WordCamp Europe 2017: ohjelmatärpit

Kirjoitettu: 9.6.2017 Päivitetty: 28.8.2018

Bonjour!

Vuoden odotetuin WordPress-tapahtuma, yli 3000 kävijää keräävä konferenssi WordCamp Europe 2017 järjestetään Pariisissa 16.–17. kesäkuuta. Seravon WP-palvelun tiimi on mukana kuusihenkisen miehityksen voimin ja ensimmäistä kertaa myös sponsoroimme tapahtumaa.

Tuhansia kävijöitä, kymmeniä puhujia, kaksi trackiä, satoja ravintoloita ja lukuisia nähtävyyksiä – mihin siellä Pariisissa oikein kannattaa keskittyä? Sekä Eiffelin juurelle matkaavat että kotitoimistolle asiakaspalvelua pystyssä pitämään jäävät keräsivät vinkkilistan WordCamp Europen ohjelmasta. Kotisohvalta konferenssia seuraaville ja puheiden sijaan suklaacroissantin syömiseen keskittyville tiedoksi, että kaikki WCEU-puheet ovat katsottavissa jälkikäteen verkossa. Tapahtuman aikana kannattaa seurata #WCEU-hashtagia somessa, ainakin Twitter käy todennäköisesti kuumempana kuin pariisittaret WP-kehittäjiä nähdessään!

Koko WordCamp Europen ohjelmaan voit tutustua verkossa ja alta löydät seravolaisten suositukset. Osuvatko ne yksiin omiesi kanssa?

Käytäväkonferenssi ja XDebug

”Odotan innolla erityisesti Contributor Daytä koska WCEU:ssa on paikalla monta pääkehittäjää ja siellä on mahdollisuus keskustella ja suunnitella WordPressin ytimen ja intrastruktuurin tulevaisuutta. Itse esitelmiä enemmän minua kiinnostaa niin sanottu ”hallway track”, koska vanhojen ja uusien tuttavuuksien kanssa keskustelemalla kuulee mehevimmät jutut ja parhaat vinkit. Varsinaisesta ohjelmasta aion osallistua ainakin esitelmään XDebugin käytöstä ja WordPressin nopeusoptimoinnista.” – Otto Kekäläinen

Oton suositus:
Improving WordPress Performance with XDebug and PHP Profiling
– Otto Kekäläinen (pe klo 10)

Yrityksen ja oman itsensä johtaminen

”Omista kokemuksista luonnollisesti oppii parhaiten, mutta myös muiden kokemukset ovat yleensä hyödyllisiä. Henkilökohtaiset kasvutarinat ovat äärettömän kiinnostavia kuunneltavia, ja niistä löytyy aina jotain sovellettavaa myös omaan tilanteeseen. Joshuan puhe on sopiva sekoitus yrityksen ja oman itsensä johtamista, joista kumpikin osa-alue vetoaa vahvasti kaltaiseeni kauppatieteilijään.”
– Anni Pesonen

Annin suositus:
5 Ways you may be sabotaging your business + 2 proven ways to succeed

– Joshua Strebel (pe klo 15)

 

Tietoturva, tietoturva, tietoturva

”Tietoturva on mielestäni kiinnostavaa, ja maailman digisalisaation kiihtyessä se nousee yhä merkittävämmäksi seikaksi. On erittäin tärkeää, että vain ne henkilöt pääsevät tietoon käsiksi, joilla siihen on oikeus.”
– Leo Toikka

”Tietoturva on yksi tärkeimmistä asioista palveluissa, joissa säilytetään asiakasdataa. Tärkeät asiat kiinnostaa.”
– Antti Kymén

Antin ja Leon suositus:
WordPress Security for All: You Won’t Believe How Simple It Can Be
– Miriam Schwab (pe klo 15)

 

WordPress REST API ja mobiilisovellukset

”Puhe yhdistää monia mielenkiintoisia asioita: rajapinnat, mobiilikehitys, tietotekniikan hyödyntäminen palautteen saamisessa… Lista vain jatkuisi ja jatkuisi. Lisäksi olen täysin vakuuttunut, että jos henkilön lempinimi on Pirate, hän pitää vähintäänkin mielenkiintoisia puheita.”
– Petri Salminen

