Julkaistu
Päivitetty

Kesän lomakausi alkaa olla kuumimmillaan, mutta verkko ei vaimene edes heinäkuun helteissä. Kokosimme rauhoittavan lomallelähtölistan WordPress-sivuston omistajalle.

 1. Älä jätä päivittämättä

Vaikka verkkosivustosi sisältö ei kesällä päivittyisi, on itse WordPressin ja lisäosien päivittäminen ensisijaisen tärkeää. Yleinen syy WordPress-sivuston toimimattomuuteen on unohtuneissa tai pieleen menneissä päivityksissä. Vanhentuneet versiot plugineista lisäävät myös tietoturvaongelmien riskiä.

WP-palvelussa panostamme päivityksiin erityisen paljon. Päivitykset suoritetaan ottamalla kopio asiakkaan sivustosta, päivittämällä kopio ja testaamalla että kopio toimii. Tämän jälkeen sama testattu päivitys tehdään asiakkaan oikealle sivustolle. Sinun ei siis sivuston omistajana tarvitse huolehtia päivityksistä, vaan hoidamme kaiken puolestasi.
Lue lisää WP-palvelun päivityskäytänteistä.

2. Ajasta sisältöä myös hiljaisille viikoille

Vaikka sinä lekottelisit laiturinnokassa, voi sivustosi kalastella uusia kävijöitä puolestasi. Ajasta artikkeleita tai blogipostauksia myös kesälomaviikoille ja tilaa kommentti-ilmoitukset sähköpostiisi, jos lomasta huolimatta haluat pysyä mukana keskustelussa. Heinäkuun uutishiljaisuudessa oikea-aikainen blogipostaus saattaa kerätä suurenkin yleisön kiinnostuksen.

3. Lakaise pois turhat lisäosat

Ennen lomallelähtöä kannattaa luoda kriittinen katse oman sivuston hallintaan ja konmarin hengessä putsata pois turhat ja käyttämättömät lisäosat. WP-palvelun asiakkaiden kannattaa siivota sivustoltaan myös tietyt suorituskykyä, tietoturvaa, varmuuskopiointia tai välimuistia tehostavat lisäosat. Ne ovat tarpeettomia, kun ominaisuudet ja optimointi on kunnossa palvelintasolla.
Lue suosituksemme WordPress-lisäosien käytöstä.

4. Unohda rauhassa salasanasi

Onnistuneen lomailun merkkihän on kaikkien tärkeiden salasanojen unohtaminen. WordPress on onneksi armollinen myös lomalaisille, ja salasanan palautus on tehty vaivattomaksi. Uusimmissa WordPress-versioissa järjestelmä myös luo automaattisesti käyttäjälle vahvan salasanan. Tietoturvan kannalta onkin hyvä uusia salasana säännöllisesti – ja käyttää salasanaa, jota ei muistaisi ulkoa huonommallakaan lomalla. Lukuisten salasanojen hallintaan suosittelemme salasanamanagerin käyttöä, tällainen on esimerkiksi KeePassX.

5. Pyydä naapuri lomavahdiksi

…eli valitse WP-palvelu.fi. Päivitysten lisäksi huolehdimme sivustosi ylläpidosta, tietoturvaskannauksesta ja palvelintason valvonnasta ympäri vuoden, 24 tuntia vuorokaudessa. Yleensä havaitsemamme ongelmat on korjattu jo ennen kuin ne ehtivät näkyä julkisella sivustolla. Kävijämäärän kasvuun vastaamme tehostamalla ylläpitoa. Vältä siis sivustokatkoksista aiheutuva grillauksen keskeytyminen tai kesäisen kävijäpiikin katkaiseva kassavirta – WP-palvelun asiakkaana voit lomailla huoletta.

 

wp-palvelu_vene

Näiden vinkkien myötä aurinkoista kesää ja leppoisaa loma-aikaa!

 

PS. Ei hätää, WP-palvelu palvelee asiakkaitaan normaalisti läpi kesän.

 

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: WP-Palvelu

Tee Ilmastositoumus ja karsi yrityksesi hiilidioksidipäästöjä – niin Seravokin tekee!

Seravo kannustaa suomalaisia yrityksiä liittymään Kauppakamarin Ilmastositoumukseen.

11.3.2021

Kesätöitä kesälle 2021

Kiinnostaako kesätyö Seravolla WordPressin ja Linuxin parissa? Hae heti, ja viimeistään 15.3.2021 mennessä!

26.2.2021

Seravon lisäpalvelut WordPress-sivustoille

Kaipaatko varmuutta sivustosi toimintaan myös kävijäpiikkien ja tietoturvauhkien varalta? Ensiluokkaisen ylläpidon lisäksi Seravo tarjoaa erillisinä asiantuntijapalveluina WordPress-sivustosi nopeusoptimointia, tietoturvakovennusta sekä korotetun valmiuden tapahtumien ajaksi.

17.2.2021

Seravon WordPress-palvelimet ovat maailman nopeimmat

Tiesitkö, että Seravo on listattu maailman nopeimpana WordPress-palveluntarjoajana sivustolla ismyhostfastyet.com?

4.2.2021

Heikki Ojaniemi Seravon toimitusjohtajaksi

Seravon uusi toimitusjohtaja on 1.2.2021 alkaen Heikki Ojaniemi. Otto Kekäläinen jatkaa hallituksen puheenjohtajana keskittyen strategiseen kehittämiseen.

3.2.2021

Hinnastomuutos 1.3.2021

Palvelupakettien WP Pro ja WP Business hinnat ovat olleet muuttumattomia Seravo WP-palvelun alusta alkaen, eli viimeiset viisi vuotta. Nyt on tullut aika tehdä näihin pieni tasokorotus, ja siksi uusissa tilauksissa 1.3.2021 alkaen WP Pro -palvelupaketin hinta on 35 €/kk ja WP Business -palvelupaketin hinta 55 €/kk (ALV 0%).

29.1.2021