Gmail-sähköpostin käyttö omalla verkkotunnuksella ilmaiseksi

Kirjoitettu: 16.11.2015 Päivitetty: 28.8.2018

Palvelupaketteihimme on mahdollista yhdistää yrityksen verkkotoimintaa tukevia lisäpalveluita, joista yksi ovat erilaiset sähköpostiratkaisut. Uuden sähköpostipalvelun valinnassa suosittelemme Googlen G Suite -palvelua, joka kannattaa hankkia kumppanimme Cloudpoint Oy:n kautta suomenkielisen asiakaspalvelun saamiseksi.

WP-palvelussa on mahdollista käyttää myös ilmaista Gmail-sähköpostipalvelua omalla verkkotunnuksella. Esimerkiksi Matti Meikäläisen verkkotunnusta matindomain.fi voidaan käyttää yhdessä Matin oman gmail-tilin matti.matindomain@gmail.com kanssa. Oma verkkotunnus sähköpostissa on myös keino korostaa ammattimaisuutta tai vahvistaa omaa brändiä.

Sähköpostipalvelun tilaaminen

Kun tilaat verkkosivustollesi WP-palvelupakettia tilauslomakkeemme kautta, valitse kohdassa Sähköposti vaihtoehto Gmail omalla verkkotunnukslla. Sitten voit syöttää lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi sekä Gmail-tilit, joihin ne kytketään.

Screen Shot 2015-11-16 at 12.19.28

Sähköpostin lähetys Gmailista omalla verkkotunnuksella

Ohje: Käytä <matindomain.fi> tilalla oman verkkosivusi osoitetta ilman ”<,>” -merkkejä.

Toimi näin:

 1. Kirjaudu Gmailiin, valitse oikean yläkulman rataspainike ja sieltä kohta:
  Asetukset > Tilit ja tuonti > Viestin lähetysosoite > Lisää toinen omistamasi sähköpostiosoite
 2. Anna uuden sähköpostilaatikkosi tiedot:
  Nimi: <oma koko nimi>
  Sähköpostiosoite: <osoite>@<matindomain.fi>
  Kohtele aliaksena: ei 
 3. Lähtevän palvelimen asetukset:
  SMTP-palvelin: smtp.<matindomain.fi>
  Portti: 465
  Käyttäjätunnus: outgoing@<matindomain.fi>
  Salasana: saat salasanan WP-palvelupaketin tilauksen yhteydessä, kun olemme varanneet tai siirtäneet verkkotunnuksesi palveluumme
 4. Saat sähköpostiisi vahvistuksen edelleenlähetyksestä. Seuraa ohjeita ja vahvista muutos linkillä tai koodilla.
 5. Määritä vielä uusi osoite lähtevien sähköpostien oletusosoitteeksi (sähköpostisi vastaanottajat näkevät tämän osoitteen) :
  1. Valitse Gmailissa jälleen rataspainikkeesta Asetukset > Tilit ja tuonti > Viestin lähetysosoite
  2. Aseta oletukseksi uusi @matindomain.fi -osoite ja valitse vaihtoehto ”Vastaa aina oletusosoitteesta”.
  3. Voit myös muuttaa asetukset niin, että käytät sekä vanhaa että uutta osoitetta viestistä ja vastaanottajasta riippuen. Voit myös aina vaihtaa näytettävää osoitetta yksittäisen viestin yhteydessä. (Katso ohje.)
wp_gmail_sanna1

Nyt sähköpostin käyttö on yhtä helppoa kuin vanhassa tutussa Gmailissa, mutta oma domain näkyy myös viestinvaihdossa. Isomman yrityksen ja yhteisön sähköpostipalveluissa kehotamme kuitenkin kääntymään Cloudpointin ja Googlen G Suiten puoleen, jolloin lukuisienkin sähköpostien hallinta on helppoa.

Tilaa WP-palvelu »

PS. Muistathan myös ohjesivumme osoitteessa help.seravo.com/fi, josta löydät hyviä neuvoja palvelumme käyttöön.

5 kommenttia kirjoituksessa “Gmail-sähköpostin käyttö omalla verkkotunnuksella ilmaiseksi”

 • Satumaa Veikkola sanoo:

  Hei,
  luin artikkelin ja itselleni ei tullut selväksi, saako sähköpostin todella ilmaiseksi, vai saako sen vain WP palvelun kautta – jolloin se maksaa eikä ole ilmainen. En ainakaan löytänyt tällaista infoa, vaikka otsikko johdatteli siihen suuntaan….

  • Sanna Saarikangas sanoo:

   Hei Satu,

   tämä blogikirjoitus toimi ohjeena WP-palvelun asiakkaille. Gmailin saa toki ilmaiseksi, mutta oma verkkotunnus on aina maksullinen. WP-palvelussa näiden kahden yhdistäminen on kuitenkin maksuton lisäpalvelu.

 • Bac Tran sanoo:

  The article shows clear instructions

 • eemili sanoo:

  toimisipa

 • Otto Kekäläinen sanoo:

  Hei Eemili! Tämä blogikirjoitus on suunnattu Seravon asiakkaille. Muilla tämä ohje ei luonnollisesti toimi, koska ei ole Seravon perustamia ohjauksia olemassa.

Kommentoi

Antti Kuosmanen

Hae WP-palvelu.fi:stä

Kategoriat

Lue myös

Kehityskeskiviikko oli jälleen menestys

22.5.2019

Seravon asiakkaat ja yhteistyökumppanit kokoontuivat jälleen toukokuun puolivälissä Seravon toimistolle Tampereelle kehittämään WP-palvelua. Saimme arvokasta palautetta toimintamme kehittämiseksi ja pääsimme […]

WordPress 5.2 ”Jaco” on ulkona

10.5.2019

WordPress 5.2 on jo toinen isompi päivitys kuluvana vuonna. Se tuo tullessaan uudet työkalut sivuston eheyden tarkasteluun, päivitetyt minimivaatimukset PHP-versiolle, […]

Ilmoittaudu Kehityskeskiviikkoon 2019!

24.4.2019

Mielipiteesi on meille tärkeä! Järjestämme kumppaneillemme ja asiakkaillemme jo perinteisen Kehityskeskiviikon 15.5.2019 klo 12 alkaen. Tapahtuman tarkoituksena on kerätä arvokasta […]