Pohjoismainen WordPress-yhteisö kokoontuu Helsingissä

Kirjoitettu: 12.2.2019 Päivitetty: 12.2.2019

Vajaan kuukauden päästä Helsingissä järjestetään kautta aikojen ensimmäinen yhteispohjoismainen WordPress-tapahtuma WordCamp Nordic. Tätä tapahtumaa on kaavailtu ja siitä on haaveiltu jo useamman vuoden ajan. Nyt siitä tulee viimein totta, kiitos lukuisia vastaavia tapahtumia tahoillaan rakentaneiden vapaaehtoisten pyyteettömän työpanoksen.

Seravolla olemme erityisen ylpeitä siitä, että järjestäjien joukosta löytyy kaksi kollegaamme. Meille erilaisten avoimen lähdekoodin projektien tukeminen on sydäntä lähellä. Tämä on totta erityisesti, kun kyse on palvelumme peruskivestä, eli WordPressistä.

Tulemme olemaan tapahtumassa muutenkin vahvasti läsnä, sillä meiltä tulee paikalle kaikkiaan 12 hengen delegaatio. Pisteenä i:n päälle tuemme tapahtumaa sponsorin ominaisuudessa. Suomen kamaralla ei olekaan toistaiseksi järjestetty yhtään WordCampia, jonka kultasponsoreina me emme olisi toimineet.

Suomen kamaralla ei olekaan toistaiseksi järjestetty yhtään WordCampia, jonka kultasponsoreina me emme olisi toimineet.

WordCamp Nordicin puhujahaku poiki kunnioitettavat 149 ehdotusta, joista järjestäjät ovat onnistuneet valikoimaan erittäin kiinnostavan ohjelmiston. En voi olla mainitsematta heti kärkeen omaa kontribuutiotamme, eli Otto Kekäläisen esitystä tietomurroista. Ei kannata missään nimessä jäädä Paasitornin käytäville norkoilemaan, kun Otto kertoo elävän elämän esimerkkien avulla kuinka hoitaa tilanne, kun pahikset ilmaantuvat paikalle kaikista varotoimista huolimatta.

Oman hännän nostamisen lisäksi olen valinnut kolme esitystä, jotka ovat mielenkiintoisia jo omillaan, mutta puhuvat myös omaa kieltään siitä aihepiirien moninaisuudesta, joka WordPressin kanssa työskentelyyn olennaisesti liittyy.

  1. Barcelonalainen WordPress-aktiivi Antonio Villegas käsittelee esityksessään ”Gutenberg Best Practices For WordPress Developers That Had No Time to Learn JavaScript Deeply” alamme ja aikamme kuumimpia perunoita, Gutenberg-muokkainta, sekä kuinka käyttää JavaScriptiä sen kehitystyössä – siitä huolimatta, että et ehkä ole vielä täysin sinut kummankaan kanssa.
  2. Saavutettavuuden ja web-standardien parissa työskentelevä Rian Rietveld kertoo esityksessään ”Who’s afraid of ARIA?” kuinka tehdä sivustosta käyttökelpoinen vierailijoille, jotka käyttävät sitä hieman eri tavalla kuin kenties osasit edes ajatella.
  3. Dominik Schilling on monessa sopassa keitetty kehittäjä, joka mm. on WordPressin lokalisoinnista huolehtivan Polyglots-tiimin tekninen vastuuhenkilö. Yli puolet maailman WordPress-asennuksista käyttää jotain muuta kieltä kuin englantia. Dominikin esitys ”State of WordPress Internationalization in 2019” käy läpi työkalut jotka tekevät tämän mahdolliseksi.

Tämän tekstin tarkoitus on vakuuttaa juuri sinut siitä, että kannattaa tulla paikalle Helsingin Paasitorniin maaliskuun 8. päivä. Mikäli sormesi syyhyävät lisäksi päästä mukaan kehittämään WordPressiä, tapahtumaa edeltävänä päivänä järjestetään nk. Contributor Day.

Lippuja on vielä tätä kirjoittaessa kourallinen jäljellä. Mikäli ne pääsevät loppumaan, saatamme tietää mistä niitä löytyy muutama lisää.

Kommentoi

Toni Laakso

Käyttäjäkokemukset ja tarinankerronta toni@seravo.fi @tlxo

Hae WP-palvelu.fi:stä

Kategoriat

Lue myös

Seravo osallistui FOSDEM 2019 -tapahtumaan

11.2.2019

Seravo teki tänäkin vuonna jo perinteeksi muodostuneen pyhiinvaelluksensa FOSDEM 2019 -tapahtumaan, kuuden hengen delegaation voimin. FOSDEM on vuosittain Brysselissä järjestettävä, […]

Kesälle 2019 kesätöitä!

8.2.2019

Haluaisitko viettää kesäsi kasvavassa IT-alan yrityksessä meillä Seravolla? Seravo on ketterä tamperelainen ohjelmistotalo. Päätuotteemme on WP-palvelu eli WordPress-verkkosivustoille suunniteltu hosting- ja […]

WordPress-koulutukset ovat taas täällä – ilmoittaudu mukaan!

29.1.2019

WordPress on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka taipuu monipuolisesti käyttäjänsä tarpeisiin. Jopa 25 prosenttia kaikista verkkosivustoista pyörii WordPress-alustalla. WordPressin menestykseen vaikuttaa […]