Ohjelmistokehittäjä
Julkaistu
Päivitetty

WordPress-julkaisujärjestelmän uusin versio 4.8 julkaistaan näillä näkymin kesäkuun kahdeksantena eli ensi viikolla. Uusi versio tuo mukanaan lähinnä pieniä, mutta hyödyllisiä parannuksia. Tehdyt muutokset koskevat sekä hallintapaneelia että sivuston julkista puolta. Uudistukset palvelevat meidän kokemuksemme mukaan erityisesti uusia WordPress-käyttäjiä, yksinkertaisia sivustoja ja sisällöntuottajia.

Otimme varaslähdön tulevaan WordPress-versioon ja testailimme sen uusia ominaisuuksia. Kun varsinainen versio on viilattu valmiiksi ja julkaistu, päivitämme myös asiakkaidemme sivustot uusimpaan versioon.

 

 

Uudet vimpaimet: ääntä ja kuvaa entistä helpommin

Vimpaimet eli widgetit ovat helppo tapa lisätä yksinkertaiselle verkkosivustolle erilaisia toiminnallisuuksia. Uusina vimpaimina WordPressiin on lisätty kuva-, ääni-, sekä videovimpain. Videovimpaimella voi esimerkiksi lisätä sivun sivupalkkiin Youtube-videon tai vaikkapa yrityksen esittelyvideon.

Tekstivimpaimeen on lisätty aiemman yksinkertaisen html-tekstieditorin rinnalle myös visuaalisesti miellyttävämpi graafinen editori, jossa tekstin muotoilu ja esikatselu on vaivattomampaa.

 

Uudistetut vimpaimet

 

Paranneltu graafinen editori

Tekstin ja inline-elementtien (kuten linkkien) välillä navigointi on nyt graafisessa editorissa (TinyMCE) intuitiivisempaa. Tämän havaitsee parhaiten, kun itse kokeilee lisätä linkkejä artikkeleihin.

Uudistettu ohjausnäkymän uutisvimpain

Ohjausnäkymän uutisvimpainta on paranneltu siten, että siinä näkyy tulevat WordPress-tapahtumat lähistöllä, kuten erilaiset meetupit ja WordCampit. Muutoksella pyritään vahvistamaan WordPress-yhteisöä ja tuomaan uusia osallistujia tapahtumiin. Hallintapaneelin lisäksi suosittelemme seuraamaan Suomen aktiivista WP-yhteisöä myös somessa, alkuun pääset vaikkapa WordPress Suomessa -blogiartikkelimme avulla.

 

WordPressin uudistettu uutisvimpain

WordPressin kääntäminen suomeksi

WordPress 4.8:n kääntäminen suomeksi on käynnissä ja artikkelin kirjoittamisen hetkellä on suomennettu 94% merkkijonoista. WP-palvelun tiimi on mukana käännösprosessissa, mutta käännöstyöhön voi osallistua kuka tahansa. Käännösten tekeminen tapahtuu WordPressin käännössivuilla kirjautumalla sisään wordpress.org -tunnuksilla ja tuplaklikkaamalla merkkijonoa, jonka haluaa suomentaa. Jokainen käännösehdotus tarkistetaan, joten virheitä ei kannata pelätä. Kaikki rohkeasti kääntämään!

Päivittäminen 4.8-versioon

Kaikki WP-palvelun asiakkaiden sivustot päivitetään ja testataan automaattisesti julkaisun yhteydessä uuteen versioon. Muille sivustoille päivitys tapahtuu tavallisesti klikkaamalla “Päivitä”-nappia WordPressin hallintapaneelin päivitykset-näkymästä.

Päivityksen yhteydessä on hyvä varmistaa, että sivuston teema ja kaikki lisäosat ovat yhteensopivia uuden version kanssa. Mikäli näin ei ole, voi jokin osa sivustoa lakata toimimasta. Me teemme tämän tarkistuksen automaattisesti.

 

Oletko jo ehtinyt testata uutta WordPress-versiota? Kommentoi alle, mitä mieltä olet muutoksista tai mikä parannus jäi vielä puuttumaan!

 

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: WordPress

WordPress 5.7 Esperanza – mitä uutta?

WordPress 5.7 tuo mukanaan uudistuksia Gutenbergiin, laajasti päivittyneen jQueryn, uudet väripaletit sekä apuja esimerkiksi suojaamiseen ja hakukonehallintaan. Tutustu Esperanzaan!

10.3.2021

WordPress aloittelijalle: 2. Teemat

WordPressin ulkonäkö ja teemat Tämä artikkeli on toinen osa WordPress aloittelijalle -sarjaa. Ensimmäisessä osassa perehdyttiin WordPressin hallintaan ja sivujen yleisiin […]

20.1.2021

WordPressin virallinen opetusmateriaali uudistunut

Etenkin vasta-alkajille löytyy paljon materiaalia WordPressin itseopiskeluun. Mihin suunnata ensimmäiseksi? Tutustu WordPressin viralliseen, uudistuneeseen opetusmateriaaliin.

28.12.2020

WordPress 5.6 on julkaistu

WordPress 5.6 on julkaistu ja tuo mukanaan tuen PHP 8.0, sekä useita muutoksia esimerkiksi REST APIin

9.12.2020

WordPress 5.4 on julkaistu

Maaliskuun 31. toi meille uuden WordPress-version 5.4. On tapana, että WordPress-versiot nimetään legendaaristen jazz-muusikoiden mukaan. Tällä kerralla kunnian saa trumpetisti […]

1.4.2020

WordPress 5.3 ”Kirk” ulkona

Marraskuun 12. toi meille uuden WordPress-version 5.3, joka tunnetaan myös nimellä ”Kirk”, legendaarisen jazz-muuusikon Rahsaan Roland Kirkin mukaan. Uusi versio […]

14.11.2019