Julkaistu
Päivitetty

Kesän lomakausi alkaa olla kuumimmillaan, mutta verkko ei vaimene edes heinäkuun helteissä. Kokosimme rauhoittavan lomallelähtölistan WordPress-sivuston omistajalle.

 1. Älä jätä päivittämättä

Vaikka verkkosivustosi sisältö ei kesällä päivittyisi, on itse WordPressin ja lisäosien päivittäminen ensisijaisen tärkeää. Yleinen syy WordPress-sivuston toimimattomuuteen on unohtuneissa tai pieleen menneissä päivityksissä. Vanhentuneet versiot plugineista lisäävät myös tietoturvaongelmien riskiä.

WP-palvelussa panostamme päivityksiin erityisen paljon. Päivitykset suoritetaan ottamalla kopio asiakkaan sivustosta, päivittämällä kopio ja testaamalla että kopio toimii. Tämän jälkeen sama testattu päivitys tehdään asiakkaan oikealle sivustolle. Sinun ei siis sivuston omistajana tarvitse huolehtia päivityksistä, vaan hoidamme kaiken puolestasi.
Lue lisää WP-palvelun päivityskäytänteistä.

2. Ajasta sisältöä myös hiljaisille viikoille

Vaikka sinä lekottelisit laiturinnokassa, voi sivustosi kalastella uusia kävijöitä puolestasi. Ajasta artikkeleita tai blogipostauksia myös kesälomaviikoille ja tilaa kommentti-ilmoitukset sähköpostiisi, jos lomasta huolimatta haluat pysyä mukana keskustelussa. Heinäkuun uutishiljaisuudessa oikea-aikainen blogipostaus saattaa kerätä suurenkin yleisön kiinnostuksen.

3. Lakaise pois turhat lisäosat

Ennen lomallelähtöä kannattaa luoda kriittinen katse oman sivuston hallintaan ja konmarin hengessä putsata pois turhat ja käyttämättömät lisäosat. WP-palvelun asiakkaiden kannattaa siivota sivustoltaan myös tietyt suorituskykyä, tietoturvaa, varmuuskopiointia tai välimuistia tehostavat lisäosat. Ne ovat tarpeettomia, kun ominaisuudet ja optimointi on kunnossa palvelintasolla.
Lue suosituksemme WordPress-lisäosien käytöstä.

4. Unohda rauhassa salasanasi

Onnistuneen lomailun merkkihän on kaikkien tärkeiden salasanojen unohtaminen. WordPress on onneksi armollinen myös lomalaisille, ja salasanan palautus on tehty vaivattomaksi. Uusimmissa WordPress-versioissa järjestelmä myös luo automaattisesti käyttäjälle vahvan salasanan. Tietoturvan kannalta onkin hyvä uusia salasana säännöllisesti – ja käyttää salasanaa, jota ei muistaisi ulkoa huonommallakaan lomalla. Lukuisten salasanojen hallintaan suosittelemme salasanamanagerin käyttöä, tällainen on esimerkiksi KeePassX.

5. Pyydä naapuri lomavahdiksi

…eli valitse WP-palvelu.fi. Päivitysten lisäksi huolehdimme sivustosi ylläpidosta, tietoturvaskannauksesta ja palvelintason valvonnasta ympäri vuoden, 24 tuntia vuorokaudessa. Yleensä havaitsemamme ongelmat on korjattu jo ennen kuin ne ehtivät näkyä julkisella sivustolla. Kävijämäärän kasvuun vastaamme tehostamalla ylläpitoa. Vältä siis sivustokatkoksista aiheutuva grillauksen keskeytyminen tai kesäisen kävijäpiikin katkaiseva kassavirta – WP-palvelun asiakkaana voit lomailla huoletta.

 

wp-palvelu_vene

Näiden vinkkien myötä aurinkoista kesää ja leppoisaa loma-aikaa!

 

PS. Ei hätää, WP-palvelu palvelee asiakkaitaan normaalisti läpi kesän.

 

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: WP-Palvelu

WordPress 5.6 on julkaistu

WordPress 5.6 on julkaistu ja tuo mukanaan tuen PHP 8.0, sekä useita muutoksia esimerkiksi REST APIin

9.12.2020

PHP 8.0 julkaistu, Seravo tukenut sen kehitystä

Ohjelmointikieli PHP:n uusi versio PHP 8.0 on julkaistu tänään 26.11.2020. Suurin osa WordPress-julkaisujärjestelmästä on kirjoitettu PHP:lla, joten tällä on pitkällä aikavälillä olennainen vaikutus WP-ekosysteemiin.

26.11.2020

WordCamp Online 2020

Seravo sponsoroi WordCamp Finland Online 2020 tapahtumaa. Lue mitä aiheita Seravon puhujilla tapahtumassa oli ja montako osallistujaa virtuaalikonferenssi tavoitti.

17.11.2020

WooCommerce 4.7 on julkaistu

Marraskuun 10. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.7. Kyseessä on minor-versio joka on täysin yhteensopiva aiemman 4.6 version kanssa. Vaadittu WordPress-versio […]

12.11.2020

Seravon lisäosa entistäkin hyödyllisempi

Seravon asiakkaille uusia ominaisuuksia WordPressin hallintapaneeliin

9.10.2020

Työntekijöille ilmaiset kasvomaskit ja käsineet

Seravo jakaa ilmaiseksi henkilökunnalleen kahta asiaa tartuntariskin vähentämiseksi. Tiedätkö mistä muusta on hyötyä kasvomaskin lisäksi?

11.9.2020