Petrin suositus:
Reacting Natively with WordPress
– Pirate Dunbar (la klo 16)

 

WordPress pintaa syvemmältä

”Mielenkiintoinen esitys muiden mielenkiintoisten esitysten joukossa. Sisältö avaa WordPressin perusideaa ja -rakennetta sekä opettaa ymmärtämään, miten järjestelmä taustalla toimii. Usein jotkut lisäosat tai käyttäjien tuottamat omat ratkaisut, puhumattakaan palvelinympäristöjen eroista, ovat omiaan tuottamaan outoja virhetilanteita sekä ympäristön vääränlaista käyttäytymistä. Asennusten sekä ongelmanratkaisun näkökulmasta on hyödyllistä tuntea järjestelmä pintaa syvemmältä, kuten esimerkiksi ymmärtää välimuistin toimintaperiaate, jotta osaa tuottaa oikeanlaiset ratkaisut ja korjaukset kunkin käyttötapauksen mukaan.”
– Simo Kemppainen

Simon suositus:
Demystifying the WordPress Bootstrap Process
– Alain Schlesser (pe klo 9)

 

Tietoturva ei ole taikasana

”Koska olen kiinnostunut tietoturvasta juurikin siinä mielessä, että se on jokaisen ihmisen oma mindset eikä mikään taikasana, jota koodarit tekee jossain joskus.”
– Nuutti Toivola

Nuutin suositus:
Security is a Process
– Mark Jaquith (pe klo 12)

 

Välähdyksiä timanttisesta sisällöstä

”Viestinnän ja markkinoinnin tekijänä arvostan sitä, että WordCamp Europessa on huomioitu myös muut kävijät kuin kovan luokan kehittäjät. Vietän tapahtumassa varmasti paljon aikaa sponsoripisteemme luona, mutta toivottavasti ehdin myös kuulemaan muutamia esityksiä. Tähän esitykseen aion pinkaista lounaan jälkeen, koska klisee pitää paikkansa ja sisältö on kuningas myös ja etenkin verkossa. Lyhyet lightning talkit ovat myös tarpeeksi lyhyitä kärsimättömälle ja somesormensa ruvelle rämpyttävälle konferenssivieraalle!”
– Sanna Saarikangas

Sannan suositus:
Lightning talks, Content
– Dario Jazbec Hrvatin, Jen Miller, Monique Dubbelman, Syed Balkhi (pe klo 14)

 

Suomen koleassa kesäsäätä kestäneinä odotamme luonnollisesti myös Pariisiin luvattuja hellelukemia, suuren maailman meininkiä ja uusien kansainvälisten kumppaneiden kohtaamisia. Ja niitä croissanteja.

Nähdäänkö Pariisissa? Mitä odotat WordCamp Europelta vai seuraatko tapahtumaa mieluummin kotisohvalta käsin?

WordCamp Europe 2017

Seuraa Twitterissä: #WCEU

Kommentoi

Sanna Saarikangas

Hae WP-palvelu.fi:stä

Lue myös

Näin otat Google Mapsin käyttöön

2.7.2020

Google Maps on erittäin yleinen elementti monen yrityksen yhteystiedoissa. Kartan tarjoaminen on kätevä palvelus vierailijalle. Tähän asti tämä on onnistunut […]

Aki Björklund liittyi Seravon hallitukseen

18.6.2020

Aki Björklund, yksi suomalaisen WordPress-skenen todellisista pioneereista, on liittynyt Seravon hallitukseen. Akilla on pitkä historia WordPressin parissa itsenäisenä yrittäjänä ja […]

Suomen Pienyrittäjät ry ja Seravo pienyritysten tukena

2.6.2020

Suomen Pienyrittäjät ry ja Seravo tarjoavat suomalaisille pienyrittäjille mahdollisuuden avata edullisesti ammattilaisen luomat nettisivut ja verkkokaupan.