Seravon komentorivityökaluja kehittäjille ja ylläpitäjille

Kirjoitettu: 12.7.2018 Päivitetty: 28.8.2018

Toimivat verkkosivut ovat tärkeä osa hyvää yrityskuvaa, mutta niiden kehittäminen ei aina ole helppoa. Me haluamme tehdä WordPress-verkkosivujen kehittämisestä mahdollisimman vaivatonta tarjoamalla kehittäjille mahdollisimman hyvät työkalut palvelinpuolella.

Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Seravo on kehittänyt komentorivityökaluja WordPress-sivujen kehittämiseen, ylläpitoon sekä mahdollisten sivuston ongelmien ratkaisemiseen. Näille työkaluille olemme asiakkaidemme toiveesta kirjoittaneet käyttöohjeet, sillä eihän hienoista työkaluista ole mitään apua, elleivät ihmiset niitä löydä ja opi käyttämään.

Tässä artikkelissa otamme pikaisen katsauksen tarjolla olevista työkaluista suosituimpiin. Mikäli haluat sukeltaa suoraan komentojen pariin, löydät kyseisten komentorivityökalujen ohjeet kehittäjille suunnatusta Seravo Docs -dokumentaatiostamme.

Kehittämämme komentorivityökalut ovat käytettävissäsi Seravon palvelimilla sekä kehitysympäristöissä. Mikäli et ole vielä Seravon asiakas, mutta palvelinympäristömme tarjoamat työkalut kehittäjille herättivät mielenkiintosi, suosittelemme tutustumaan tarjoamiimme palveluihin sekä niiden ominaisuuksiin.

Uusia ohjelmia ja työkaluja kehittäessämme toteutamme aina ensimmäisenä komentoriviltä ajettavan version. Tällä tavalla voimme kehittää uusia työkaluja nopeasti omaan käyttöömme ja testata niiden toimivuuden hyvin tarkasti. Kaikki kehittämämme työkalut ovat oman tiimimme jatkuvassa käytössä, eli tarjoamiamme ominaisuuksia ei kehitetä vain markkinointimateriaalin täytteeksi.

Tämän jälkeen valitsemme yhdessä asiakkailta saamamme palautteen perusteella kaikkein oleellisimmat sekä toivotuimmat kehitystyökalut, jotka julkaistaan asiakkaiden käyttöön ja joiden kehittämistä osaksi Seravo Pluginin toiminnallisuutta aletaan suunnitella ja toteuttaa. Tällä tavalla saamme asiakkaidemme käyttöön hyödyllisimmät ja tehokkaimmat kehitystyökalut mahdollisimman nopeasti.

Seravon tarjoamia komentoja hyödyntämällä voit esimerkiksi suorittaa WordPress-sivuston nopeuden testauksen komennolla wp-speed-test, joka laskee sivuston keskimääräisen latausnopeuden. Voit halutessasi antaa komennolle tarkempaa testausta varten parametriksi testattavan alasivun osoitteen, tai vaikkapa parametrin --cache, jolla voit testata, millaisia tuloksia tarjoamamme välimuisti tuottaa.

Tarvittaessa voit aina tyhjentää sivuston kaikki välimuistit komennolla wp-purge-cache. Tämä on myös hyödyllistä tehdä, mikäli olet tehnyt muutoksia sivustoon. Välimuisti saattaa aiheuttaa muutoksien virheellisen näkymisen tai toimivuuden mikäli sitä ei tyhjennetä ennen muutoksien tarkastelua.

Tehdessäsi muutoksia sivustolle, voit myös varmistaa muutosten toimivuuden seuraamalla lokitiedostoja komennolla wp-watch-logs.

Voit aina tarkistaa viimeisimpiä sivustolle tehtyjä muutoksia komennoilla wp-list-files-mtime sekä wp-backup-list-changes. Jos esimerkiksi sivustolla näyttää hajonneen jotakin, voi hajoamisen syyn usein paikantaa kyseisten komentorivityökalujen avulla.

Voit tutustua kaikkiin tarjoamiimme komentoihin kehittäjille suunnatussa Seravo Docs -dokumentaatiossamme. Tietoa jokaisesta komennosta on myös tarjolla komentojen manuaali-sivuilla parametrilla --help tai -h, sekä man -komennolla. Manuaali tarjoaa tarkemman kuvauksen esimerkiksi komennon hyödyntämistä parametreista.

Löysitkö ohjeidemme avulla etsimäsi työkalun? Jäitkö kaipaamaan jotain tiettyä ominaisuutta? Löysitkö uusia ulottuvuuksia kehittämiseesi? Helpottuiko sivustojen kehittäminen? Kerro siitä meille! Haluamme aina kuulla palautetta, mielipiteitä, ideoita sekä kaikkea siltä väliltä. Jätä kommentti alle, tägää meidät somessa tai laita vaikka ihan perinteistä sähköpostia. Meidät tavoittaa helposti.

Kommentoi

Mikko Ala-Fossi

Hae WP-palvelu.fi:stä

Lue myös

WordPress 5.4 on julkaistu

1.4.2020

Maaliskuun 31. toi meille uuden WordPress-version 5.4. On tapana, että WordPress-versiot nimetään legendaaristen jazz-muusikoiden mukaan. Tällä kerralla kunnian saa trumpetisti […]

WordPressin haku nopeaksi MariaDB:llä

24.3.2020

WordPressin sisäänrakennettua hakutoimintoa ei voi aina kehua nopeaksi. Se hidastelee helposti varsinkin suurilla sivustoilla, kun tietokannassa on paljon sisältöä. Tätä […]

WooCommerce 4.0 on ulkona

13.3.2020

On olemassa monia hyviä syitä miksi kannattaa valita WooCommerce verkkokaupan alustaksi. Ei ole sattumaa, että se on maailman suosituin verkkokauppa-alusta, […]