Lomaile rauhassa, WordPress-sivuston omistaja

Kirjoitettu: 29.6.2016 Päivitetty: 28.8.2018

Kesän lomakausi alkaa olla kuumimmillaan, mutta verkko ei vaimene edes heinäkuun helteissä. Kokosimme rauhoittavan lomallelähtölistan WordPress-sivuston omistajalle.

 1. Älä jätä päivittämättä

Vaikka verkkosivustosi sisältö ei kesällä päivittyisi, on itse WordPressin ja lisäosien päivittäminen ensisijaisen tärkeää. Yleinen syy WordPress-sivuston toimimattomuuteen on unohtuneissa tai pieleen menneissä päivityksissä. Vanhentuneet versiot plugineista lisäävät myös tietoturvaongelmien riskiä.

WP-palvelussa panostamme päivityksiin erityisen paljon. Päivitykset suoritetaan ottamalla kopio asiakkaan sivustosta, päivittämällä kopio ja testaamalla että kopio toimii. Tämän jälkeen sama testattu päivitys tehdään asiakkaan oikealle sivustolle. Sinun ei siis sivuston omistajana tarvitse huolehtia päivityksistä, vaan hoidamme kaiken puolestasi.
Lue lisää WP-palvelun päivityskäytänteistä.

2. Ajasta sisältöä myös hiljaisille viikoille

Vaikka sinä lekottelisit laiturinnokassa, voi sivustosi kalastella uusia kävijöitä puolestasi. Ajasta artikkeleita tai blogipostauksia myös kesälomaviikoille ja tilaa kommentti-ilmoitukset sähköpostiisi, jos lomasta huolimatta haluat pysyä mukana keskustelussa. Heinäkuun uutishiljaisuudessa oikea-aikainen blogipostaus saattaa kerätä suurenkin yleisön kiinnostuksen.

3. Lakaise pois turhat lisäosat

Ennen lomallelähtöä kannattaa luoda kriittinen katse oman sivuston hallintaan ja konmarin hengessä putsata pois turhat ja käyttämättömät lisäosat. WP-palvelun asiakkaiden kannattaa siivota sivustoltaan myös tietyt suorituskykyä, tietoturvaa, varmuuskopiointia tai välimuistia tehostavat lisäosat. Ne ovat tarpeettomia, kun ominaisuudet ja optimointi on kunnossa palvelintasolla.
Lue suosituksemme WordPress-lisäosien käytöstä.

4. Unohda rauhassa salasanasi

Onnistuneen lomailun merkkihän on kaikkien tärkeiden salasanojen unohtaminen. WordPress on onneksi armollinen myös lomalaisille, ja salasanan palautus on tehty vaivattomaksi. Uusimmissa WordPress-versioissa järjestelmä myös luo automaattisesti käyttäjälle vahvan salasanan. Tietoturvan kannalta onkin hyvä uusia salasana säännöllisesti – ja käyttää salasanaa, jota ei muistaisi ulkoa huonommallakaan lomalla. Lukuisten salasanojen hallintaan suosittelemme salasanamanagerin käyttöä, tällainen on esimerkiksi KeePassX.

5. Pyydä naapuri lomavahdiksi

…eli valitse WP-palvelu.fi. Päivitysten lisäksi huolehdimme sivustosi ylläpidosta, tietoturvaskannauksesta ja palvelintason valvonnasta ympäri vuoden, 24 tuntia vuorokaudessa. Yleensä havaitsemamme ongelmat on korjattu jo ennen kuin ne ehtivät näkyä julkisella sivustolla. Kävijämäärän kasvuun vastaamme tehostamalla ylläpitoa. Vältä siis sivustokatkoksista aiheutuva grillauksen keskeytyminen tai kesäisen kävijäpiikin katkaiseva kassavirta – WP-palvelun asiakkaana voit lomailla huoletta.

 

wp-palvelu_vene

Näiden vinkkien myötä aurinkoista kesää ja leppoisaa loma-aikaa!

 

PS. Ei hätää, WP-palvelu palvelee asiakkaitaan normaalisti läpi kesän.

 

Kommentoi

Sanna Saarikangas

Hae WP-palvelu.fi:stä

Kategoriat

Lue myös

WordPress 5.0 ilmestyy itsenäisyyspäivänä

4.12.2018

Kun alunperin marraskuun lopulle kaavailtu WordPress 5.0 viivästyi, useammassa kuin yhdessä WordPressin parissa työskentelevässä yrityksessä eläteltiin toiveita, että julkaisu siirtyisi […]

Suuria PHP-muutoksia odotettavissa joulukuussa

23.11.2018

PHP:n tulevan 7.3-version on määrä ilmestyä joulukuussa. Aiemmin tällä viikolla ilmestyi viimeisin ennakkoversio 7.3.0RC6,  jonka oletetaan myös olevan viimeinen ennen […]

Miksi kannattaa valita WooCommerce

14.11.2018

WooCommerce on maailman suosituin verkkokauppa-lisäosa WordPressille. Se on käytössä yli neljällä miljoonalla sivustolla, se on helppokäyttöinen, suoraan WordPressin kanssa yhteensopiva […]