Julkaistu
Päivitetty

Viime perjantaina järjestettiin PING Helsinki Business Festival, maan mahtavin vaikuttajamarkkinoinnin tapahtuma. PING keräsi yhteen yli 600 osallistujaa – sekä sisältöguruja kuten bloggaajia, vloggaajia, tubettajia ja instaajia että markkinointipäättäjiä, bisneksen tekijöitä ja yhteistyökumppaneiden etsijöitä. WP-palvelu oli tapahtumassa mukana ylläpitäen pinghelsinki.fi ja pingfestival.fi -sivustoja ja itse olin paikan päällä myös bloggaajahattu päässä.

 

 

Timanttisinkin sisältö katoaa ilman toimivaa tekniikkaa

Vaikka PING Helsinki keskittyy sisältöihin, verkkovaikuttamiseen, tunteiden välittämiseen ja tarinoiden kertomiseen, oli tapahtumassa aiempaa enemmän läsnä myös aito ymmärrys teknologian merkityksestä. Tulevaisuuden tutkija Ilkka Halava maalaili visioita kaiken tylsän työn digitalisoitumisesta ja F-Securen Mikko Hyppönen piti mukaansatempaavan puheen IOT-yhteiskunnan tietoturvariskeistä.

Ei kuitenkaan tarvita lentäviä autoja tai mikrolle twiittailevaa leivänpaahdinta, kun pohditaan digiajan vaikuttamisen peruspilareita: ne nojaavat yhä vain ja enenevässä määrin toimiviin teknisiin alustoihin, pystyssä pysyviin palvelimiin ja vaivattomiin verkkoyhteyksiin.

 

Tekninen alusta – ketä kiinnostaa?

Moni tämän päivän ammattibloggaaja on aloittanut uransa harrastusmielessä tai kevyenä kokeiluna. On etsitty helppo ja simppeli blogialusta, usein Blogger, joka ei vaadi koodiosaamista tai ohjelmistojen lataamista. Hieman myöhemmin, kävijämäärien kasvaessa ja kunnianhimon kertyessä alustan rajallisuus alkaa näyttäytyä. Omistatko varmasti sisältösi? Voitko luottaa, että tekstisi, kuvasi, muistosi ja kaupalliset yhteistyösi ovat tallella ja toimivia vielä viidenkin vuoden päästä? Ovatko kommentoijien henkilötiedot turvassa ja keneltä kysyt apua, jos sivut eivät toimi juuri mainoskampanjan alettua?

Me WP-palvelussa olemme erikoistuneet WordPress-sivustojen ylläpitoon. WordPress aloitti voittokulkunsa blogialustana, mutta on vuosien myötä paisunut maailman merkittävimmäksi julkaisujärjestelmäksi. WordPress-alustalla syntyy blogien lisäksi yrityssivustoja, verkkokauppoja, julkishallinnon hankesivuja ja kokonaisia globaaleja verkkopalveluita. Yhä edelleen WordPress on viisain valinta myös bloggaajalle.

Avoimen lähdekoodin järjestelmänä WordPress kehittyy jatkuvasti ja antaa myös sen käyttäjille rajattomat mahdollisuudet. Kun tarvitset sivuille kommenttiboksin, mainosbannerin, Facebook-feedin tai vaikkapa kalenteritoiminnon, vaihtoehtoja ja tekijöitä kyllä löytyy.

 

 

Mihin bloggaaja tarvitsee ylläpitoa?

PING Helsingin päivällispöydässä juttelin jokusen bloggaajan kanssa siitä, miksi siirtyminen oman verkkotunnuksen alle tai alustalta toiselle pelottaa. Jos oma ydinosaaminen on sisältöjen teossa, voivat tekniset kiemurat ja sellaiset sanat kuin domain, hosting, SEO tai HTTPS tuntua vierailta. Yleisöjen kasvaessa kuitenkin kasvaa vaatimustaso paitsi sisältöjen, myös tekniikan suhteen. Blogin pitää latautua nopeasti, toimia turvallisesti ja palvella lukijoita vuorokauden ympäri.

WordPress-blogiakaan ei siis pidä jättää herran haltuun, vaan osaavan ylläpidon huomaan. Listasimme PING Helsingin jälkihöyryissä kuusi tekijää, jotka erottavat WP-palvelun perinteisistä hosting-yrityksistä.

