PHP 7.4 saatavilla WP-palvelussa

Kirjoitettu: 9.4.2020 Päivitetty: 27.4.2020

Olet saattanut huomata, että PHP 7.4 on ollut saatavilla WP-palvelussa ylläpidossa oleville sivustoille jo viime vuoden lopusta asti. Uudemmissa toimitetuissa tilauksissa PHP 7.4 on ollut myös oletuksena käytössä jo jonkin aikaa. PHP 7.4 on todettu hyvin yhteensopivaksi uusimpien WordPress-versioiden ja lisäosien kanssa ja suosittelemme ottamaan sen käyttöön seuraavan kerran kun kehittäjä tekee jotain muutoksia WP-sivustolle.

PHP 7.4 tuo mukanaan lisää parannuksia nopeuteen sekä tietoturvaan, sekä pieniä asteittaisia parannuksia aiempiin 7.2 ja 7.3 versioihin verrattuna. Jo tietoturvaparannusten takia suosittelemme päivittämään uuteen versioon.

PHP-projekti ilmoitti uudesta versiosta marraskuun 2019 lopussa ja perinteiseen tapaansa tarjoaa kehittäjille myös dokumentaatiota versiopäivityksen tueksi.

Alta löydät poimintoja muutamista uusista ominaisuuksista, jotka uusi PHP-versio tuo tullessaan.

Tyypitetyt ominaisuudet

PHP 7.4:ssa on mahdollista lisätä ylimääräinen vahvistus ominaisuuksille, kuten luokkien muuttujille, jolla voi pakottaa muuttujaa kutsuvat koodin käyttämään sitä oikein. Merkintä on yksinkertaista, sinun täytyy lisätä vain tyyppi ennen ominaisuuden määrittelyä:

class User {
    public int $id;
    public string $name;
}

Uusi operaattori helpottaa arvon tarkistamista

Siinä missä PHP 7.0 toi mukanaan ?? -operaattorin, on tässä versiossa saatavilla myös??= -operaattori. Tämä on kätevä tapa tarkistaa, että arvo on todella olemassa ja sitten määrittää se yhdellä rivillä sen sijaan, että täytyisi tehdä erillinen isset() -tarkistus. Esimerkiksi:

$array['key'] ??= computeDefault();
// is roughly equivalent to
if (!isset($array['key'])) {
    $array['key'] = computeDefault();
}

Purkaminen taulukoiden sisällä

Uutta notaatiota ... voidaan käyttää taulukoiden purkamiseen. Katso esimerkiksi alta läytyvä esimerkki:

$parts = ['apple', 'pear'];
$fruits = ['banana', 'orange', $parts, 'watermelon'];
// ['banana', 'orange', ['apple', 'pear'], 'watermelon'];

$parts = ['apple', 'pear'];
$fruits = ['banana', 'orange', ...$parts, 'watermelon'];
// ['banana', 'orange', 'apple', 'pear', 'watermelon'];

Suurten lukujen luettavuus

Kun luet lähdekoodia, saattaa esimerkiksi luvun 10000000 lukeminen olla yllättävän haastavaa. Onko kyseessä kymmenen miljoonaa, vai onko nollia sittenkään tarpeeksi? PHP 7.4:ssa voit jaksottaa lukuja alaviivoilla (esimerkiksi 10_000_000) lukemisen selkeyttämiseksi, ilman että tällä on vaikutusta siihen miten PHP kyseistä arvoa tulkitsee.

Lisää tietoa muutoksista, joita PHP 7.4 tuo mukanaan löytyy PHP-projektin verkkosivuilta. Kehittäjien kannattaa ottaa erityisesti huomioon taaksepäin epäyhteensopivat muutokset ja käytöstä poistuvat ominaisuudet.

WordPress 5.3 tukee PHP 7.4:sta

WordPressin ytimessä on virallinen tuki PHP 7.4:lle aina WordPressin versiosta 5.3 ylöspäin. Vie kuitenkin jonkin aikaa, että kaikki tuhannet tarjolla olevat lisäosat päivittyvät tukemaan uutta PHP-versiota. On olemassa myös joitain PHP-moduuleja, jotka eivät ole vielä saatavilla PHP 7.4:lle, kuten esimerkiksi Tideways.

Suosittelemmekin, että tarkistat sivustosi toiminnan päivityksen jälkeen – siitä huolimatta, että suurin osa suosituimmista lisäosista onkin jo todennäköisesti päivitetty tukemaan uutta PHP-versiota.

PHP 7.4 kaikille alustoille

Kuten aiempien PHP-versioiden kohdalla, olemme tuoneet tämänkin version nopeasti asiakkaidemme saataville. Aikaikkuna uuden version saatavuuteen on tavallisesti ainoastaan muutama viikko virallisesta julkaisusta.

Alkuvuodesta odottelimme vielä muutaman PHP-mooduulin saatavuutta uudelle PHP-versiolla, mutta näiden ilmestyttyä olemme asettaneet PHP 7.4:n oletusversioksi kaikille uusille sivustoille, sekä tuotannossa että varjo- ja kehitysympäristöissä (Vagrant ja Docker).

PHP-version vaihtaminen Seravon hallintapaneelista
PHP-version vaihtaminen on helppoa Seravon hallintapaneelista WordPressin sisältä kohdasta Työkalut > Ylläpito.

Tarjoamme myös työkalun PHP-yhteensopivuuden tarkastamiseen asiakkaidemme sivustojen koodissa. Olemme myös varmistaneet, että muut tarjoamamme työkalut tukevat PHP-version vaihdosta mahdollisimman sulavasti.

Mikäli haluat pysyä ajan tasalla uusien työkalujen saatavuudesta, suosittelen tilaamaan kehittäjäuutiskirjeemme.

Kommentoi

Otto Kekäläinen

Hae WP-palvelu.fi:stä

Kategoriat

Lue myös

Työntekijöille ilmaiset kasvomaskit ja käsineet

11.9.2020

Seravo jakaa ilmaiseksi henkilökunnalleen kahta asiaa tartuntariskin vähentämiseksi. Tiedätkö mistä muusta on hyötyä kasvomaskin lisäksi?

WooCommerce 4.5 on julkaistu

9.9.2020

Syyskuun 9. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.5. Kyseessä on minor-versio joka on täysin yhteensopiva aiemman 4.4 version kanssa. Uudessa versiossa […]

Koronavilkku.fi Suomen suosituin sivusto 31.8.2020?

4.9.2020

Tekikö koronavilkku.fi Suomen nettihistorian ennätyksen 31.8.2020 kun 935 000 vierailijaa kävi vuorokaudessa?