toni@seravo.fi
Julkaistu
Päivitetty

Vajaan kuukauden päästä Helsingissä järjestetään kautta aikojen ensimmäinen yhteispohjoismainen WordPress-tapahtuma WordCamp Nordic. Tätä tapahtumaa on kaavailtu ja siitä on haaveiltu jo useamman vuoden ajan. Nyt siitä tulee viimein totta, kiitos lukuisia vastaavia tapahtumia tahoillaan rakentaneiden vapaaehtoisten pyyteettömän työpanoksen.

Seravolla olemme erityisen ylpeitä siitä, että järjestäjien joukosta löytyy kaksi kollegaamme. Meille erilaisten avoimen lähdekoodin projektien tukeminen on sydäntä lähellä. Tämä on totta erityisesti, kun kyse on palvelumme peruskivestä, eli WordPressistä.

Tulemme olemaan tapahtumassa muutenkin vahvasti läsnä, sillä meiltä tulee paikalle kaikkiaan 12 hengen delegaatio. Pisteenä i:n päälle tuemme tapahtumaa kultasponsorin ominaisuudessa. WordCamp Nordic on kaiken kaikkiaan neljästoista WordCamp jota sponsoroimme. Juhannuksena Berliinissä järjestettävä WordCamp Europe tulee näillä näkymin olemaan viidestoista.

WordCamp Nordic on kaiken kaikkiaan neljästoista WordCamp jota sponsoroimme. Juhannuksena Berliinissä järjestettävä WordCamp Europe tulee näillä näkymin olemaan viidestoista.

WordCamp Nordicin puhujahaku poiki kunnioitettavat 149 ehdotusta, joista järjestäjät ovat onnistuneet valikoimaan erittäin kiinnostavan ohjelmiston. En voi olla mainitsematta heti kärkeen omaa kontribuutiotamme, eli Otto Kekäläisen esitystä tietomurroista. Ei kannata missään nimessä jäädä Paasitornin käytäville norkoilemaan, kun Otto kertoo elävän elämän esimerkkien avulla kuinka hoitaa tilanne, kun pahikset ilmaantuvat paikalle kaikista varotoimista huolimatta.

Oman hännän nostamisen lisäksi olen valinnut kolme esitystä, jotka ovat mielenkiintoisia jo omillaan, mutta puhuvat myös omaa kieltään siitä aihepiirien moninaisuudesta, joka WordPressin kanssa työskentelyyn olennaisesti liittyy.

  1. Barcelonalainen WordPress-aktiivi Antonio Villegas käsittelee esityksessään ”Gutenberg Best Practices For WordPress Developers That Had No Time to Learn JavaScript Deeply” alamme ja aikamme kuumimpia perunoita, Gutenberg-muokkainta, sekä kuinka käyttää JavaScriptiä sen kehitystyössä – siitä huolimatta, että et ehkä ole vielä täysin sinut kummankaan kanssa.
  2. Saavutettavuuden ja web-standardien parissa työskentelevä Rian Rietveld kertoo esityksessään ”Who’s afraid of ARIA?” kuinka tehdä sivustosta käyttökelpoinen vierailijoille, jotka käyttävät sitä hieman eri tavalla kuin kenties osasit edes ajatella.
  3. Dominik Schilling on monessa sopassa keitetty kehittäjä, joka mm. on WordPressin lokalisoinnista huolehtivan Polyglots-tiimin tekninen vastuuhenkilö. Yli puolet maailman WordPress-asennuksista käyttää jotain muuta kieltä kuin englantia. Dominikin esitys ”State of WordPress Internationalization in 2019” käy läpi työkalut jotka tekevät tämän mahdolliseksi.

Tämän tekstin tarkoitus on vakuuttaa juuri sinut siitä, että kannattaa tulla paikalle Helsingin Paasitorniin maaliskuun 8. päivä. Mikäli sormesi syyhyävät lisäksi päästä mukaan kehittämään WordPressiä, tapahtumaa edeltävänä päivänä järjestetään nk. Contributor Day.

Lippuja on vielä tätä kirjoittaessa kourallinen jäljellä. Mikäli ne pääsevät loppumaan, saatamme tietää mistä niitä löytyy muutama lisää.

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: WordPress

WordPress 5.7 Esperanza – mitä uutta?

WordPress 5.7 tuo mukanaan uudistuksia Gutenbergiin, laajasti päivittyneen jQueryn, uudet väripaletit sekä apuja esimerkiksi suojaamiseen ja hakukonehallintaan. Tutustu Esperanzaan!

10.3.2021

WordPress aloittelijalle: 2. Teemat

WordPressin ulkonäkö ja teemat Tämä artikkeli on toinen osa WordPress aloittelijalle -sarjaa. Ensimmäisessä osassa perehdyttiin WordPressin hallintaan ja sivujen yleisiin […]

20.1.2021

WordPressin virallinen opetusmateriaali uudistunut

Etenkin vasta-alkajille löytyy paljon materiaalia WordPressin itseopiskeluun. Mihin suunnata ensimmäiseksi? Tutustu WordPressin viralliseen, uudistuneeseen opetusmateriaaliin.

28.12.2020

WordPress 5.6 on julkaistu

WordPress 5.6 on julkaistu ja tuo mukanaan tuen PHP 8.0, sekä useita muutoksia esimerkiksi REST APIin

9.12.2020

WordPress 5.4 on julkaistu

Maaliskuun 31. toi meille uuden WordPress-version 5.4. On tapana, että WordPress-versiot nimetään legendaaristen jazz-muusikoiden mukaan. Tällä kerralla kunnian saa trumpetisti […]

1.4.2020

WordPress 5.3 ”Kirk” ulkona

Marraskuun 12. toi meille uuden WordPress-version 5.3, joka tunnetaan myös nimellä ”Kirk”, legendaarisen jazz-muuusikon Rahsaan Roland Kirkin mukaan. Uusi versio […]

14.11.2019