WP-palvelun Blogi

Kirjoituksia suomalaisilta WordPress-asiantuntijoilta.

Gmail-sähköpostin käyttö omalla verkkotunnuksella ilmaiseksi

Palvelupaketteihimme on mahdollista yhdistää yrityksen verkkotoimintaa tukevia lisäpalveluita, joista yksi ovat erilaiset sähköpostiratkaisut. Uuden sähköpostipalvelun valinnassa suosittelemme Google G Suite -palvelua, joka kannattaa hankkia kumppanimme Cloudpoint Oy:n kautta suomenkielisen asiakaspalvelun saamiseksi.

WP-palvelussa on mahdollista käyttää myös ilmaista Gmail-sähköpostipalvelua omalla verkkotunnuksella. Esimerkiksi Matti Meikäläisen verkkotunnusta matindomain.fi voidaan käyttää yhdessä Matin oman gmail-tilin matti.matindomain@gmail.com kanssa. Oma verkkotunnus sähköpostissa on myös keino korostaa ammattimaisuutta tai vahvistaa omaa brändiä.

Sähköpostipalvelun tilaaminen

Kun tilaat verkkosivustollesi WP-palvelupakettia tilauslomakkeemme kautta, valitse kohdassa Sähköposti vaihtoehto Gmail omalla verkkotunnukslla. Sitten voit syöttää lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi sekä Gmail-tilit, joihin ne kytketään.

Screen Shot 2015-11-16 at 12.19.28

Sähköpostin lähetys Gmailista omalla verkkotunnuksella

Ohje: Käytä <matindomain.fi> tilalla oman verkkosivusi osoitetta ilman ”<,>” -merkkejä.

Toimi näin:

 1. Kirjaudu Gmailiin, valitse oikean yläkulman rataspainike ja sieltä kohta:
  Asetukset > Tilit ja tuonti > Viestin lähetysosoite > Lisää toinen omistamasi sähköpostiosoite
 2. Anna uuden sähköpostilaatikkosi tiedot:
  Nimi: <oma koko nimi>
  Sähköpostiosoite: <osoite>@<matindomain.fi>
  Kohtele aliaksena: ei wpp_sposti1
 3. Lähtevän palvelimen asetukset:
  SMTP-palvelin: smtp.<matindomain.fi>
  Portti: 465
  Käyttäjätunnus: outgoing@<matindomain.fi>
  Salasana: saat salasanan WP-palvelupaketin tilauksen yhteydessä, kun olemme varanneet tai siirtäneet verkkotunnuksesi palveluumme
 4. wpp_sposti2Saat sähköpostiisi vahvistuksen edelleenlähetyksestä. Seuraa ohjeita ja vahvista muutos linkillä tai koodilla.
 5. Määritä vielä uusi osoite lähtevien sähköpostien oletusosoitteeksi (sähköpostisi vastaanottajat näkevät tämän osoitteen) :
  1. Valitse Gmailissa jälleen rataspainikkeesta Asetukset > Tilit ja tuonti > Viestin lähetysosoite
  2. Aseta oletukseksi uusi @matindomain.fi -osoite ja valitse vaihtoehto ”Vastaa aina oletusosoitteesta”.
   wp_gmail_sanna
  3. Voit myös muuttaa asetukset niin, että käytät sekä vanhaa että uutta osoitetta viestistä ja vastaanottajasta riippuen. Voit myös aina vaihtaa näytettävää osoitetta yksittäisen viestin yhteydessä. (Katso ohje.)

wp_gmail_sanna1

 

Nyt sähköpostin käyttö on yhtä helppoa kuin vanhassa tutussa Gmailissa, mutta oma domain näkyy myös viestinvaihdossa. Isomman yrityksen ja yhteisön sähköpostipalveluissa kehotamme kuitenkin kääntymään Cloudpointin ja Google G Suitein puoleen, jolloin lukuisienkin sähköpostien hallinta on helppoa.

Tilaa WP-palvelu »

 

PS. Muistathan myös ohjesivumme osoitteessa wp-palvelu.fi/ohjeet, josta löydät hyviä neuvoja palvelumme käyttöön.


3 responses to “Gmail-sähköpostin käyttö omalla verkkotunnuksella ilmaiseksi

 1. Hei,
  luin artikkelin ja itselleni ei tullut selväksi, saako sähköpostin todella ilmaiseksi, vai saako sen vain WP palvelun kautta – jolloin se maksaa eikä ole ilmainen. En ainakaan löytänyt tällaista infoa, vaikka otsikko johdatteli siihen suuntaan….

  1. Hei Satu,

   tämä blogikirjoitus toimi ohjeena WP-palvelun asiakkaille. Gmailin saa toki ilmaiseksi, mutta oma verkkotunnus on aina maksullinen. WP-palvelussa näiden kahden yhdistäminen on kuitenkin maksuton lisäpalvelu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *