Ohjelmointikieli PHP:n uusi versio PHP 8.0 on julkaistu tänään 26.11.2020. Suurin osa WordPress-julkaisujärjestelmästä on kirjoitettu PHP:lla, joten tällä on pitkällä aikavälillä olennainen vaikutus WP-ekosysteemiin.
Julkaistu

Ohjelmointikieli PHP:n uusi versio PHP 8.0 on julkaistu tänään 26.11.2020. Suurin osa WordPress-julkaisujärjestelmästä on kirjoitettu PHP:lla, joten tällä on pitkällä aikavälillä olennainen vaikutus WP-ekosysteemiin. Edellinen merkittävä PHP-julkaisu oli versio 7.0 vuonna 2015.

WP-palvelun asiakkaana pääset halutessasi testaamaan sitä välittömästi, sillä PHP 8.0 on heti saatavilla Seravon palvelinympäristössä. Huomaa, että se on kuitenkin vain testikäyttöön. Nykyinen WordPress 5.5.3 ei vielä tue PHP 8 -versiota.

WordPress tulee tukemaan PHP 8:aa vasta joulukuussa julkaistavasta versiosta 5.6 eteenpäin, joten pidä huoli, että päivität WordPressin ennen siirtymistä PHP:n uuteen versioon. Lisäksi menee vielä monta kuukautta ennen kuin yleisimmistä lisäosista julkaistaan PHP 8-yhteensopivat versiot.

Oman sivustosi osalta voit tarkistaa koodin yhteensopivuuden ajamalla komentoriviltä wp-check-php-compatibility --php 8.0.

PHP 8 tarjoaa monia uusia ominaisuuksia etenkin koodin laadun varmistamiseksi. Mielestämme mielenkiintoisimmat uudet ominaisuudet ovat Union-tyypit, joiden avulla voidaan määritellä useita parametrille tai paluuarvolle mahdollisia tyyppejä. PHP 8:n uusista ominaisuuksista voit lukea lisää What’s new in PHP8? -artikkelistamme Seravo.com-sivustolla (englanniksi).

Seravon asiakkaana osallistut epäsuorasti PHP:n kehitykseen, koska PHP ja siihen liittyvät työkalut (esim. Xdebug) ovat avoimen lähdekoodin kehitysprojekteja, joita Seravo tukee.

Mitä seuraavaksi?

Vaikka koemme, että PHP:n ja WordPressin jatkokehitys on erittäin tärkeää, suosittelemme, että PHP 8:aa ei kytketä päälle tuotantosivustoilla. Vie aikaa, että teemat ja lisäosat päivittävät itsensä tukemaan uutta PHP-versiota. Tällä hetkellä ensisijainen suosituksemme on huolehtia, että kaikki lisäosia ja teemoja koodaavat huolehtivat, että ne ovat täysin yhteensopivia PHP:n versio 7.4:n kanssa. Koodaajien tulee huolehtia, että heidän koodinsa ei tuota yhtään varoitusrivejä (Notice ja Warning) PHP-koodin ajon aikana – tämän voi tarkistaa Seravon ympäristössä tiedostosta /data/log/php-error.log. Varoitusviestit on otettava vakavasti, jotta koodia voi myöhemmin ajaa PHP 8:lla. Uudessa PHP-versiossa monet 7-sarjan varoitukset ovat muuttuneet koodin toiminnan estäviksi virheiksi (eng. Fatal error). Tällä hetkellä sivuston toiminnan varmistaminen PHP 7.4:llä on paras keino valmistautua PHP 8 päivittämiseen.

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: WP-Palvelu

Tee Ilmastositoumus ja karsi yrityksesi hiilidioksidipäästöjä – niin Seravokin tekee!

Seravo kannustaa suomalaisia yrityksiä liittymään Kauppakamarin Ilmastositoumukseen.

11.3.2021

Kesätöitä kesälle 2021

Kiinnostaako kesätyö Seravolla WordPressin ja Linuxin parissa? Hae heti, ja viimeistään 15.3.2021 mennessä!

26.2.2021

Seravon lisäpalvelut WordPress-sivustoille

Kaipaatko varmuutta sivustosi toimintaan myös kävijäpiikkien ja tietoturvauhkien varalta? Ensiluokkaisen ylläpidon lisäksi Seravo tarjoaa erillisinä asiantuntijapalveluina WordPress-sivustosi nopeusoptimointia, tietoturvakovennusta sekä korotetun valmiuden tapahtumien ajaksi.

17.2.2021

Seravon WordPress-palvelimet ovat maailman nopeimmat

Tiesitkö, että Seravo on listattu maailman nopeimpana WordPress-palveluntarjoajana sivustolla ismyhostfastyet.com?

4.2.2021

Heikki Ojaniemi Seravon toimitusjohtajaksi

Seravon uusi toimitusjohtaja on 1.2.2021 alkaen Heikki Ojaniemi. Otto Kekäläinen jatkaa hallituksen puheenjohtajana keskittyen strategiseen kehittämiseen.

3.2.2021

Hinnastomuutos 1.3.2021

Palvelupakettien WP Pro ja WP Business hinnat ovat olleet muuttumattomia Seravo WP-palvelun alusta alkaen, eli viimeiset viisi vuotta. Nyt on tullut aika tehdä näihin pieni tasokorotus, ja siksi uusissa tilauksissa 1.3.2021 alkaen WP Pro -palvelupaketin hinta on 35 €/kk ja WP Business -palvelupaketin hinta 55 €/kk (ALV 0%).

29.1.2021