Julkaistu
Päivitetty

Tideways on palvelu jonka avulla voi tutkia PHP-koodin suorituskykyä. Huolimatta Seravon nopeista palvelimista, kehittäjillä on toisinaan tarve optimoida sivustokohtaisia PHP-ratkaisuja. Xdebug ja Webgrind ovat erinomaisia työkaluja koodin arviointiin kehitysympäristössä, mutta tuotantosivustoille ne ovat aivan liian raskaita. Tuotantoympäristöön suosittelemme niiden sijaan Tidewaysia, jonka käyttöönoton olemme tehneet erittäin helpoksi millä tahansa asiakkaamme tuotantosivustolla tai varjokopiolla.

Oma Flex-paketti

Monet asiakkaistamme ovat jo kokeilleet Tidewaysia ja todenneet sen hyödylliseksi. Jotkut heistä ovat kuitenkin olleet pettyneitä palvelun korkeaan hintaan. Kävimme tapaamassa Tidewaysin toimitusjohtajaa Benjamin Eberleitä Berliinissä ja olemme erittäin iloisia voidessamme sen seurauksena julkistaa huokean Flex-paketin Seravon asiakkaille.

Saat alennuksen käyttöösi luomalla Tideways-tilin ja sijoittamalla API-avaimesi sivustollesi polkuun /data/wordpress/.tideways.key (tarkemmat ohjeet kehittäjäohjeistamme). Kun järjestelmämme havaitsee avaimesi, ilmoitetaan sen olemassaolosta automaattisesti Tidewaysille ja asiakasalennuksesi näkyy Tideways-tilisi tiedoissa muutaman päivän kuluessa.

Uusia ominaisuuksia

Julkistimme Tideways-integraatiomme viime vuonna. Järjestelmään on sen jälkeen ilmestynyt kosolti uusia ominaisuuksia, jotka kaikki ovat luonnollisesti asiakkaidemme käytettävissä.

Työkalun vesiputousnäkymässä on nyt mahdollista erotella WordPressin ytimen koodi ja Redisin toiminnot kaikesta muusta toiminnallisuudesta. Jos sinulla on SQL-profilointi käytössä Tidewaysin asetuksista, pääset myös tarkastelemaan hitaita tietokantakyselyitä yksityiskohtaisesti.

Tidewaysin PHP-ajojen vesiputousnäkymä

Virheenseurantaosiota on myös päivitetty, kaikkien PHP-virheiden arviointi on nyt todella helppoa. Tideways on mahdollista säätää lähettämään sähköpostia aina kun PHP-virheen tapahtuessa, joten on mukavaa että kehittäjän on tässä näkymässä mahdollista merkitä virheitä eri tavoilla, vaikkapa sen mukaan ovatko ne jo ratkaistuja, jo tiedossa tai ei varsinaisia virheitä.

Tidewaysin PHP-virheen analysointinäkymä

Huom: Tideways-integraatoiden ansiosta kehittäjän on mahdollista tilata ilmoitukset sähköpostin lisäksi vaikkapa Slackin tai IRCin välityksellä.

Example of Tideways Slack integration

Olemme päivittäneet WordPress-projektipohjamme git-hookin rekisteröimään automaattisesti kaikki sivustolle git pushilla tehdyt muutokset uusina julkaisuina Tidewaysissa. Tideways seuraa sivustoa tarkasti jokaisen julkaisun yhteydessä ja raportoi mahdollisista regressioista ohjausnäkymässään ja sähköpostitse.

Julkaisut ja muut merkinnät Tidewaysin historianäkymässä
Esimerkki Tidewaysin sähköposti-ilmoituksesta

Näin pääset alkuun

Kuten todettua, päästäksesi käyttämään Tidewaysin monipuolisia ominaisuuksia, sinun ei tarvitse kuin tilata Flex-paketti ja sijoittaa API-avaimesi sivustollasi polkuun /data/wordpress/.tideways.key. Tämän jälkeen voit tarkkailla ja tutkia PHP-koodisi suorituskykyä yksityiskohtaisesti Seravon asiakkaan etuhintaan.

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: Kehittäjille

Varmista sivustosi toimivuus, vaikka internet hajoaisi

Maanantaina 4.10. tapahtui jotain aivan poikkeuksellista, joka ei jäänyt Seravonkaan asiakkailta huomaamatta. Facebook ja muut sen omistamat sosiaalisen median palvelut […]

8.10.2021

Webinaari: Hakutoiminnon toteuttaminen ja räätälöinti WordPressissä

Seuraava Seravon webinaari järjestetään torstaina 14. tammikuuta, aiheena WordPressin hakutoiminto. Kuinka haku toimii, ja miten sitä kannattaisi räätälöidä isommilla sivustoilla?

23.12.2020

WordPress 5.5 ”Eckstine” on julkaistu

Kuten todennäköisesti tiedät, suuret WordPress-julkaisut on perinteisesti nimetty kunnianosoituksiksi jazzmuusikoille. WordPress 5.5 ei ole tässäkään poikkeus, sillä se on nimetty […]

12.8.2020

Google Mapsin WP-sivustoilla vaatii nyt API-avaimen

Google Maps on erittäin yleinen elementti monen yrityksen yhteystiedoissa. Kartan tarjoaminen on kätevä palvelus vierailijalle. Tähän asti tämä on onnistunut […]

2.7.2020

WordPress-webinaareja kehittäjille

Kuluva kevät on mullistanut maailmaa ja muuttanut monia suunnitelmia. Yksi pieni, mutta meidän kannaltamme merkittävä seuraus on se, että olemme […]

23.4.2020

PHP 7.4 saatavilla WP-palvelussa

Olet saattanut huomata, että PHP 7.4 on ollut saatavilla WP-palvelussa ylläpidossa oleville sivustoille jo viime vuoden lopusta asti. Uudemmissa toimitetuissa […]

9.4.2020