Webinaari: PHP:n profilointi Xdebugin avulla

Kirjoitettu: 7.8.2020 Päivitetty: 26.8.2020

Peruutimme keväällä 2020 kaikki paikan päällä järjestettävät koulutuksemme COVID-19 vuoksi ja korvasimme ne ilmaisilla webinaareilla, jotka osoittautuivat erittäin suosituiksi, joten päätimme jatkaa niiden tekoa myös syksyllä 2020.

Seuraava yhteinen webinaari järjestetään Xdebug-kehittäjän Derick Rethansin kanssa keskiviikkona 19. elokuuta kello 15:00 EEST (12:00 UTC / 14:00 CEST). Tulemme näyttämään kuinka Xdebugia käytetään (joka on erittäin helppoa Seravo WordPress -kehitysympäristön kanssa!) saadaksesi tallenteen siitä, mitä PHP-koodi tekee verkkosivun latauksen aikana, sekä kuinka käyttää tätä tietoa optimoidaksesi WordPress-sivustosi suorituskyvyn.

Webinaarin kesto on yksi tunti sisältäen ja kysymykset ja vastaukset -istunnon. Kuka tahansa voi osallistua ja Xdebug voi olla erittäin hyödyllinen jokaiselle WordPress-kehittäjälle riippumatta siitä, oletko Seravon asiakas vai et.

Xdebug antaa käsityksen siitä, mitä PHP tekee

Xdebug on avoimen lähdekoodin työkalu koodin profilointiin ja virheenkorjaukseen. Mainitsemme sen melkein jokaisessa WordPressin suorituskykyyn liittyvässä esityksessä. Koodiprofiloinnin perusteiden tuntemisen tulisi kuulua jokaisen verkko-ohjelmoijan perustaitoihin.

Ilman Xdebugia voi olla mahdotonta ymmärtää, mitä webhookkien ja tapahtumien kokonaisuus ajaa WordPress-tietokannassa kullakin sivunlatauksella. Xdebugilla ja siihen liittyvillä työkaluilla, kuten Webgrindilla ja Graphvizilla, on helppo saada käsitys koodin toiminnasta.

Osallistumalla tähän webinaariin opit:

  • Xdebugin pääominaisuudet, jotka auttavat kehittäjiä saamaan käsityksen PHP:n ytimestä
  • PHP-koodin virheenkorjauksen perusteet
  • Mitä on koodiprofilointi ja kuinka Xdebug tekee sen PHP:lle
  • Kuinka Webgrind ja Graphviz auttavat visualisoimaan tulokset
  • Kuinka voit tehdä tämän erittäin helposti Seravo WordPress -kehitysympäristössä tai missä tahansa yleisessä Linux-ympäristössä asentamalla pari avoimen lähdekoodin työkalua
  • Mitkä ovat tyypilliset havainnot ajaessa Xdebugia WordPressissä ja kuinka korjata ne verkkosivustosi nopeuttamiseksi

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, osallistujilla on myös mahdollisuus kysyä kysymyksiä Xdebug-kehittäjältä Derick Rethansilta ja WordPress-suorituskyvyn asiantuntijalta Otto Kekäläiseltä.

Kommentoi

Otto Kekäläinen

Hae WP-palvelu.fi:stä

Kategoriat

Lue myös

Työntekijöille ilmaiset kasvomaskit ja käsineet

11.9.2020

Seravo jakaa ilmaiseksi henkilökunnalleen kahta asiaa tartuntariskin vähentämiseksi. Tiedätkö mistä muusta on hyötyä kasvomaskin lisäksi?

WooCommerce 4.5 on julkaistu

9.9.2020

Syyskuun 9. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.5. Kyseessä on minor-versio joka on täysin yhteensopiva aiemman 4.4 version kanssa. Uudessa versiossa […]

Koronavilkku.fi Suomen suosituin sivusto 31.8.2020?

4.9.2020

Tekikö koronavilkku.fi Suomen nettihistorian ennätyksen 31.8.2020 kun 935 000 vierailijaa kävi vuorokaudessa?