Ohjelmointikieli PHP:n uusi versio PHP 8.0 on julkaistu tänään 26.11.2020. Suurin osa WordPress-julkaisujärjestelmästä on kirjoitettu PHP:lla, joten tällä on pitkällä aikavälillä olennainen vaikutus WP-ekosysteemiin.
Julkaistu

Ohjelmointikieli PHP:n uusi versio PHP 8.0 on julkaistu tänään 26.11.2020. Suurin osa WordPress-julkaisujärjestelmästä on kirjoitettu PHP:lla, joten tällä on pitkällä aikavälillä olennainen vaikutus WP-ekosysteemiin. Edellinen merkittävä PHP-julkaisu oli versio 7.0 vuonna 2015.

WP-palvelun asiakkaana pääset halutessasi testaamaan sitä välittömästi, sillä PHP 8.0 on heti saatavilla Seravon palvelinympäristössä. Huomaa, että se on kuitenkin vain testikäyttöön. Nykyinen WordPress 5.5.3 ei vielä tue PHP 8 -versiota.

WordPress tulee tukemaan PHP 8:aa vasta joulukuussa julkaistavasta versiosta 5.6 eteenpäin, joten pidä huoli, että päivität WordPressin ennen siirtymistä PHP:n uuteen versioon. Lisäksi menee vielä monta kuukautta ennen kuin yleisimmistä lisäosista julkaistaan PHP 8-yhteensopivat versiot.

Oman sivustosi osalta voit tarkistaa koodin yhteensopivuuden ajamalla komentoriviltä wp-check-php-compatibility --php 8.0.

PHP 8 tarjoaa monia uusia ominaisuuksia etenkin koodin laadun varmistamiseksi. Mielestämme mielenkiintoisimmat uudet ominaisuudet ovat Union-tyypit, joiden avulla voidaan määritellä useita parametrille tai paluuarvolle mahdollisia tyyppejä. PHP 8:n uusista ominaisuuksista voit lukea lisää What’s new in PHP8? -artikkelistamme Seravo.com-sivustolla (englanniksi).

Seravon asiakkaana osallistut epäsuorasti PHP:n kehitykseen, koska PHP ja siihen liittyvät työkalut (esim. Xdebug) ovat avoimen lähdekoodin kehitysprojekteja, joita Seravo tukee.

Mitä seuraavaksi?

Vaikka koemme, että PHP:n ja WordPressin jatkokehitys on erittäin tärkeää, suosittelemme, että PHP 8:aa ei kytketä päälle tuotantosivustoilla. Vie aikaa, että teemat ja lisäosat päivittävät itsensä tukemaan uutta PHP-versiota. Tällä hetkellä ensisijainen suosituksemme on huolehtia, että kaikki lisäosia ja teemoja koodaavat huolehtivat, että ne ovat täysin yhteensopivia PHP:n versio 7.4:n kanssa. Koodaajien tulee huolehtia, että heidän koodinsa ei tuota yhtään varoitusrivejä (Notice ja Warning) PHP-koodin ajon aikana – tämän voi tarkistaa Seravon ympäristössä tiedostosta /data/log/php-error.log. Varoitusviestit on otettava vakavasti, jotta koodia voi myöhemmin ajaa PHP 8:lla. Uudessa PHP-versiossa monet 7-sarjan varoitukset ovat muuttuneet koodin toiminnan estäviksi virheiksi (eng. Fatal error). Tällä hetkellä sivuston toiminnan varmistaminen PHP 7.4:llä on paras keino valmistautua PHP 8 päivittämiseen.

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: WP-Palvelu

WordPress 5.6 on julkaistu

WordPress 5.6 on julkaistu ja tuo mukanaan tuen PHP 8.0, sekä useita muutoksia esimerkiksi REST APIin

9.12.2020

PHP 8.0 julkaistu, Seravo tukenut sen kehitystä

Ohjelmointikieli PHP:n uusi versio PHP 8.0 on julkaistu tänään 26.11.2020. Suurin osa WordPress-julkaisujärjestelmästä on kirjoitettu PHP:lla, joten tällä on pitkällä aikavälillä olennainen vaikutus WP-ekosysteemiin.

26.11.2020

WordCamp Online 2020

Seravo sponsoroi WordCamp Finland Online 2020 tapahtumaa. Lue mitä aiheita Seravon puhujilla tapahtumassa oli ja montako osallistujaa virtuaalikonferenssi tavoitti.

17.11.2020

WooCommerce 4.7 on julkaistu

Marraskuun 10. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.7. Kyseessä on minor-versio joka on täysin yhteensopiva aiemman 4.6 version kanssa. Vaadittu WordPress-versio […]

12.11.2020

Seravon lisäosa entistäkin hyödyllisempi

Seravon asiakkaille uusia ominaisuuksia WordPressin hallintapaneeliin

9.10.2020

Työntekijöille ilmaiset kasvomaskit ja käsineet

Seravo jakaa ilmaiseksi henkilökunnalleen kahta asiaa tartuntariskin vähentämiseksi. Tiedätkö mistä muusta on hyötyä kasvomaskin lisäksi?

11.9.2020