Jujunan verkkokauppa ei kaadu kesken kampanjan

Kirjoitettu: 24.1.2020

Jenni Kulmalan perustama verkkokauppa Jujuna.fi myy ompelukaavoja ja -tarvikkeita. Kauppa on kasvanut nopeasti hyvin suosituksi. Kasvaneen suosion myötä Jujuna joutui valitettavasti myös toteamaan, että verkkokauppa voi kaatua vaikka kesken kampanjan, mikäli sen palvelinympäristö ja ylläpito eivät skaalaudu kasvun mukana.

Jujuna käytti aiemmin Seravon WP-palvelun kilpailijaa, joka mainostaa tarjoavansa maailman nopeimpia WordPress-palvelimia. Nopeudesta ei kuitenkaan ole hyötyä, mikäli koko verkkokauppa kaatuu kesken menestyvän kampanjan, kuten Jujunan tapauksessa kävi. Sivuston yskiminen kävijäryntäyksen alla saattaa olla verkkokaupalle suorastaan kohtalokasta, sillä tarjolla oleva myyntipotentiaali jää hyödyntämättä. Kun asiakas haluaa ostaa, on sivuston yksinkertaisesti toimittava.

Jennin hälytti apuun WordPress-kehitykseen ja markkinointiin erikoistuneen Innovitalen, joka siirsi sivuston Seravon WP-palveluun. Seravolla on vankka kokemus WooCommerce-sivustojen ylläpidosta ja korkeiden liikennepiikkien hallinnasta. Seravon palvelinten nopeuden on todettu olevan huippuluokkaa myös ulkopuolisten mittausten toimesta.

Jo siinä vaiheessa, kun kopio sivustosta oli siirretty Seravon palvelimille, oli riippumattoman Webpagetest.org:n mittauksessa nähtävissä, että Seravon palvelin oli olennaisesti aikaisempaa ympäristöä nopeampi. Varsinainen suorityskyky WooCommercen luotettavuuden osalta puolestaan nähtiin, kun kauppias järjesti kampanjan, jossa luvattiin ilmaisia tuotteita asiakkaille.

Jujuna ämpäritestin ilmoitus

Mikä sitten oli testin lopputulos? Kauppa kävi kuin siima ja verkkokauppa toimi juuri kuten sen pitääkin. Seuraavana aamuna kauppias kiitteli hyvistä yöunista.

Myös sivuston kehittäjä oli tyytyväinen.

Kauppa toimi oikein kivasti! :) Ei niin mitään hidastumista havaittavissa.

Niko Vittaniemi, Innovitale

Kommentoi

Otto Kekäläinen

Hae WP-palvelu.fi:stä

Lue myös

WordPress 5.4 on julkaistu

1.4.2020

Maaliskuun 31. toi meille uuden WordPress-version 5.4. On tapana, että WordPress-versiot nimetään legendaaristen jazz-muusikoiden mukaan. Tällä kerralla kunnian saa trumpetisti […]

WordPressin haku nopeaksi MariaDB:llä

24.3.2020

WordPressin sisäänrakennettua hakutoimintoa ei voi aina kehua nopeaksi. Se hidastelee helposti varsinkin suurilla sivustoilla, kun tietokannassa on paljon sisältöä. Tätä […]

WooCommerce 4.0 on ulkona

13.3.2020

On olemassa monia hyviä syitä miksi kannattaa valita WooCommerce verkkokaupan alustaksi. Ei ole sattumaa, että se on maailman suosituin verkkokauppa-alusta, […]