Microsoftkin sen tietää: WordPress on ylivoimainen blogialusta

Kirjoitettu: 7.11.2016

Megaluokan teknologiafirma Microsoft on rakentanut yllättäviä siltoja avoimen lähdekoodin maailmaan. Jo aiemmin Microsoft on kertonut rakastavansa open sourcea ja lemmen liekki Linuxia kohtaan loimuaa edelleen.

Nyt Microsoft on löytänyt myös WordPressin: yritys siirsi noin 20 000 blogia omalta julkaisujärjestelmältään WordPress-alustan päälle. Suurin osa blogeista pyöri aiemmin suljetulla ASP.NET- ja SQL-palvelinpohjaisella järjestelmällä. Siirrettyjen blogien joukossa olivat muun muassa Microsoft Europe,  Microsoft News Center Microsoft Windows BlogsWhy Microsoft  ja Skype Blogs.

microsoftwordpress

Blogien siirrosta vastannut WebDevStudios rakensi myös useita räätälöityjä WordPress-lisäosia Microsoftin tarpeita varten. Plugineja tarvittiin esimerkiksi Azure Active Directoryn toimintaan ja Elasticsearchin integroimiseen. Microsoft hyödyntää blogeissaan myös useita suosittuja ja avoimessa jaossa olevia lisäosia, kuten Gravity Formsia ja WordPress SEO:ta.

Jotta useiden sivustojen hallinta olisi helppoa, hyödyntää Microsoft WordPressin network-ominaisuutta. WebDevStudiosin teknologiajohtajan mukaan noin 20 000 blogia, jotka pitivät sisällään yli miljoona artikkelia ja 1,2 miljoonaa kommenttia, siirettiin yhteen multisite-networkiin.

Miten Microsoft hyötyy WordPressistä?

Microsoftin kumarrukset avoimen lähdekoodin suuntaan ovat merkittäviä koko teknologia-alan kehityksen kannalta. Blogialustan valinta kertoo myös järjestelmän luotettavuudesta: Microsoftin valinnan myötä harva voi enää väittää, etteikö WordPress sopisi ison yrityksen tarpeisiin tai täyttäisi esimerkiksi tiukkoja tietoturvavaatimuksia.

Miten Microsoft on sitten hyötynyt siirtymisestä WordPressiin? Blogisivujen kerrotaan siirron jälkeen parantaneen merkittävästi nopeuttaan ja hakukoneoptimointiaan. Tämän lisäksi sivuilla navigointi on helpottunut mobiilissa ja työpöytänäkymässä. Nämä jokaisen verkkoa käyttävän perustarpeet on sisäänrakennettu WordPressiin.

Teknisten ominaisuuksien ja käytettävyysparannusten lisäksi Microsoft on säästänyt WordPress-valinnallaan aikaa ja rahaa.

– Voisi kuvitella että Microsoft käyttäisi omaa teknologiaansa kaikkien verkkosivujensa pyörittämiseen, mutta todellisuudessa he halusivat säästää aikaa ja rahaa, aivan kuten monet avoimeen lähdekoodiin siirtyvät suuryritykset, kertoo WebDevStudiosin teknologiajohtaja Brian Messenlehner.

Hyvästit lisenssimaksuille ja toimittajalukoille

Pientä ironiaa on haistettavissa siinä, että valitessaan WordPressin Microsoftin ei tarvitse maksaa blogisivustoista lisenssimaksuja tai ylläpitää vanhentuneita järjestelmiä. Monessa yrityksessä ja julkishallinnon puolella onkin huomattu avoimen lähdekoodin edut paitsi teknisestä myös taloudellisesta näkökulmasta. Verkkopalveluiden kehitys on ketterämpää ja kukkarolle kevyempää, kun suljettu järjestelmä ei sido tiettyyn toimittajaan tai euroja kulu lisensseihin.

Aika näyttää, miten Microsoftin open source -lempi leiskuu jatkossa. Me onnittelemme teknologiajättiä erinomaisesta valinnasta ja toivomme, että muut toimijat seuraavat esimerkkiä. WordPress ei ole suotta maailman suosituin julkaisujärjestelmä.

 

Lisätietoja:

WordPress in action: Microsoft

Microsoft moves 20,000 blogs from proprietary CMS to WordPress 

Kommentoi

Sanna Saarikangas

Hae WP-palvelu.fi:stä

Kategoriat

Lue myös

Työntekijöille ilmaiset kasvomaskit ja käsineet

11.9.2020

Seravo jakaa ilmaiseksi henkilökunnalleen kahta asiaa tartuntariskin vähentämiseksi. Tiedätkö mistä muusta on hyötyä kasvomaskin lisäksi?

WooCommerce 4.5 on julkaistu

9.9.2020

Syyskuun 9. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.5. Kyseessä on minor-versio joka on täysin yhteensopiva aiemman 4.4 version kanssa. Uudessa versiossa […]

Koronavilkku.fi Suomen suosituin sivusto 31.8.2020?

4.9.2020

Tekikö koronavilkku.fi Suomen nettihistorian ennätyksen 31.8.2020 kun 935 000 vierailijaa kävi vuorokaudessa?