Osta työtä Suomeen – valitse WP-palvelu.fi

Kirjoitettu: 4.12.2015 Päivitetty: 4.12.2015

Tänään, joulukuun ensimmäisenä perjantaina vietetään Osta työtä Suomeen -päivää. Suomalaisen Työn Liiton masinoima kampanja muistuttaa jokapäiväisten ostopäätösten vaikutuksista Suomen työllisyyteen. Kotimaisiin tuotteisiin ja palveluihin käytetyt eurot pitävät oman taloutemme rattaat vauhdissa: mikäli jokainen suomalainen käyttäisi 10 euroa kuukaudessa enemmän suomalaisiin tuotteisiin, meille syntyisi vuositasolla 10 000 uutta työpaikkaa.

Osta_tyota_Suomeen_ilme13-1024x576

Kotimainen vaihtoehto on helppo bongata maitohyllyllä tai kadunvarren kaupoista, mutta entäs kun puhutaan pilvessä pyörivistä palveluista? Seravon WP-palvelu haluaakin herättää keskustelua siitä, miten myös verkkopalveluissa on mahdollista valita mahdollisimman kotimainen vaihtoehto.

Seravo Oy on Suomessa toimiva ja suomalaisomisteinen yritys, joka maksaa veronsa Suomeen. Toimipisteemme sijaitsee Tampereen ytimessä Finlaysonin alueella, vanhassa tehdasrakennuksessa, joka on saanut uuden elämän luovan työn toimistotiloina. Ohjelmistoyrityksiä yhtään tuntevat kuitenkin tietävät, kuinka koodia syntyy niin kotona, kahviloissa kuin vaikka kaukomatkalla – etätyö on siis meilläkin enemmän normi kuin erikoisuus.

WP-palvelu.fi on Seravon tuottama suomalainen palvelu, joka tarjoaa optimoidun ympäristön WordPress-verkkosivustoille. Palvelimemme sijaitsevat Suomessa, Viestintäviraston määräykset täyttävässä palvelinsalissa Helsingissä ja Tampereella. Tämä seikka onkin juuri nyt varsin ajankohtainen. Euroopan unionin tuomioistuin on todennut, että EU:n ja Yhdysvaltojen sopimukseen perustuva Safe Harbor -järjestelmä ei enää takaa riittävää tietosuojan tasoa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että EU:n alueella ei enää ole mahdollista siirtää henkilötietoja Yhdysvaltoihin ilman erityisjärjestelyitä. Onneksi myös kotimaisia, turvallisia ja vastedeskin laillisia ratkaisuja löytyy, kuten esimerkiksi WP-palvelu.fi.

Omistuksen, sijainnin ja palvelun lisäksi monet WP-palvelussa käytetyistä keskeisistä teknologioista ovat suomalaislähtöisiä. Muun muassa käyttöjärjestelmä Linux ja tietokantaohjelmisto MariaDB ovat syntyneet suomalaisten käsistä. Usein julkisesta keskustelusta unohtuu se, kuinka paljon teknologiaosaamista maastamme todella löytyy – panostamalla kotimaisuuteen takaamme, että it-osaamisemme pysyy jatkossakin kansainvälisesti kärkitasolla.

Suomalaiset ohjelmistopalvelut on tänä vuonna kerätty Koodia Suomesta -merkin alle. Merkki auttaa tunnistamaan yritykset, jotka tarjoavat kotimaista koodia. WP-palvelu on mukana tukemassa kotimaisen koodausosaamisen esilletuomista, ja koodiasuomesta.fi -sivusto pyöriikin palvelussamme (lue blogistamme juttu Koodia Suomesta -sivustosta). Myös Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus COSS ry on hostattu WP-palvelussa. Yksi COSS:n päätavoitteista on kiihdyttää suomalaislähtöisen teknologian menestystä ja siten edistää suomalaisen it-alan kasvua ja työllisyyttä.

wp_banneri1

 

Seravo ja WP-palvelu ovat ylpeinä mukana tukemassa suomalaisen työn ostamista. Perjantaina 4.12. ostetaan vain suomalaisia tuotteita ja palveluita – kenties tänään myös Suomalaisen Työn Liiton omat WordPress-verkkosivut siirtyvät ulkomaiselta palveluntarjoajalta kotimaisille palvelimille? :)

 

PS. Saimme juuri sopivasti tänään valmiiksi jäsenhakemuksemme Suomalaisen Työn Liittoon. Samalla haimme WP-palvelulle Avainlippu-tunnusta, jotta kotimaisen vaihtoehdon tunnistaminen ja valitseminen olisi entistä helpompaa.

3 kommenttia kirjoituksessa “Osta työtä Suomeen – valitse WP-palvelu.fi”

Kommentoi

Sanna Saarikangas

Hae WP-palvelu.fi:stä

Kategoriat

Lue myös

Pohjoismainen WordPress-yhteisö kokoontuu Helsingissä

12.2.2019

Vajaan kuukauden päästä Helsingissä järjestetään kautta aikojen ensimmäinen yhteispohjoismainen WordPress-tapahtuma WordCamp Nordic. Tätä tapahtumaa on kaavailtu ja siitä on haaveiltu […]

Seravo osallistui FOSDEM 2019 -tapahtumaan

11.2.2019

Seravo teki tänäkin vuonna jo perinteeksi muodostuneen pyhiinvaelluksensa FOSDEM 2019 -tapahtumaan, kuuden hengen delegaation voimin. FOSDEM on vuosittain Brysselissä järjestettävä, […]

Kesälle 2019 kesätöitä!

8.2.2019

Haluaisitko viettää kesäsi kasvavassa IT-alan yrityksessä meillä Seravolla? Seravo on ketterä tamperelainen ohjelmistotalo. Päätuotteemme on WP-palvelu eli WordPress-verkkosivustoille suunniteltu hosting- ja […]