Ohjelmistokehittäjä
Julkaistu
Päivitetty

Seravon optimoidussa WordPress-palvelinympäristössä mukana tulevaan Seravo-plugin -lisäosaan on kehitteillä uusia ja jännittäviä ominaisuuksia. Lisäosa on valmiiksi asennettuna kaikilla WP-palvelun sivustoilla. Plugin helpottaa asiakkaidemme verkkosivujen hallintaa tarjoten esimerkiksi WordPressin hallintanäkymään erilaisia työkalusivuja sekä mahdollistaen välimuistin tyhjentämisen napin painalluksella. Pian julkaistavassa pluginin uudessa versiossa on otettu entistä enemmän huomioon asiakkaidemme uusia kehitystoiveita.

Lisäosan uudistuksista ehkä kenties mielenkiintoisin on lokisivu, jolta kaikkien lokitiedostojen sisältöä voi kätevästi selailla WordPressin hallintapaneelista. Komentoriviin ei siis tarvitse kajota, mikäli sen käyttö ei ole ennestään tuttua.

 

Uusi lokisivu

WordPressin hallintapaneelista uudelle lokisivulle pääsee käsiksi kohdasta Työkalut->Lokit, jolloin aukeaa alla olevan kuvan mukainen näkymä.

WordPress-hallintapaneelin lokinäkymä

Klikkaamalla lokien nimiä voi alla olevaan tekstikenttään generoida haluamansa määrän tietyn lokin viimeisimpiä lisättyjä rivejä. Sivulle on myös toteutettu hakukenttä, jonka avulla lokista voi hakea tietyn sanan sisältämiä rivejä. Tämä on erityisen hyödyllistä esimerkiksi haettaessa jonkun WordPress-käyttäjän tietoja kirjautumislokista (wp-login.log) tai vaikkapa tietyn päivän aikana lokiin ilmestyneitä rivejä etsiessä.

 

Testaa lokisivua ennen muita – näin asennat lisäosan kehitysversion

Tällä hetkellä ominaisuus ei vielä ole ehtinyt mukaan uusimpaan julkaisuversioon, mutta innokkaimmat pääsevät kuitenkin testailemaan ominaisuutta SSH-yhteydellä omalla palvelimella komennolla wp-seravo-plugin-update --dev, jolloin Seravon lisäosan kehitysversio asennetaan suoraan GitHubin master-haarasta. Jos jokin on ongelma/bugi on päässyt kattavan testauksen jälkeenkin silmiemme ohi tuotantoon tarkoitettuun koodiin, ilmoitathan siitä meille luomalla issuen GitHubiin, niin pääsemme korjaamaan asian hetimmiten.

 

Lokien seuraaminen komentoriviltä

Edistyneemmälle käyttäjälle eräs kätevä tapa seurata lokeja on yksinkertaisesti kirjoittaa SSH-yhteydessä omalla palvelimella komento wp-watch-logs. Tällöin näkyvät reaaliaikaisesti esimerkiksi nginx-access.log-tiedostossa kaikki palvelimelle tehdyt kävijöiden pyynnöt ja php-error.log-tiedostossa kaikki palvelimella suoritetun PHP-koodin virheet. Lokitiedostot on tallennettu hakemistoon /data/log, jossa niitä voi selailla SSH:lla komentorivin tekstieditorilla tai graafisesti miellyttävämmin myös SFTP-yhteyden avulla.

 

Lokiominaisuus tulee automaattisesti käyttöön uusille asiakkaillemme, kun Seravon lisäosasta julkaistaan uusi versio lähiaikoina. Päivitämme myös tämänhetkisille asiakkaillemme lisäosan uuden version. Tarkempaa tietoa Seravon lisäosasta löytyy asiakkaillemme tarkoitetuista kehittäjäohjeista.

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: WP-Palvelu

Tee Ilmastositoumus ja karsi yrityksesi hiilidioksidipäästöjä – niin Seravokin tekee!

Seravo kannustaa suomalaisia yrityksiä liittymään Kauppakamarin Ilmastositoumukseen.

11.3.2021

Kesätöitä kesälle 2021

Kiinnostaako kesätyö Seravolla WordPressin ja Linuxin parissa? Hae heti, ja viimeistään 15.3.2021 mennessä!

26.2.2021

Seravon lisäpalvelut WordPress-sivustoille

Kaipaatko varmuutta sivustosi toimintaan myös kävijäpiikkien ja tietoturvauhkien varalta? Ensiluokkaisen ylläpidon lisäksi Seravo tarjoaa erillisinä asiantuntijapalveluina WordPress-sivustosi nopeusoptimointia, tietoturvakovennusta sekä korotetun valmiuden tapahtumien ajaksi.

17.2.2021

Seravon WordPress-palvelimet ovat maailman nopeimmat

Tiesitkö, että Seravo on listattu maailman nopeimpana WordPress-palveluntarjoajana sivustolla ismyhostfastyet.com?

4.2.2021

Heikki Ojaniemi Seravon toimitusjohtajaksi

Seravon uusi toimitusjohtaja on 1.2.2021 alkaen Heikki Ojaniemi. Otto Kekäläinen jatkaa hallituksen puheenjohtajana keskittyen strategiseen kehittämiseen.

3.2.2021

Hinnastomuutos 1.3.2021

Palvelupakettien WP Pro ja WP Business hinnat ovat olleet muuttumattomia Seravo WP-palvelun alusta alkaen, eli viimeiset viisi vuotta. Nyt on tullut aika tehdä näihin pieni tasokorotus, ja siksi uusissa tilauksissa 1.3.2021 alkaen WP Pro -palvelupaketin hinta on 35 €/kk ja WP Business -palvelupaketin hinta 55 €/kk (ALV 0%).

29.1.2021