 

Kuusi syytä valita WP-palvelu.fi

 

  1. Et jää yksin teknisten ongelmien kanssa. WP-palvelussa puheluun, sähköpostiin ja chat-viesteihin vastataan paitsi suomeksi, myös tavallisen tietokoneenkäyttäjän kielellä. Ratkaisemme kiperimmätkin ongelmat ja ohjaamme tarvittaessa oikeaan suuntaan kaikissa WordPressiin liittyvissä kysymyksissä. Me tunnemme kyllä SSH:t, CSS:t, Gitit, plugarit ja muut – sinun ei tarvitse.

 

  1. Voit keskittyä omaan osaamiseesi, sisällöntuotantoon. Latautuvatko blogin kuvat etanan nopeudella, lakkasiko Facebook-feedi toimimasta vai eikö blogisi löydy Googlesta vaikka kuinka hakisi? Verkkosivuston ongelmien paikantaminen vie usein turhankin paljon aikaa ja vaivaa – me ratkaisemme ne puolestasi.

 

  1. Nukut yösi rauhallisemmin. Timanttisinkin bloggaus on turha, jos sivusto on alhaalla. WP-palvelussa huolehditaan verkkosivun toimivuudesta vuorokauden ympäri. Mahdolliset katkokset ja häiriöt havaitaan nopeasti ja korjataan yleensä jo ennen kuin ne näkyvät sivustolla.

 

  1. Nostiko kaupallinen yhteistyö blogisi luetuimpien joukkoon tai lähtikö postauksesi viraaliksi? Monen hosting-tarjoajan palvelimet pistävät sivuston nurin, jos kävijämäärä on yhtäkkiä liian korkea. WP-palvelu kestää kävijäpiikit ja sivusto toimii yhtä nopeasti myös yleisöryntäyksen aikana.

 

  1. Nopeus ja tietoturva ovat tärkeitä myös bloggaajille. Nopeus paitsi lisää kävijöiden viihtyvyyttä, myös parantaa sivuston hakukonesijoitusta. Tietoturvan laiminlyönti taas altistaa pienenkin blogin suurille vahingoille. Kai tiesit, että HTTPS-varmenteen puuttuminen saa sivustosi näkymään “vaarallisena” monissa selaimissa?

 

  1. Helppo ja selkeä hinnoittelu. Palvelupakettiin sisältyy kaikki, mitä toimivaan sivustoon tarvitaan: verkkotunnus (domain), palvelintila (hosting) ja ylläpito (mm. päivitykset, tietoturva ja 24/7 valvonta). Paketit on hinnoiteltu kävijämäärien mukaan, bloggaajille suosittelemme Pro-pakettia (30e/kk).

 

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä sähköpostitse wordpress@seravo.fi, soita Annille (044 720 4591) tai tägää Twitterissä @SeravoFi, autamme mielellämme!

 

Lue myös: Veera Rusanen – Timanttinen sisältö tarvitsee teräksistä tekniikkaa / PING Helsinki

 

Kuvat: Rabbit Visuals / PING Helsinki

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: WP-Palvelu

PHP 8.0 julkaistu, Seravo tukenut sen kehitystä

Ohjelmointikieli PHP:n uusi versio PHP 8.0 on julkaistu tänään 26.11.2020. Suurin osa WordPress-julkaisujärjestelmästä on kirjoitettu PHP:lla, joten tällä on pitkällä aikavälillä olennainen vaikutus WP-ekosysteemiin.

26.11.2020

WordCamp Online 2020

Seravo sponsoroi WordCamp Finland Online 2020 tapahtumaa. Lue mitä aiheita Seravon puhujilla tapahtumassa oli ja montako osallistujaa virtuaalikonferenssi tavoitti.

17.11.2020

WooCommerce 4.7 on julkaistu

Marraskuun 10. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.7. Kyseessä on minor-versio joka on täysin yhteensopiva aiemman 4.6 version kanssa. Vaadittu WordPress-versio […]

12.11.2020

Seravon lisäosa entistäkin hyödyllisempi

Seravon asiakkaille uusia ominaisuuksia WordPressin hallintapaneeliin

9.10.2020

Työntekijöille ilmaiset kasvomaskit ja käsineet

Seravo jakaa ilmaiseksi henkilökunnalleen kahta asiaa tartuntariskin vähentämiseksi. Tiedätkö mistä muusta on hyötyä kasvomaskin lisäksi?

11.9.2020

Webinaari: PHP:n profilointi Xdebugin avulla

Peruutimme keväällä 2020 kaikki paikan päällä järjestettävät koulutuksemme COVID-19 vuoksi ja korvasimme ne ilmaisilla webinaareilla, jotka osoittautuivat erittäin suosituiksi, joten […]

7.8.2020