Uusi WordPress 4.8 julkaistaan pian – mikä muuttuu?

Kirjoitettu: 24.5.2017 Päivitetty: 28.8.2018

WordPress-julkaisujärjestelmän uusin versio 4.8 julkaistaan näillä näkymin kesäkuun kahdeksantena eli ensi viikolla. Uusi versio tuo mukanaan lähinnä pieniä, mutta hyödyllisiä parannuksia. Tehdyt muutokset koskevat sekä hallintapaneelia että sivuston julkista puolta. Uudistukset palvelevat meidän kokemuksemme mukaan erityisesti uusia WordPress-käyttäjiä, yksinkertaisia sivustoja ja sisällöntuottajia.

Otimme varaslähdön tulevaan WordPress-versioon ja testailimme sen uusia ominaisuuksia. Kun varsinainen versio on viilattu valmiiksi ja julkaistu, päivitämme myös asiakkaidemme sivustot uusimpaan versioon.

 

 

Uudet vimpaimet: ääntä ja kuvaa entistä helpommin

Vimpaimet eli widgetit ovat helppo tapa lisätä yksinkertaiselle verkkosivustolle erilaisia toiminnallisuuksia. Uusina vimpaimina WordPressiin on lisätty kuva-, ääni-, sekä videovimpain. Videovimpaimella voi esimerkiksi lisätä sivun sivupalkkiin Youtube-videon tai vaikkapa yrityksen esittelyvideon.

Tekstivimpaimeen on lisätty aiemman yksinkertaisen html-tekstieditorin rinnalle myös visuaalisesti miellyttävämpi graafinen editori, jossa tekstin muotoilu ja esikatselu on vaivattomampaa.

 

Uudistetut vimpaimet

 

Paranneltu graafinen editori

Tekstin ja inline-elementtien (kuten linkkien) välillä navigointi on nyt graafisessa editorissa (TinyMCE) intuitiivisempaa. Tämän havaitsee parhaiten, kun itse kokeilee lisätä linkkejä artikkeleihin.

Uudistettu ohjausnäkymän uutisvimpain

Ohjausnäkymän uutisvimpainta on paranneltu siten, että siinä näkyy tulevat WordPress-tapahtumat lähistöllä, kuten erilaiset meetupit ja WordCampit. Muutoksella pyritään vahvistamaan WordPress-yhteisöä ja tuomaan uusia osallistujia tapahtumiin. Hallintapaneelin lisäksi suosittelemme seuraamaan Suomen aktiivista WP-yhteisöä myös somessa, alkuun pääset vaikkapa WordPress Suomessa -blogiartikkelimme avulla.

 

WordPressin uudistettu uutisvimpain

WordPressin kääntäminen suomeksi

WordPress 4.8:n kääntäminen suomeksi on käynnissä ja artikkelin kirjoittamisen hetkellä on suomennettu 94% merkkijonoista. WP-palvelun tiimi on mukana käännösprosessissa, mutta käännöstyöhön voi osallistua kuka tahansa. Käännösten tekeminen tapahtuu WordPressin käännössivuilla kirjautumalla sisään wordpress.org -tunnuksilla ja tuplaklikkaamalla merkkijonoa, jonka haluaa suomentaa. Jokainen käännösehdotus tarkistetaan, joten virheitä ei kannata pelätä. Kaikki rohkeasti kääntämään!

Päivittäminen 4.8-versioon

Kaikki WP-palvelun asiakkaiden sivustot päivitetään ja testataan automaattisesti julkaisun yhteydessä uuteen versioon. Muille sivustoille päivitys tapahtuu tavallisesti klikkaamalla “Päivitä”-nappia WordPressin hallintapaneelin päivitykset-näkymästä.

Päivityksen yhteydessä on hyvä varmistaa, että sivuston teema ja kaikki lisäosat ovat yhteensopivia uuden version kanssa. Mikäli näin ei ole, voi jokin osa sivustoa lakata toimimasta. