WooCommerce 3.5 on täällä

Kirjoitettu: 1.11.2018 Päivitetty: 30.1.2019

WooCommercea ja sen kehittäjää Automatticia ei ainakaan voi syyttää laakereillaan lepäämisestä, sillä versio 3.5 merkitsee jo kolmatta päivitystä WooCommerce-lisäosalle tänä vuonna.

Viikko sitten julkaistu WooCommerce 3.5 on ollut meillä testattavana ja tutkittavana jo beta-vaiheesta asti. Nyt olemme valmiita jakamaan mielestämme mielenkiintoisimmat uudet ominaisuudet, päivitykset ja yhteensopivuuteen liittyvät asiat.

Jatka lukemista ja katso mitä mielenkiintoista löysimme WooCommercen uusimmasta versiosta!

Uudet ominaisuudet

Vaikkakin versio 3.5 on vain pienempi päivitys, tuo se mukananaan kolme erittäin mielenkiintoista ominaisuutta ja päivitystä, joiden perusteella uskomme, että voimme odottaa paljon uutta WooCommercelta vuonna 2019.

Ensimmäisenä haluamme nostaa esiin päivitykset sähköpostiviesteihin, jotka WooCommerce luo automaattisesti. Nuo aiemmin hieman robottimaiset tekstit on päivitetty äänensävyltään miellyttävämmiksi ja – mikä tärkeintä – Automattic on vahvistanut tämän sisältöpäivityksen olevan vain alkua suuremmalle WooCommercen sähköpostien ja niiden muokattavuutta parantavien päivitysten kokonaisuudelle.

Kaksi muuta huomionarvoista päivitystä on suunnattu enemmän kehittäjille ja sivustojen ylläpitäjille. 

Näistä ensimmäinen lupaa hyvää myös WooCommerce-verkkokauppojen omistajille: uuden ja parannellun käyttöliittymän julkaisu näyttää tulevan ajankohtaiseksi jo alkuvuodesta 2019. JavaScript nimittäin tekee tuloaan WooCommerceen ja nyt julkaistuun uuteen versioon on lisätty tarvittavat rajapintamuutokset, joiden avulla vielä beta-vaiheessa olevaa tulevaa WooCommercen käyttöliittymää voi päästä testaamaan jo nyt. Kannattaa kuitenkin huomioida, että tämä ominaisuus ei ole valmis käytettäväksi tuotannossa.

Tuki Custom Product Tables -lisäosalle parantaa potentiaalisesti WooCommercen skaalautuvuutta ja suorituskykyä. Tämä muutos saattaa kuulostaa pieneltä, ja toistaiseksi se sitä onkin, mutta tulevaisuudessa WooCommerceen tullaan lisäämään tuotetietojen käsittelyn tehostamiseksi omat kustomoidut tietokantataulut, joiden avulla tietokannan käyttö tehostuu. 3.5 versiossa tehdyt lisäykset viittaavat siihen, että kyseistä tuotteiden tietokantapäivitystä voidaan odottaa saapuvaksi jo ensi vuonna.

Näiden kolmen poiminnan lisäksi versio 3.5 toi mukanaan tukun muitakin pienempiä päivityksiä ja muutoksia, joihin voi tutustua tarkemmin WooCommerce 3.5:n virallisesta julkaisuilmoituksesta.

REST API v3

WooCommercen rajapinta sai myös uuden versionumeron, sekä tukun uusia ominaisuuksia ja päivityksiä versio 3.5:n myötä. Emme paneudu tässä artikkelissa WooCommercen rajanpintaan sen tarkemmin, mutta siihen voi tutustua WooCommercen omasta API-dokumentaatiosta.

WooCommercen päivittäminen versioon 3.5

”Minor release” -statuksella kulkeva versio 3.5 on yleisen tiedon mukaan yhteensopiva aiempien WooCommerce-versioiden kanssa, mutta testatessamme päivitystä erään raskaalla kädellä räätälöidyn sivuston kanssa kyseinen sivusto hajosi täysin uuden version ansiosta. Sivuston, jolla pyörii WooCommercen oma Storefront-teema ilman suurempia kustomointeja normaaliin WooCommerceen nähden on todennäköisesti turvallista päivittää versioon 3.5, mutta päivitykseen liittyvien riskien ymmärtäminen ja niihin varautuminen on silti äärimmäisen tärkeää.

WooCommerce on tehnyt ohjeistuksen lisäosan turvalliseen päivittämiseen, jota seuraamalla päivityksen saa suoritettua oikeaoppisesti. Seravon asiakkaille on varmuuskopiot automaattisesti tarjolla, eikä uuden varmuuskopion tekeminen omakätisestikään ole vaikeaa. Mikäli päivityksen seurauksesta sivustolla hajoaa jotakin, ennen päivitystä otettu varmuuskopio on helppo palauttaa seuraamalla ohjettamme varmuuskopioiden palauttamisesta.

Palveluumme kuuluu WordPressin ja sen teemojen sekä lisäosien automaattinen päivitys, joten meillä verkkokauppasi pyörii aina uusimmalla WooCommerce versiolla! Turvallinen päivitysautomaatiomme  tekee päivitykset vain, jos sivuston toimivuus ei muutu testausvaiheessa tuotantosivuston rikkoutumisen estämiseksi. Automaattiset päivitykset voi myös ottaa pois käytöstä, jos niin haluaa. Mikäli sivustolle on tehty paljon muutoksia ja päivityksien automaattinen tekeminen ei onnistu turvallisesti, neuvomme mielellämme asiakkaitamme päivityksien tekemisessä, sekä voimme tehdä ne puolestanne asiantuntijatyönä.

Kommentoi

Eetu Mäkelä

Hae WP-palvelu.fi:stä

Lue myös

Huippuluokan ylläpitoa huippuluokan tapahtumalle

21.11.2019

Nordic Business Forum on Slushin ohella yksi Suomen suurimmista menestystarinoista tapahtumatuotannon saralla. Vuonna 2010 ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma on tänä […]

WordPress 5.3 ”Kirk” ulkona

14.11.2019

Marraskuun 12. toi meille uuden WordPress-version 5.3, joka tunnetaan myös nimellä ”Kirk”, legendaarisen jazz-muuusikon Rahsaan Roland Kirkin mukaan. Uusi versio […]

HTTPS ei ole vapaaehtoinen

5.11.2019

Tietojen salaus on ollut arkipäivää vuosikaudet. Saatat tälläkin hetkellä olla yhteydessä internetiin suojatun VPN-yhteyden ylitse suojataksesi henkilökohtaiset tietosi uteliailta katseilta. […]