Julkaistu
Päivitetty

WooCommercea ja sen kehittäjää Automatticia ei ainakaan voi syyttää laakereillaan lepäämisestä, sillä versio 3.5 merkitsee jo kolmatta päivitystä WooCommerce-lisäosalle tänä vuonna.

Viikko sitten julkaistu WooCommerce 3.5 on ollut meillä testattavana ja tutkittavana jo beta-vaiheesta asti. Nyt olemme valmiita jakamaan mielestämme mielenkiintoisimmat uudet ominaisuudet, päivitykset ja yhteensopivuuteen liittyvät asiat.

Jatka lukemista ja katso mitä mielenkiintoista löysimme WooCommercen uusimmasta versiosta!

Uudet ominaisuudet

Vaikkakin versio 3.5 on vain pienempi päivitys, tuo se mukananaan kolme erittäin mielenkiintoista ominaisuutta ja päivitystä, joiden perusteella uskomme, että voimme odottaa paljon uutta WooCommercelta vuonna 2019.

Ensimmäisenä haluamme nostaa esiin päivitykset sähköpostiviesteihin, jotka WooCommerce luo automaattisesti. Nuo aiemmin hieman robottimaiset tekstit on päivitetty äänensävyltään miellyttävämmiksi ja – mikä tärkeintä – Automattic on vahvistanut tämän sisältöpäivityksen olevan vain alkua suuremmalle WooCommercen sähköpostien ja niiden muokattavuutta parantavien päivitysten kokonaisuudelle.

Kaksi muuta huomionarvoista päivitystä on suunnattu enemmän kehittäjille ja sivustojen ylläpitäjille. 

Näistä ensimmäinen lupaa hyvää myös WooCommerce-verkkokauppojen omistajille: uuden ja parannellun käyttöliittymän julkaisu näyttää tulevan ajankohtaiseksi jo alkuvuodesta 2019. JavaScript nimittäin tekee tuloaan WooCommerceen ja nyt julkaistuun uuteen versioon on lisätty tarvittavat rajapintamuutokset, joiden avulla vielä beta-vaiheessa olevaa tulevaa WooCommercen käyttöliittymää voi päästä testaamaan jo nyt. Kannattaa kuitenkin huomioida, että tämä ominaisuus ei ole valmis käytettäväksi tuotannossa.

Tuki Custom Product Tables -lisäosalle parantaa potentiaalisesti WooCommercen skaalautuvuutta ja suorituskykyä. Tämä muutos saattaa kuulostaa pieneltä, ja toistaiseksi se sitä onkin, mutta tulevaisuudessa WooCommerceen tullaan lisäämään tuotetietojen käsittelyn tehostamiseksi omat kustomoidut tietokantataulut, joiden avulla tietokannan käyttö tehostuu. 3.5 versiossa tehdyt lisäykset viittaavat siihen, että kyseistä tuotteiden tietokantapäivitystä voidaan odottaa saapuvaksi jo ensi vuonna.

Näiden kolmen poiminnan lisäksi versio 3.5 toi mukanaan tukun muitakin pienempiä päivityksiä ja muutoksia, joihin voi tutustua tarkemmin WooCommerce 3.5:n virallisesta julkaisuilmoituksesta.

REST API v3

WooCommercen rajapinta sai myös uuden versionumeron, sekä tukun uusia ominaisuuksia ja päivityksiä versio 3.5:n myötä. Emme paneudu tässä artikkelissa WooCommercen rajanpintaan sen tarkemmin, mutta siihen voi tutustua WooCommercen omasta API-dokumentaatiosta.

WooCommercen päivittäminen versioon 3.5

”Minor release” -statuksella kulkeva versio 3.5 on yleisen tiedon mukaan yhteensopiva aiempien WooCommerce-versioiden kanssa, mutta testatessamme päivitystä erään raskaalla kädellä räätälöidyn sivuston kanssa kyseinen sivusto hajosi täysin uuden version ansiosta. Sivuston, jolla pyörii WooCommercen oma Storefront-teema ilman suurempia kustomointeja normaaliin WooCommerceen nähden on todennäköisesti turvallista päivittää versioon 3.5, mutta päivitykseen liittyvien riskien ymmärtäminen ja niihin varautuminen on silti äärimmäisen tärkeää.

WooCommerce on tehnyt ohjeistuksen lisäosan turvalliseen päivittämiseen, jota seuraamalla päivityksen saa suoritettua oikeaoppisesti. Seravon asiakkaille on varmuuskopiot automaattisesti tarjolla, eikä uuden varmuuskopion tekeminen omakätisestikään ole vaikeaa. Mikäli päivityksen seurauksesta sivustolla hajoaa jotakin, ennen päivitystä otettu varmuuskopio on helppo palauttaa seuraamalla ohjettamme varmuuskopioiden palauttamisesta.

Palveluumme kuuluu WordPressin ja sen teemojen sekä lisäosien automaattinen päivitys, joten meillä verkkokauppasi pyörii aina uusimmalla WooCommerce versiolla! Turvallinen päivitysautomaatiomme  tekee päivitykset vain, jos sivuston toimivuus ei muutu testausvaiheessa tuotantosivuston rikkoutumisen estämiseksi. Automaattiset päivitykset voi myös ottaa pois käytöstä, jos niin haluaa. Mikäli sivustolle on tehty paljon muutoksia ja päivityksien automaattinen tekeminen ei onnistu turvallisesti, neuvomme mielellämme asiakkaitamme päivityksien tekemisessä, sekä voimme tehdä ne puolestanne asiantuntijatyönä.

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: WooCommerce

WooCommerce 5.0 on julkaistu

Helmikuussa 2021 julkaistiin WooCommercen versio 5.0. Mitä päivitys tarkoittaa? Miten verkkokauppa tulisi päivittää uusimpaan versioon? Muutostyössä on monia asioita, jotka tulisi huomioida.

12.2.2021

WooCommere 4.8 julkaistu

Joulukuun 8. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.8. Kyseessä on minor-versio, joka on täysin yhteensopiva aiemman versio 4.7:n kanssa. Päivitystä varten […]

9.12.2020

WooCommerce 4.7 on julkaistu

Marraskuun 10. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.7. Kyseessä on minor-versio joka on täysin yhteensopiva aiemman 4.6 version kanssa. Vaadittu WordPress-versio […]

12.11.2020

WooCommerce 4.6 on julkaistu

Lokakuun 13. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.6. Kyseessä on minor-versio joka on enimmäkseen yhteensopiva aiemman 4.5 version kanssa. Vaadittu WordPress-versio […]

19.10.2020

WooCommerce 4.5 on julkaistu

Syyskuun 9. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.5. Kyseessä on minor-versio joka on täysin yhteensopiva aiemman 4.4 version kanssa. Uudessa versiossa […]

9.9.2020

WooCommerce 4.0 on ulkona

On olemassa monia hyviä syitä miksi kannattaa valita WooCommerce verkkokaupan alustaksi. Ei ole sattumaa, että se on maailman suosituin verkkokauppa-alusta, […]

13.3.2020