Julkaistu
Päivitetty

Olet saattanut huomata, että PHP 7.4 on ollut saatavilla WP-palvelussa ylläpidossa oleville sivustoille jo viime vuoden lopusta asti. Uudemmissa toimitetuissa tilauksissa PHP 7.4 on ollut myös oletuksena käytössä jo jonkin aikaa. PHP 7.4 on todettu hyvin yhteensopivaksi uusimpien WordPress-versioiden ja lisäosien kanssa ja suosittelemme ottamaan sen käyttöön seuraavan kerran kun kehittäjä tekee jotain muutoksia WP-sivustolle.

PHP 7.4 tuo mukanaan lisää parannuksia nopeuteen sekä tietoturvaan, sekä pieniä asteittaisia parannuksia aiempiin 7.2 ja 7.3 versioihin verrattuna. Jo tietoturvaparannusten takia suosittelemme päivittämään uuteen versioon.

PHP-projekti ilmoitti uudesta versiosta marraskuun 2019 lopussa ja perinteiseen tapaansa tarjoaa kehittäjille myös dokumentaatiota versiopäivityksen tueksi.

Alta löydät poimintoja muutamista uusista ominaisuuksista, jotka uusi PHP-versio tuo tullessaan.

Tyypitetyt ominaisuudet

PHP 7.4:ssa on mahdollista lisätä ylimääräinen vahvistus ominaisuuksille, kuten luokkien muuttujille, jolla voi pakottaa muuttujaa kutsuvat koodin käyttämään sitä oikein. Merkintä on yksinkertaista, sinun täytyy lisätä vain tyyppi ennen ominaisuuden määrittelyä:

class User {
    public int $id;
    public string $name;
}

Uusi operaattori helpottaa arvon tarkistamista

Siinä missä PHP 7.0 toi mukanaan ?? -operaattorin, on tässä versiossa saatavilla myös??= -operaattori. Tämä on kätevä tapa tarkistaa, että arvo on todella olemassa ja sitten määrittää se yhdellä rivillä sen sijaan, että täytyisi tehdä erillinen isset() -tarkistus. Esimerkiksi:

$array['key'] ??= computeDefault();
// is roughly equivalent to
if (!isset($array['key'])) {
    $array['key'] = computeDefault();
}

Purkaminen taulukoiden sisällä

Uutta notaatiota ... voidaan käyttää taulukoiden purkamiseen. Katso esimerkiksi alta läytyvä esimerkki:

$parts = ['apple', 'pear'];
$fruits = ['banana', 'orange', $parts, 'watermelon'];
// ['banana', 'orange', ['apple', 'pear'], 'watermelon'];

$parts = ['apple', 'pear'];
$fruits = ['banana', 'orange', ...$parts, 'watermelon'];
// ['banana', 'orange', 'apple', 'pear', 'watermelon'];

Suurten lukujen luettavuus

Kun luet lähdekoodia, saattaa esimerkiksi luvun 10000000 lukeminen olla yllättävän haastavaa. Onko kyseessä kymmenen miljoonaa, vai onko nollia sittenkään tarpeeksi? PHP 7.4:ssa voit jaksottaa lukuja alaviivoilla (esimerkiksi 10_000_000) lukemisen selkeyttämiseksi, ilman että tällä on vaikutusta siihen miten PHP kyseistä arvoa tulkitsee.

Lisää tietoa muutoksista, joita PHP 7.4 tuo mukanaan löytyy PHP-projektin verkkosivuilta. Kehittäjien kannattaa ottaa erityisesti huomioon taaksepäin epäyhteensopivat muutokset ja käytöstä poistuvat ominaisuudet.

WordPress 5.3 tukee PHP 7.4:sta

WordPressin ytimessä on virallinen tuki PHP 7.4:lle aina WordPressin versiosta 5.3 ylöspäin. Vie kuitenkin jonkin aikaa, että kaikki tuhannet tarjolla olevat lisäosat päivittyvät tukemaan uutta PHP-versiota. On olemassa myös joitain PHP-moduuleja, jotka eivät ole vielä saatavilla PHP 7.4:lle, kuten esimerkiksi Tideways.

Suosittelemmekin, että tarkistat sivustosi toiminnan päivityksen jälkeen – siitä huolimatta, että suurin osa suosituimmista lisäosista onkin jo todennäköisesti päivitetty tukemaan uutta PHP-versiota.

PHP 7.4 kaikille alustoille

Kuten aiempien PHP-versioiden kohdalla, olemme tuoneet tämänkin version nopeasti asiakkaidemme saataville. Aikaikkuna uuden version saatavuuteen on tavallisesti ainoastaan muutama viikko virallisesta julkaisusta.

Alkuvuodesta odottelimme vielä muutaman PHP-mooduulin saatavuutta uudelle PHP-versiolla, mutta näiden ilmestyttyä olemme asettaneet PHP 7.4:n oletusversioksi kaikille uusille sivustoille, sekä tuotannossa että varjo- ja kehitysympäristöissä (Vagrant ja Docker).

PHP-version vaihtaminen Seravon hallintapaneelista
PHP-version vaihtaminen on helppoa Seravon hallintapaneelista WordPressin sisältä kohdasta Työkalut > Ylläpito.

Tarjoamme myös työkalun PHP-yhteensopivuuden tarkastamiseen asiakkaidemme sivustojen koodissa. Olemme myös varmistaneet, että muut tarjoamamme työkalut tukevat PHP-version vaihdosta mahdollisimman sulavasti.

Mikäli haluat pysyä ajan tasalla uusien työkalujen saatavuudesta, suosittelen tilaamaan kehittäjäuutiskirjeemme.

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: Kehittäjille

Varmista sivustosi toimivuus, vaikka internet hajoaisi

Maanantaina 4.10. tapahtui jotain aivan poikkeuksellista, joka ei jäänyt Seravonkaan asiakkailta huomaamatta. Facebook ja muut sen omistamat sosiaalisen median palvelut […]

8.10.2021

Webinaari: Hakutoiminnon toteuttaminen ja räätälöinti WordPressissä

Seuraava Seravon webinaari järjestetään torstaina 14. tammikuuta, aiheena WordPressin hakutoiminto. Kuinka haku toimii, ja miten sitä kannattaisi räätälöidä isommilla sivustoilla?

23.12.2020

WordPress 5.5 ”Eckstine” on julkaistu

Kuten todennäköisesti tiedät, suuret WordPress-julkaisut on perinteisesti nimetty kunnianosoituksiksi jazzmuusikoille. WordPress 5.5 ei ole tässäkään poikkeus, sillä se on nimetty […]

12.8.2020

Google Mapsin WP-sivustoilla vaatii nyt API-avaimen

Google Maps on erittäin yleinen elementti monen yrityksen yhteystiedoissa. Kartan tarjoaminen on kätevä palvelus vierailijalle. Tähän asti tämä on onnistunut […]

2.7.2020

WordPress-webinaareja kehittäjille

Kuluva kevät on mullistanut maailmaa ja muuttanut monia suunnitelmia. Yksi pieni, mutta meidän kannaltamme merkittävä seuraus on se, että olemme […]

23.4.2020

WordPressin haku nopeaksi MariaDB:llä

WordPressin sisäänrakennettua hakutoimintoa ei voi aina kehua nopeaksi. Se hidastelee helposti varsinkin suurilla sivustoilla, kun tietokannassa on paljon sisältöä. Tätä […]

24.3.2020