Julkaistu
Päivitetty

Olemme huomanneet, että jos työskentelee lähinnä WordPressin hallintapaneelissa, ei SSH-yhteyden avaaminen ja siellä tekstipohjaisten komentojen ajaminen ole mielekästä tai tehokasta. WP-palvelun oma Seravo plugin -lisäosa tarjoaa olennaisista työkaluista graafisia versioita suoraan WordPressin hallintapaneelissa. Seravo plugin on automaattisesti asennettuna kaikilla WP-palvelun asiakkaiden sivustoilla. Peruskäyttäjän ei tarvitse kiinnittää lisäosaan sen enempää huomiota, mutta sivustoa kehittävälle koodarille se tarjoaa monipuolisia toimintoja.

Seravon lisäosaa on kehitetty kesän aikana aktiivisesti bugikorjauksien, käännöksien ja uusien ominaisuuksien muodossa. Pluginin uusi versio 1.6.0 on juuri julkaistu. Tässä katsaus lisäosan uusimpiin ominaisuuksiin.

Lokit näkyvissä lokisivulla

On vielä kesä ja lokit ovat vallanneet niin torit, puistot kuin hallintapaneelitkin. Oletuksena WordPressin hallintapaneelista ei pääse tarkastelemaan esimerkiksi PHP:n virhelokeja. Mielestämme se olisi kuitenkin näppärää, joten lisäsimme yksinkertaisen tavan selata lokeja kohdasta Työkalut > Lokit. Lue lisää aiemmasta lokisivua käsittelevästä blogitekstistämme.

Login-notification


Verkkosivustolle sisäänkirjautuessa on tietoturvasyistä hyvä nähdä, milloin on viimeksi kirjautunut sisään. Kehitimme simppelin ilmoituksen, jossa näkyy käyttäjän edellisen kirjautumisen ajankohta ja IP-osoite. Ilmoitus näkyy vain sisäänkirjautuessa, joten se ei vie ruututilaa jokaisella kerralla, kun menet ohjausnäkymään.


Vaikka olemme ylpeitä lokisivustamme, ymmärrämme etteivät kaikki käyttäjät mene ihastelemaan lokeja ilman syytä. Siksi päätimme tuoda lokit lähemmäs käyttäjää ja näyttää php-error.log -tiedoston rivien lukumäärän viimeiseltä viikolta.

Beta-ominaisuudet

Osa pluginin uusista ominaisuuksista on vielä kehityksen alla. Ne ovat kuitenkin käytettävissä ja testattavissa myös beta-vaiheessa.

Etsi ja korvaa -työkalu

Seravo-pluginiin on lisätty komentoriviltä tuttu wp search-replace, jolla haetaan tietokannasta merkkijonoja ja korvataan ne uusilla. Tämä käytäntö on erittäin hyödyllinen esimerkiksi sivuston siirron yhteydessä.

Testisivu

Voit nyt ajaa wp-test komennon hallintapaneelista. Kuten wp-test -komennossa, ajaa työkalu kaikki testikansiossa olevat testit ja kertoo lopputuloksen. Miten näitä testejä saa luotua? Lisätietoa Seravon kehittäjäohjeissa.

Kuvien optimointi

Pluginin ominaisuuksista tuorein on mahdollisuus optimoida oman sivustonsa kuvia levytilan säästämiseksi ja sivun latautumisen nopeuttamiseksi. Tyäkalulla käyttäjä voi nappia painamalla ilmoittaa, että haluaa kuvaoptimointia. Lisäksi käyttäjällä on mahdollisuus määrittää toivottu resoluutio kuville. Ilmoituksen jälkeen optimoimme kaikki kuvat automaattisesti. Älä huoli, emme tietenkään koske kuviisi ilman sinun suostumustasi! Lisätieto artikkelistamme: Kuvien automaattinen optimointi uudistunut.

Kokeile!

Seravo-lisäosan uusin versio tulee asiakkaillemme käyttöön normaalien päivitysten mukana lähikuukausina. Jos haluat kokeilla sitä heti, voit asentaa uusimman version komentoriviltä WordPress-sivustosi palvelinympäristössä ajamalla wp-seravo-plugin-update.

Sinä voit olla avuksi

Miltä ominaisuudet kuulostivat? Onko Seravo pluginissa mielestäsi jotain turhaa? Mitä kaipaisit lisää? Laita rohkeasti issue Seravo Pluginin Githubiin!

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: WP-Palvelu

Tee Ilmastositoumus ja karsi yrityksesi hiilidioksidipäästöjä – niin Seravokin tekee!

Seravo kannustaa suomalaisia yrityksiä liittymään Kauppakamarin Ilmastositoumukseen.

11.3.2021

Kesätöitä kesälle 2021

Kiinnostaako kesätyö Seravolla WordPressin ja Linuxin parissa? Hae heti, ja viimeistään 15.3.2021 mennessä!

26.2.2021

Seravon lisäpalvelut WordPress-sivustoille

Kaipaatko varmuutta sivustosi toimintaan myös kävijäpiikkien ja tietoturvauhkien varalta? Ensiluokkaisen ylläpidon lisäksi Seravo tarjoaa erillisinä asiantuntijapalveluina WordPress-sivustosi nopeusoptimointia, tietoturvakovennusta sekä korotetun valmiuden tapahtumien ajaksi.

17.2.2021

Seravon WordPress-palvelimet ovat maailman nopeimmat

Tiesitkö, että Seravo on listattu maailman nopeimpana WordPress-palveluntarjoajana sivustolla ismyhostfastyet.com?

4.2.2021

Heikki Ojaniemi Seravon toimitusjohtajaksi

Seravon uusi toimitusjohtaja on 1.2.2021 alkaen Heikki Ojaniemi. Otto Kekäläinen jatkaa hallituksen puheenjohtajana keskittyen strategiseen kehittämiseen.

3.2.2021

Hinnastomuutos 1.3.2021

Palvelupakettien WP Pro ja WP Business hinnat ovat olleet muuttumattomia Seravo WP-palvelun alusta alkaen, eli viimeiset viisi vuotta. Nyt on tullut aika tehdä näihin pieni tasokorotus, ja siksi uusissa tilauksissa 1.3.2021 alkaen WP Pro -palvelupaketin hinta on 35 €/kk ja WP Business -palvelupaketin hinta 55 €/kk (ALV 0%).

29.1.2021