Virallinen leiripyykki: näin sujui WordCamp Helsinki 2017

Kirjoitettu: 24.4.2017 Päivitetty: 28.8.2018

Pyöriikö päässäsi WP-CLI-komennot tai verkkosivujen esteettömyysvaatimukset? Löytyykö läppärilaukun pohjalta brändättyä suklaata tai onko työvälineesi tarroitettu? Onneksi olkoon, taisit juuri osallistua vuoden suurimpaan WordPress-tapahtumaan, WordCamp Helsinkiin! Tässä vielä viralliset jälkipuinnit ja kevyt kertaus viikonlopun leiritunnelmasta.

 

Nimilaput kaulaan ja kahvikuppi käteen

WordCampin ovet aukenivat perjantaina jo aamukahdeksalta ja innokkaimmat camperit jonottivat nimilappuja ja sämpylöitä hyvissä ajoin. Seravon WP-palvelun tiimi heräsi Helsingissä hyvin nukutun yön jälkeen ja suuntasi sponsoripisteelle.

 

 

Aamutunneilla oli myös aika paljastaa ständimme vetonaula: legendaarinen nopeuspeli. Siinä missä tarjoamamme palvelinratkaisu ja HTTP/2 pistävät verkkosivuihin vauhtia, sai nopeuspeli tapahtumavieraat vetristämään sormiaan spedemäisiin lukemiin.

 

 

Pikkuhiljaa pelipaikoille alkoi virrata yleisöä myös kaukaisemmista kaupungeista, ja Virgin Oilin kerrokset täyttyivät. Tila oli kännykkäkuvaajan painajainen, mutta yleisökommenttien perusteella hyvinkin sopiva hämärässä viihtyville koodareille.

 

 

Päivityksiä, palvelumuotoilua, projektinhallintaa

WordCamp Helsingin puheissa käsiteltiin WordPress-maailmaa laidasta laitaan, kooditasolta verkkosivujen suunnitteluun ja esteettömyydestä työn merkityksen löytämiseen.

Itselleni parhaiten mieleen jäivät G-Worksin Miikka Vennon esitys uusista esteettömyysvaatimuksista sekä Pixelsin Thomas Hurdin kattava katsaus monikielisten verkkosivujen toteuttamiseen. Molemmat yritämme mekin pitää mielessä uutta kansainvälistä Seravo.com -sivustoa kehittäessämme.

 

 

WP-palvelussa kuunneltiin tarkalla korvalla myös Danny Hobon puhetta WP-CLIn käytöstä. Kuten jo Twitterissä muistuttelimme, WP- palvelussa WP-CLI ja muut komentorivityökalut ovat kehittäjien käytössä kaikilla sivustoilla.

 

 

Onni Hakalan puhe automaattisista päivityksistä oli sattumalta erityisen ajankohtainen: WordPressin ytimen uusin versiopäivitys 4.7.4 julkaistiin juuri WordCampia edeltävänä iltana. Kuten muutkin kriittiset päivitykset, tämäkin asennettiin asiakkaillemme heti sen ilmestyttyä. Monen asiakkaan sivustolla päivitys olikin valmiina odottamassa jo perjantaiaamuna.

 

 

Jatkojen etkot ja etkojen jatkot

Varsinaisen konferenssiosion päätyttyä pakkasimme kamppeet ja suuntasimme porukalla burritoille. Osa WP-palvelun porukasta jatkoi iltaa vielä virallisilla jatkoilla, mutta valitettavasti emme tällä kertaa osallistuneet lauantain workshop-päivään. Somehuhujen perusteella työpajoissa saatiin muun muassa käännettyä WordPressin lisäosahakemisto kokonaan suomeksi – hieno saavutus aktiiviselta yhteisöltä!

 

Suomen WordPress-yhteisö ei luonnollisesti ole pelkkää tapahtumahumua, vaan monipuolista vapaaehtoistyötä eri puolilla maata. Porukkaan pääsee helposti mukaan Slack-kanavan ja vapaamuotoisten miittien (Helsinki, TampereTurku, Jyväskylä, Oulu) kautta. Kaikki uudet WordPressiä tavalla tai toisella hyödyntävät osallistujat ovat tervetulleita porukkaan!

 

 

Kultasponsori kiittää hienosta tilaisuudesta

 

WordCamp on saavuttanut Suomessa merkittävän maineen WordPress-kehittäjien ja digitoimistojen keskuudessa – tänä vuonna liput myytiin loppuun ennätysajassa, kahdessa tunnissa. Kahvipöytäkeskusteluissa pohdimmekin tapahtuman laajentamista tai kohdentamista myös uusille yleisölle. Saataisiinko paikalle myös WordPressin ostajia ja käyttäjiä kehittäjien ja markkinoijien lisäksi? Olisiko Suomessa sijaa koko Pohjolan kattavalle WordCamp Nordicille? Tavataanko ensi keväänä Tampere-talon isossa salissa vai koodataanko telttaleirillä metsän keskellä? Me aiomme ainakin olla leirin keskiössä myös ensi vuonna!

Kultasponsorina kiitämme WordCampin erinomaisista järjestelyistä, asiantuntevista puhujista ja ahkerista vapaaehtoisista. Yleisön joukossa oli myös lukuisia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme, joilta saatu positiivinen palaute kannustaa jatkamaan. Nähdään tulevissa miiteissä, verkostoidutaan somessa ja tehdään yhdessä parempaa WordPress-maailmaa! Seuraa Twitterissä @SeravoFi, niin pysyt hyvin perillä kuulumisistamme.

 

Ai niin, nopeustestin kiistaton kuningas oli Ville Kauppi, jonka tulos 150 jätti muut spedeilijät kauas taakse. Ville palkitaan Verkkokauppa.comin lahjakortilla. Kiitos kaikille osallistuneille!

 

Olitko sinäkin mukana WordCamp Helsingissä? Linkkaa kommenteissa omaan blogitekstiisi tapahtumasta!

 

Kommentoi

Sanna Saarikangas

Hae WP-palvelu.fi:stä

Lue myös

Tehokasta sisällöntuotantoa lohkoilla

17.10.2019

WordPress versio 5.0 esitteli uuden Gutenberg -muokkaimen, joka on tuonut mukanaan suuria uudistuksia sivujen ja artikkelien käsittelyyn. Tärkein uusi ominaisuus […]

Lataa kuvat laiskasti

3.10.2019

Lazy loading on tekniikka, jonka avulla on mahdollista nopeuttaa verkkosivun latautumista. Tekniikan ideana on kaikessa yksinkertaisuudessaan, että kuvia jotka eivät […]

WordPress aloittelijalle: 1. Hallinta

26.9.2019

WordPressin hallinta Tervetuloa lukemaan WordPress aloittelijalle -sarjan ensimmäistä osiota. Tässä artikkelissa esittelen WordPressin hallintaan liittyviä asioita aina sivuille kirjautumisesta sisällöntuotantoon […]