Julkaistu
Päivitetty

WooCommerce on maailman suosituin verkkokauppa-lisäosa WordPressille. Se on käytössä yli neljällä miljoonalla sivustolla, se on helppokäyttöinen, suoraan WordPressin kanssa yhteensopiva ja sen ylläpidosta sekä päivityksistä vastaa Automattic. Kaikkiaan yli 30% maailman verkkokaupoista perustuu WordPressin ja WooCommercen yhdistelmään

Allaolleva video antaa hyvän yleiskuvan WooCommercesta ja sen ominaisuuksista:

Miksi valita WooCommerce

Miksi WooCommerce sitten on oikea ratkaisu juuri sinun verkkokaupallesi? Vaihtoehtoja on tusinoittain, monet niistä hyviä, mutta meidän mielestämme ainoa oikea ratkaisu on kuitenkin käyttää WooCommercea.

Meillä Seravolla avoin lähdekoodi ja oman datansa omistaminen ovat tärkeitä asioita. Siksi suosittelemme avoimen lähdekoodin WooCommercea verkkokauppiaille. Se soveltuu sellaisenaan useimmille pienille verkkokaupoille, mutta sen lisäksi WooCommerce on laajennettavissa tuhansilla lisäosilla ja laajennuksilla, juuri niin kuin WordPresskin.

WooCommercessa on valmiina kattava liitettävyys eri maksutapoihin ja logistiikkapalveluihin. Seravon verkkokaupoille suunnitellusta Business-paketista löytyy valmiina kotimaiset toimitus- ja maksutavat. Mutta mitä jos haluamallesi maksutavalle tai toimitusmuodolle ei löydykään valmista liitännäistä tai lisäosaa?

Ei hätää, sillä useat WooCommerceen erikoistuneet freelancerit ja kehittäjät myyvät lisäosia sekä laajennuksia, joiden avulla erilaisten palveluiden integroiminen WooCommercen kanssa on nopeaa ja vaivatonta.

WooCommerce on avoimen lähdekoodinsa ansiosta todella laajasti muokattavissa omiin tarpeisiin ja koska se on WordPress lisäosa, on kehittäjän löytäminen helppoa. Suomesta löytyy useita WordPressiin erikoistuneita mainos- ja digitoimistoja.


WooCommercen sisäänrakennettu asetustyökalu opastaa vaihe vaiheelta verkkokaupan pystyyn jopa alle 10 minuutissa!

Tätä kaikkea muokattavuutta ja avointa lähdekoodia ei kannatam kuitenkaan säikähtää, sillä WooCommerce on todella helppokäyttöinen vähän kokemattomillekin WordPressin käyttäjille. Sen sisäänrakennettu asetustyökalu opastaa vaihe vaiheelta verkkokaupan pystyyn jopa alle 10 minuutissa!

WooCommerce vai Shopify?

Shopify on SaaS- eli Software-as-a-Service -verkkokauppa-alusta, jonka avulla voi perustaa verkkokaupan ilman minkäänlaista koodaamistaitoa. Se ei suinkaan ole ainoa samalla periaatteella toimiva kuukausimaksullinen verkkokauppa-alusta, mutta se on yksi suosituimmista, joten päätimme ottaa sen WooCommercen kilpakumppaniksi tähän vertailuun.

Heti kättelyssä vaikuttaa siltä, että Shopify on helpompi vaihtoehto aloittelijalle, sillä WordPress ja WooCommerce täytyy asentaa erikseen palvelimelle. Tämä on tavallaan totta, mutta jos valitsee WordPress-kumppaninsa oikein, saa WordPressin ja WooCommercen valmiiksi asennettuna ja käyttövalmiina. Seravolla kaikki tilaukset toimitetaan käyttövalmiina, eli tilaajille toimitetaan kirjautumistunnukset sekä osoite, josta valmiiksi asennettu WordPress löytyy. Business-paketti on suunniteltu erityisesti verkkokaupoille ja sen mukana tulevat myös suomalaiset maksu- ja toimitustavat.

Mitä käyttämiseen ja verkkokaupan pystyttämiseen tulee, Shopify on helppokäyttöinen ja nopea työkalu, mutta tällä hetkellä esimerkiksi sen kielivalikoimasta ei löydy vaihtoehtona suomea, kun taas WooCommerce on käännetty suomeksi. WooCommercen sisäänrakennettu asennustyökalu puolestaan auttaa verkkokaupan pystyyn yhtyä nopeasti kuin Shopifyn vastaava, eli suurta eroa kumpaankaan suuntaan ei synny tässäkään kategoriassa.

Saatavilla olevien teemojen määrä on WooCommercea käyttäville verkkokaupoille huomattavasti suurempi, ja tarvittaessa niiden muokkaaminen on helpompaa. Usein riittää perustason CSS-tietämys ja mikäli muokkauksia ei halua tehdä itse, on helppo löytää WordPressin tunteva freelancer tai yritys, joka osaa auttaa muutoksien tekemisessä. Shopify pohjautuu omaan Liquid-koodikieleensä ja sen muokkaaminen vaatii kyseisen kielen osaamista. Liquidia osaavia kehittäjiä on paljon vaikeampi löytää, varsinkin Suomesta.

