluun sisältyy aina myös hyvä ennakkovalmistautuminen, eli sivuston etukäteistarkastus esimerkiksi välimuistituksen toiminnan ja sivuston muun kuormankestävyyden osalta.

Tapahtuma-aikana meidän omien työntekijöiden aikana on hyvin kortilla ja tämän takia lisäkäsistä ei ole koskaan haittaa. Halusimme mahdollisten ongelmatilanteiden varalle asiantuntijan, joka tuntee Seravon ympäristön kuin omat taskunsa ja pystyy reagoimaan lyhyellä vasteajalla. Pääasiassa halusimme itsellemme mielenrauhaa ja ylimääräisen silmäparin seuraamaan sivustojen tilaa pahimpien kävijäpiikkien ajaksi.

Tommi Hynynen, Nordic Business Forum

Itse tapahtumapäivinä kaikki sujui suunnitellusti ja sivut toimivat kuin unelma. Hyvä ennakkovalmistautuminen, aktiivinen kommunikointi tapahtuman yhteydessä Nordic Business Forumin väen kanssa, sekä kattava jälkikäteisraportointi Seravon peruspalveluun yhdistettynä varmisti onnistumisen.

Olimme oikein tyytyväisiä palveluun. Kommunikaatio toimi oikein näppärästi suoraan WhatsAppin kautta ja saimme säännöllisin väliajoin tilanneraportteja liikennemääristä ja kuormista. Meidän näkökulmastamme kaikki meni nappiin. Sivustot toimivat ongelmitta, ja vasteajat pysyivät matalina kuormapiikkienkin aikana.

Tommi Hynynen, Nordic Business Forum

Näillä eväillä on hyvä lähteä pikkuhiljaa valmistelemaan Nordic Business Forumin seuraavaa tapahtumavuotta. Puhujakattauksessa silloin komeilevat näyttelijä ja Kalifornian entinen kuvernööri Arnold Schwarzenegger, sekä kiitetty kirjailija Yuval Noah Harari pitävät huolen siitä, ettei sivustolla ole hiljaista tulevaisuudessakaan.

Onko sivustollasi tärkeä tapahtuma tiedossa, etkä ole varma, selviääkö sivustosi kävijätulvasta? Ota yhteyttä, niin katsotaan, kuinka voimme auttaa!

Kommentoi

Anni Pesonen

Hae WP-palvelu.fi:stä

Kategoriat

Lue myös

Työntekijöille ilmaiset kasvomaskit ja käsineet

11.9.2020

Seravo jakaa ilmaiseksi henkilökunnalleen kahta asiaa tartuntariskin vähentämiseksi. Tiedätkö mistä muusta on hyötyä kasvomaskin lisäksi?

WooCommerce 4.5 on julkaistu

9.9.2020

Syyskuun 9. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.5. Kyseessä on minor-versio joka on täysin yhteensopiva aiemman 4.4 version kanssa. Uudessa versiossa […]

Koronavilkku.fi Suomen suosituin sivusto 31.8.2020?

4.9.2020

Tekikö koronavilkku.fi Suomen nettihistorian ennätyksen 31.8.2020 kun 935 000 vierailijaa kävi vuorokaudessa?