Julkaistu
Päivitetty

Marraskuun 10. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.7. Kyseessä on minor-versio joka on täysin yhteensopiva aiemman 4.6 version kanssa. Vaadittu WordPress-versio on 5.3 tai uudempi.

Uudessa versiossa on päivittynyt WooCommerce Admin (1.6.3) sekä WooCommerce Blocks (3.5.0 ja 3.6.0). Lisäksi on pieniä yleiskorjauksia joista alempana tarkempi listaus. Myös kielikäännöksiin on tullut parannuksia.

On olemassa monia hyviä syitä miksi kannattaa valita WooCommerce verkkokaupan alustaksi. Ei ole sattumaa, että se on maailman suosituin verkkokauppa-alusta, joka löytyy maltillisten arvioiden mukaan joka neljännen verkkokaupan taustalta. WooCommerce on luonteva vaihtoehto WordPressin kaveriksi: ne toimivat kiinteästi yhteen ja niiden taustalta löytyy pitkälti sama aktiivinen kehittäjäyhteisö.

Mitä uutta versio 4.7 tarjoaa?

Korjaukset ja muutokset

  1. product_cat/tag taxonomy templatet nimetty uudelleenproduct-cat japroduct-tag (#27736)
  2. Luonnoksia (draft) ei voi enää käyttää tuotesivuna verkkokaupassa (#27890)

Yksityiskohtainen muutosloki on luettavissa github-projektisivulla

Suodattimet

Yksi uusi suodatin on lisätty:

SuodatinKuvaus
woocommerce_should_send _low_stock_notificationkontrolloi lähetetäänkö matalasta tuotesaldosta muistutus vai ei

Tietokantamuutokset

Versio 4.7 ei vaadi muutoksia tietokannan rakenteisiin. Versiossa 4.3 tulleet muutokset vaativat yhden tietokantataulun lisäyksen joka on hyvä huomioida jos päivittää tätä vanhemmasta versiosta versioon 4.7. WordPress tietokannan käyttäjällä on oltava oikeus lisätä uusi tietokantataulu.

Malline-muutokset

TiedostoKuvaus
content-product-cat.phpkorvaa tiedostoncontent-product_cat.php
taxonomy-product-cat.phpkorvaa tiedostontaxonomy-product_cat.php
taxonomy-product-tag.phpkorvaa tiedostontaxonomy-product_tag.php

Huom! Vanhat mallineet content-product_cat.php, taxonomy-product_cat.phpja taxonomy-product_tag.php toimivat edelleen!

Päivittäminen uuteen versioon

Emme päivitä verkkokauppaasi uuteen major- tai minor-versioon automaattisesti, vaan jätämme vapauden version valinnasta asiakkaillemme. Sen sijaan pidämme luonnollisesti huolen siitä, että kaikki päivitykset nykyisiin käytössä oleviin versioihin tehdään viipymättä. Eli WooCommerce 4.6:n käyttäjille päivitetään viimeisin saatavilla oleva 4.6-sarjan versio ja niille sivustoille, jotka siirtyvät uuteen versioon saavat puolestaan 4.7-sarjan päivitykset.

Kun päätätte päivittää kauppanne uuteen versioon, muutostyö kannattaa tehdä huolellisesti askel kerrallaan. Mahdolliset ongelmat kannattaa ratkaista tuotantosivustosta erillisessä kehitysympäristössä tai sivuston varjokopiossa. Kannattaa myös pitää huolta siitä, että tuotantosivustosta on olemassa asianmukaiset varmuuskopiot ennen varsinaista päivitystä.

Tarkemmat päivitysohjeet löytyvät WooCommercen dokumentaatiosta. Mikäli teillä ei ole omasta takaa riittävästi osaamista uuteen versioon siirtymisessä, voimme suositella avuksi WooCommerceen erikoistuneita kumppaneitamme.

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: WooCommerce

WooCommerce 5.0 on julkaistu

Helmikuussa 2021 julkaistiin WooCommercen versio 5.0. Mitä päivitys tarkoittaa? Miten verkkokauppa tulisi päivittää uusimpaan versioon? Muutostyössä on monia asioita, jotka tulisi huomioida.

12.2.2021

WooCommere 4.8 julkaistu

Joulukuun 8. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.8. Kyseessä on minor-versio, joka on täysin yhteensopiva aiemman versio 4.7:n kanssa. Päivitystä varten […]

9.12.2020

WooCommerce 4.6 on julkaistu

Lokakuun 13. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.6. Kyseessä on minor-versio joka on enimmäkseen yhteensopiva aiemman 4.5 version kanssa. Vaadittu WordPress-versio […]

19.10.2020

WooCommerce 4.5 on julkaistu

Syyskuun 9. päivä julkaistiin WooCommercen versio 4.5. Kyseessä on minor-versio joka on täysin yhteensopiva aiemman 4.4 version kanssa. Uudessa versiossa […]

9.9.2020

WooCommerce 4.0 on ulkona

On olemassa monia hyviä syitä miksi kannattaa valita WooCommerce verkkokaupan alustaksi. Ei ole sattumaa, että se on maailman suosituin verkkokauppa-alusta, […]

13.3.2020

WooCommercen päivitystestaus

Kerroimme alkuvuodesta miten Seravon testausjärjestelmä tulee uudistumaan kevään kuluessa. Vanha testausjärjestelmämme on nyt ajettu vaiheittain alas ja kaikki päivitystemme yhteydessä […]

15.4.2019