Viisi syytä valita WordPress

Kirjoitettu: 10.8.2016 Päivitetty: 10.8.2016

Me WP-palvelussa saatamme helposti leijailla WordPress-kuplassa ja pitää yhtä julkaisujärjestelmää itsestäänselvänä valintana verkkosivupohjaksi. Näin syyskauden alun kunniaksi on syytä palata back to basics  ja kerrata, miksi me (ja aika moni muukin) olemme niin tohkeissamme juuri WordPressistä.

Lyhyesti ja ytimekkäästi: WordPress on julkaisualusta, jonka avulla voidaan tehdä verkkosivustoja. Mutta miksi se on erinomaisen hyvä julkaisualusta?

miksiwordpress (1)

 

Viisi syytä valita WordPress

  1. WordPress on ilmainen. Tässä piilee järjestelmän hienous, haastavuus ja toisaalta myös harhaanjohtavuus. Kuka tahansa voi pystyttää verkkosivut WordPressin avulla: siihen ei liity lisenssimaksuja tai muita kuluja. Kaikkea ei kuitenkaan saa ilman lompakon avaamista: osa WordPressin teemoista ja lisäosista on maksullisia. Toki itse verkkosivujen teostakin kannattaa ainakin yrityspuolella maksaa osaavalle digitoimistolle, ja sivuston hosting ja ylläpito antaa osaaviin käsiin.

  2. WordPress on joustava. Me olemme todistaneet julkaisujärjestelmän taipumisen oikeastaan kaikkiin mahdollisiin tarpeisiin: niin yrityssivuihin, vaatekauppoihin, blogiportaaleihin, verkkolehtiin, varausjärjestelmiin kuin kuntasivustoihin. Järjestelmä venyy ja vanuu pienistä suuriin tarpeisiin, henkilökohtaisista blogeista globaaleihin verkkokauppoihin. Responsiivisuus, eli verkkosivujen toimivuus niin mobiilissa, tabletilla kuin tietokoneella, on WordPress-sivustoilla itsestäänselvyys.

  3. WordPress on helppokäyttöinen. Usein puhutaan siitä, kuinka WordPressillä ohjelmointitaidotonkin voi luoda itselleen toimivat ja näyttävät kotisivut. Totta, mutta vähänkin laajemmissa kokonaisuuksissa sivujen rakentaminen kannattaa antaa ammattilaisten tehtäväksi. Huomionarvoista on kuitenkin myös silloin WordPressin helppokäyttöisyys ja käyttäjäystävällisyys: säästää aikaa ja rahaa, jos yrityksen sivuja voi päivittää, vaikkapa yhteystietoja muokata tai uusia blogitekstejä kirjoittaa ilman kymmensivuista manuaalia tai kolminumeroisia konsulttisummia.

  4. WordPress on suosittu. Vaikkei aina kannatakaan seurata luokan suosituimman pojan jalanjäljissä, on WordPressin valtavasta suosiosta monia hyötyjä. WordPress on maailman yleisin ja sen myötä myös tuetuin sisällönhallintajärjestelmä, tällä hetkellä jopa neljännes (26%!) maailman verkkosivuista on rakennettu WordPressillä. Sen ympärille on kasvanut massiivinen yhteisö, joka osallistuu ohjelmiston kehitykseen, pitää sen ajan tasalla muuttuvissa teknisissä vaatimuksissa ja kehittää uusia ominaisuuksia. WordPress-yhteisön ansiosta on myös helppoa löytää sekä opastusta, koulutusta että osaavia tekijöitä sivustouudistuksille.

  5. WordPress on avointa lähdekoodia. Kun verkkosivut on toteutettu WordPressillä, ei tarvitse huolehtia toimittajalukoista tai riippuvuudesta yhteen tekijään. Kuka tahansa voi kehittää olemassaolevaa sivustoa eteenpäin. Avoimuus mahdollistaa laadukkaan kehityksen myös WordPress-teemoissa ja lisäosissa, jotka tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia sivuston ulkoasun ja toiminnallisuuksien muokkaamiseen.

Ja jos tämä ei vielä vakuuttanut, voimme hehkuttaa vielä vaikkapa WordPressin tehokkuutta, nopeutta ja turvallisuutta. Niistä ominaisuuksista saa luonnollisesti isoimmat ilot irti WP-palvelun avulla.

Lue lisää WP-palvelun ominaisuuksista.

 

Kommentoi

Antti Kymén

Hae WP-palvelu.fi:stä

Kategoriat

Lue myös

Seravon uudistunut asiakaspalvelu

15.3.2019

Nopean ja asiantuntevan asiakaspalvelun tarjoaminen on tärkeä osa Seravon palvelua. Olemme rakentaneet alustan WordPress-sivustojen ylläpidolle, jonka tehokkuus perustuu ylläpidon ydinasioiden […]

Mitä on Content Security Policy?

4.3.2019

Tietoturva on monesti kilpajuoksua verkkorikollisia vastaan. Ns. script kiddiet ja ammattimaisemmat toimijat skannaavat tauotta läpi internetiä bottiarmeijat aseinaan löytääkseen haavoittuvaisia […]

Uusi palvelupaketti: WP Corporate

1.3.2019

Olemme tänään 1.3.2019 julkaisseet kokonaan uuden palvelupaketin nimeltä WP Corporate. Uusi palvelupaketti on tehty asiakkaidemme palautteen pohjalta ja se vahvistaa […]