Shopifyn hinta riippuu lähes kokonaan verkkokauppasi tarpeista, mutta halvimmillaan sen kuukausimaksu on $29/kk. Sen lisäksi kaikki haluamasi lisäominaisuudet lisäävät usein kuukausimaksua, toisin kuin WooCommercella, jonka lisäosat ovat yleensä luonteeltaan kertamaksullisia tai ilmaisia. Varsinkin liiketoiminnan kasvaessa Shopify saattaa käydä nopeasti kalliiksi. WooCommerce ja WordPress ovat itsessään ilmaisia, ja laadukkaat hosting-vaihtoehdot alkavat joistakin kymmenistä euroista kuukaudessa. Halvemmallakin voi palvelintilaa ostaa, mutta palvelintilan laatu ja hinta ovat usein suoraan kytköksissä toisiinsa.

Seravon Business-paketti skaalautuu verkkokauppasi tarpeisiin ja käytämme huippulaadukkaita palvelimia, jotka sijaitsevat siellä missä asiakkaasikin, eli vaikkapa Suomessa. Suosittelemme tutustumaan ominaisuuksiimme tarkemmin, sillä osaavan hosting-kumppanin valinta on tärkeää verkkokauppiaalle, jonka myynnit ovat suoraan kytköksissä sivuston toimivuuteen.

Onko WooCommerce siis oikea valinta Sinun verkkokaupallesi?

Rehellisesti sanottuna kyllä on, kunhan valitset osavan kumppanin sivustoasi ylläpitämään. Meidän asiakaspalvelutiimimme koostuu WordPress-asiantuntijoista, joten olet hyvissä käsissä, mikäli sivustosi pyörii meidän palvelimillamme. Verkkokauppa-alustat kuten Shopify ja Big Commerce ovat toki houkuttelevia vaihtoehtoja helppoutensa vuoksi, mutta todellisuudessa WooCommercea on käytännösä yhtä helppo käyttää, ja sen hinta ei nouse jyrkästi heti kun haluat lisäominaisuuksia verkkokauppaasi.

Mitä mieltä sinä olet WooCommercesta? Käytätkö sitä jo, vai harkitsetko vielä mille alustalle verkkokauppasi rakentaisit? Kerro meille kommenteissa!

Kommentit (2)

 • Juha-Mikael Malinen sanoo:

  Hei, olen tekemässä nettisivuja omalla yritykselle. Aion opetella tekemään nettisivut itse, että pystyn tarvittaessa päivittämään nettisivuja itse.

  Pelirakennus.fi nettisivuille, jotka teen WordPressillä, tarvitsen webhotellin? Saanko teiltä tarjouksen?

  Lisätieto: Nettisivut tullaan integroimaan WooCommersen ja Active Campaignin kanssa.

  Saako teiltä tukea näille? Hinnoitellaanko se erikseen.

  • Nuutti Toivola sanoo:

   Hei Juha-Mikael!
   WooCommerce-pohjaiselle verkkokaupalle on meillä valmiina WP Business -palvelupaketti: https://wp-palvelu.fi/hinnasto
   Lisäosia voi sivustolle asentaa vapaasti oman tarpeen mukaan. Suosittelen kuitenkin tutustumaan ominaisuuksiimme, jotka kattavat valmiiksi jo osan perinteisistä lisäosista, kuten varmuuskopiointi- ja tietoturva-lisäosat: https://wp-palvelu.fi/ominaisuudet

   Mikäli sinulla on lisäkysymyksiä, niin lähetä meille viestiä osoitteeseen help@seravo.com.

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: WooCommerce

WooCommerce 5.0 on julkaistu

Helmikuussa 2021 julkaistiin WooCommercen versio 5.0. Mitä päivitys tarkoittaa? Miten verkkokauppa tulisi päivittää uusimpaan versioon? Muutostyössä on monia asioita, jotka tulisi huomioida.

12.2.2021

WooCommere 4.8 julkaistu

Joulukuun 8. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.8. Kyseessä on minor-versio, joka on täysin yhteensopiva aiemman versio 4.7:n kanssa. Päivitystä varten […]

9.12.2020

WooCommerce 4.7 on julkaistu

Marraskuun 10. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.7. Kyseessä on minor-versio joka on täysin yhteensopiva aiemman 4.6 version kanssa. Vaadittu WordPress-versio […]

12.11.2020

WooCommerce 4.6 on julkaistu

Lokakuun 13. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.6. Kyseessä on minor-versio joka on enimmäkseen yhteensopiva aiemman 4.5 version kanssa. Vaadittu WordPress-versio […]

19.10.2020

WooCommerce 4.5 on julkaistu

Syyskuun 9. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.5. Kyseessä on minor-versio joka on täysin yhteensopiva aiemman 4.4 version kanssa. Uudessa versiossa […]

9.9.2020

WooCommerce 4.0 on ulkona

On olemassa monia hyviä syitä miksi kannattaa valita WooCommerce verkkokaupan alustaksi. Ei ole sattumaa, että se on maailman suosituin verkkokauppa-alusta, […]

13.3.2020