Lokisivu Seravon WordPress-lisäosaan

Kirjoitettu: 3.7.2017 Päivitetty: 28.8.2018

Seravon optimoidussa WordPress-palvelinympäristössä mukana tulevaan Seravo-plugin -lisäosaan on kehitteillä uusia ja jännittäviä ominaisuuksia. Lisäosa on valmiiksi asennettuna kaikilla WP-palvelun sivustoilla. Plugin helpottaa asiakkaidemme verkkosivujen hallintaa tarjoten esimerkiksi WordPressin hallintanäkymään erilaisia työkalusivuja sekä mahdollistaen välimuistin tyhjentämisen napin painalluksella. Pian julkaistavassa pluginin uudessa versiossa on otettu entistä enemmän huomioon asiakkaidemme uusia kehitystoiveita.

Lisäosan uudistuksista ehkä kenties mielenkiintoisin on lokisivu, jolta kaikkien lokitiedostojen sisältöä voi kätevästi selailla WordPressin hallintapaneelista. Komentoriviin ei siis tarvitse kajota, mikäli sen käyttö ei ole ennestään tuttua.

 

Uusi lokisivu

WordPressin hallintapaneelista uudelle lokisivulle pääsee käsiksi kohdasta Työkalut->Lokit, jolloin aukeaa alla olevan kuvan mukainen näkymä.

WordPress-hallintapaneelin lokinäkymä

Klikkaamalla lokien nimiä voi alla olevaan tekstikenttään generoida haluamansa määrän tietyn lokin viimeisimpiä lisättyjä rivejä. Sivulle on myös toteutettu hakukenttä, jonka avulla lokista voi hakea tietyn sanan sisältämiä rivejä. Tämä on erityisen hyödyllistä esimerkiksi haettaessa jonkun WordPress-käyttäjän tietoja kirjautumislokista (wp-login.log) tai vaikkapa tietyn päivän aikana lokiin ilmestyneitä rivejä etsiessä.

 

Testaa lokisivua ennen muita – näin asennat lisäosan kehitysversion

Tällä hetkellä ominaisuus ei vielä ole ehtinyt mukaan uusimpaan julkaisuversioon, mutta innokkaimmat pääsevät kuitenkin testailemaan ominaisuutta SSH-yhteydellä omalla palvelimella komennolla wp-seravo-plugin-update --dev, jolloin Seravon lisäosan kehitysversio asennetaan suoraan GitHubin master-haarasta. Jos jokin on ongelma/bugi on päässyt kattavan testauksen jälkeenkin silmiemme ohi tuotantoon tarkoitettuun koodiin, ilmoitathan siitä meille luomalla issuen GitHubiin, niin pääsemme korjaamaan asian hetimmiten.

 

Lokien seuraaminen komentoriviltä

Edistyneemmälle käyttäjälle eräs kätevä tapa seurata lokeja on yksinkertaisesti kirjoittaa SSH-yhteydessä omalla palvelimella komento wp-watch-logs. Tällöin näkyvät reaaliaikaisesti esimerkiksi nginx-access.log-tiedostossa kaikki palvelimelle tehdyt kävijöiden pyynnöt ja php-error.log-tiedostossa kaikki palvelimella suoritetun PHP-koodin virheet. Lokitiedostot on tallennettu hakemistoon /data/log, jossa niitä voi selailla SSH:lla komentorivin tekstieditorilla tai graafisesti miellyttävämmin myös SFTP-yhteyden avulla.

 

Lokiominaisuus tulee automaattisesti käyttöön uusille asiakkaillemme, kun Seravon lisäosasta julkaistaan uusi versio lähiaikoina. Päivitämme myös tämänhetkisille asiakkaillemme lisäosan uuden version. Tarkempaa tietoa Seravon lisäosasta löytyy asiakkaillemme tarkoitetuista kehittäjäohjeista.

Kommentoi

Leo Toikka

Ohjelmistokehittäjä

Hae WP-palvelu.fi:stä

Lue myös

Singaporen klusteri avattu

19.9.2019

Tarjolla on hyviä uutisia Aasiassa liiketoimintaa harjoittaville nykyisille ja uusille asiakkaillemme – tästä eteenpäin Seravo tarjoaa mahdollisuuden sivuston palvelintilan sijoittamiseen […]

Välimuisteilla löysät pois sivulatauksista

13.9.2019

Välimuisti eli cache on erittäin hyödyllinen ja yleinen tekniikka, jolla voidaan saavuttaa jopa kymmenkertainen nopeus verrattuna välimuistittamattomaan pyyntöön. Välimuistin idea […]

Miksi osallistua WP-koulutukseen?

6.9.2019

Markkinointipäällikkö, viestinnän ammattilainen, kehittäjä, yrittäjä tai muu alan ammattilainen – koulutuksemme tarjoavat jokaiselle jotakin, sillä milloinkaan ei ole liian myöhäistä […]