Tiivistelmä: WordCamp Finland 2015

Kirjoitettu: 12.5.2015 Päivitetty: 18.3.2016

Viime viikonloppuna Tampereen katukuvasta saattoi bongata useammankin siniseen kaulanauhaan pukeutuneen WordPress-osaajan. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty WordCamp-konferenssi oli menestys sekä osanottajien että järjestäjien mielestä.

wordcamp1

WordCamp Finlandiin saapui WordPressistä kiinnostuneita kehittäjiä, suunnittelijoita ja käyttäjiä ympäri Suomen. Aikaisella aamujunalla saatiin paikalle turkulaisiakin! Liput tapahtumaan oli myyty loppuun, joten yleisövahvuus hipoi pariasataa ja livetwiitit liversivät niin että verkkoyhteydet olivat kovilla.

Perjantain konferenssipäivästä aamupäivä oli pyhitetty tekniseen yleisöön vetoaville aiheille. Ne, joille Polylang tai Rest API ei avautunut, nauttivat toisen kupillisen kahvia ja tiirailivat maisemia ravintola Hullun Poron terassilta. Puitteet olivat konferenssissa kunnossa, ja aurinkokin pilkisti ikkunoista aina välillä.

Iltapäivällä puolestaan kuultiin WordPress-puheenvuoroja enemmänkin bisnesvinkkelistä ja ostajatahoakin kiinnostavasta näkökulmasta. Valu Digitalin Mikko Virenius muistutti, kuinka julkaisujärjestelmän kehittyminen blogialustasta yrityssivustojen ja verkkokauppojen mahdollistajaksi näkyy sen alati kasvavana suosiona. North Patrolin Perttu Tolvanen kuitenkin pudotti WP-uskovaisen yleisön pilvistä muistuttamalla siitä, kuinka isojen organisaatioiden markkinointiosastoilla WordPressiin saatetaan vielä suhtautua varauksella ja muut järjestelmät jylläävät. WordPress-palveluntarjoajien määrä on kuitenkin edelleen kasvussa, ja kenttä kattaa niin yksittäisiä freelancereita, mainos- ja digitoimistoja kuin ohjelmistotaloja. Töitäkin tuntuu riittävän kaikille, konferenssiyleisössä kuiskailtiin.

wordcamp3

Seravon eturivin WordPress-asiantuntijat WordCampissa.

Alma Median Timo-Jaakko Rautavuori puolestaan esitteli mediatalon projekteja, joissa WordPress on saanut äärimmäisen positiivisen vastaanoton sekä sisällöntuottajien eli toimittajien että asiakkaiden eli lukijoiden puolelta. Lehtien toimituksissakin on huomattu intuitiivisen käyttöliittymän ja selkeän rakenteen hyödyt. Verkkomedioiden valtava kasvu näkyy siis myös WordPressissä, ja tulevaisuudessa onkin odotettavissa uusien julkaisujen siirtyvän juuri tälle alustalle.

Bulgarialaisen blogistin ja markkinointikonsultin Yana Petrovan esitys ”nörttien sisältömarkkinoinnista” rohkaisi teknisiäkin tahoja jakamaan asiantuntemustaan esimerkiksi blogien tai sosiaalisen median kautta. Kuten verkkoprojektit, myös sisältömarkkinoinnin toteuttaminen yrityksessä vaatii suunnittelua, yhteistyötä ja eri tahojen välisen viestinnän koordinointia. WP-palvelussa me uskomme, että asiakasprojektien avaaminen ja WordPressin ominaisuuksien esittely kertovat osaamisestamme ja tekevät toisaalta tunnetuksi WordPressin monia mahdollisuuksia.

Seravon oma Otto Kekäläinen jakoi WordCampissa ajatuksia siitä, miksi WordPress-lisäosien eli pluginien julkaisu kannattaa. Teknisten ansioiden lisäksi plugareilla voi kuulemma saada arvostusta myös baaritiskillä – ainakin WordPress-konferenssissa. Seravon rakentamien pluginien latausmäärä ylittikin juuri kymmenentuhannen rajapyykin! Tarina ei vielä kerro, kuinka moni latauksista sai alkunsa WordCampin iltajuhlasta…

wordcamp2

Lauantain workshop-osuudessa WordPress-kehittäjät siirtyivät kuunteluoppilaista tekijöiksi, kun työpajoissa iskettiin kädet WordPress-saveen. Seravon Otto jatkoi plugin-teemalla ja Onni puolestaan Gitin ja Composerin hyödyntämisestä. Hands on -tekeminen sai osallistujilta kiitosta, ja selvästi tämäntyyppisille workshopeille on tilausta. Presentaation ja workshopien diat löytyvät Seravon blogin puolelta.

WordCamp Finland 2015 -sivustolta löytyvät lähipäivinä linkit konferensseissa kuultuihin esityksiin, ja uutiskirjeen tilaamalla pysyy hyvin ajan tasalla aihepiirin uutisista vielä näin tapahtuman jälkeenkin. Tapahtuma sai paljon positiivista palautetta ja järjestäjäporukka oli aplodinsa ansainnut. Toivottavasti tapaamme samoissa merkeissä jälleen ensi vuonna!

 

4 kommenttia kirjoituksessa “Tiivistelmä: WordCamp Finland 2015”

Kommentoi

Sanna Saarikangas

Hae WP-palvelu.fi:stä

Kategoriat

Lue myös

Työntekijöille ilmaiset kasvomaskit ja käsineet

11.9.2020

Seravo jakaa ilmaiseksi henkilökunnalleen kahta asiaa tartuntariskin vähentämiseksi. Tiedätkö mistä muusta on hyötyä kasvomaskin lisäksi?

WooCommerce 4.5 on julkaistu

9.9.2020

Syyskuun 9. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.5. Kyseessä on minor-versio joka on täysin yhteensopiva aiemman 4.4 version kanssa. Uudessa versiossa […]

Koronavilkku.fi Suomen suosituin sivusto 31.8.2020?

4.9.2020

Tekikö koronavilkku.fi Suomen nettihistorian ennätyksen 31.8.2020 kun 935 000 vierailijaa kävi vuorokaudessa?