Työntekijöille ilmaiset kasvomaskit ja käsineet

Kirjoitettu: 11.9.2020

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen elokuun tilaston mukaan COVID-19 altistumisien määrä on jälleen kasvussa. Tämän vuoksi olisi äärimäisen tärkeää, että kaikki tekisivät voitavansa taudin leviämisen estämiseksi tai vähintäänkin hidastamiseksi, jotta voisimme välttyä tarpeettomalta taloudelliselta ja inhimilliseltä kärsimykseltä. Pienilläkin toimenpiteillä on merkitystä ja siksi Seravo on päättänyt jakaa työntekijöilleen kasvomaskeja ja käsineita suojautumisen edistämiseksi.

THL COVID-19-tilasto elokuussa 2020
THL:n COVID-19-tilasto elokuussa 2020

THL:n maskisuositus astui voimaan torstaina 13.8.2020, koskien lähes koko Suomea. Samaan aikaan verottaja linjasi, että yritys saa tarjota työntekijöilleen kasvomaskeja verovapaasti. Tämän myötä päätimme hankkia jokaiselle työntekijällemme kasvomaskit turvaamaan muun muassa kulkemista julkisilla kulkuneuvoilla. Hankinnan yhteydessä halusimme varmistaa, että tilaamamme kasvomaskit ovat VTT:n testaamat sekä CE-hyväksytyt, jotta niiden suodatusteho sekä suoja pisaratartuntoja vastaan on riittävä ja todennettu. Päädyimme hankkimaan IIR-luokan kasvomaskeja, jotka täyttävät sairaalakäyttöön tarkoitettujen maskien EN14683-standardin.

Suomalaisen suojamaski.fi:n kautta tilatut suojamaskit toimituspaketissaan
VTT:n testaamat ja CE-hyväksytyt, EN14683-standardin täyttävät suojamaskit

Kasvomaskien lisäksi halusimme viedä mahdollisuuden henkilökohtaiseen suojautumiseen askeleen pidemmälle, tilaamalla työntekijöillemme käsineet. Koska tarkoituksena on, että julkisissa tiloissa liikkuessa käsineitä ei oteta käsistä pois esimerkiksi puhelinta käyttäessä, päädyimme niin sanottuihin somekkaisiin, eli sormikkaisiin, joissa on kosketusnäyttökäytön mahdollistavat sormenpäät. Somekkaita on kullekin työntekijälle monta paria, jotta niiden peseminen usein olisi mahdollista.

Seravo-logolla varustetut sormikkaat työntekijöidemme käyttöön

Vaikka toinen korona-aalto ei välttämättä saavuta Suomessa huhti-toukokuisen aallon mittakaavaa, haluamme silti varmistaa työntekijöidemme turvallisuuden tarjoamalla erilaisia keinoja tartunnalta suojautumiseen. Emme väitä, että nämä toimenpiteet olisivat aukottomia, mutta niiden ei tarvitsekaan olla. Kuten THL:n opastaa: pieni teko, suuri vaikutus. Lisäksi suojaimien käyttö julkisissa tiloissa on suositeltavaa ja kohteliasta erityisesti riskiryhmään kuuluvia henkilöitä kohtaan.

Kommentoi

Anna Tikkanen

Hae WP-palvelu.fi:stä

Kategoriat

Lue myös

WooCommerce 4.5 on julkaistu

9.9.2020

Syyskuun 9. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.5. Kyseessä on minor-versio joka on täysin yhteensopiva aiemman 4.4 version kanssa. Uudessa versiossa […]

Koronavilkku.fi Suomen suosituin sivusto 31.8.2020?

4.9.2020

Tekikö koronavilkku.fi Suomen nettihistorian ennätyksen 31.8.2020 kun 935 000 vierailijaa kävi vuorokaudessa?

Tiedote: Seravo löysi WP File Manager -lisäosasta vakavan nollapäivähaavoittuvuuden

2.9.2020

Seravo löysi WordPressistä vakavan nollapäivähaavoittuvuuden – aukko koskettaa yli 700 000 verkkosivua, paljon hyökkäyksiä havaittu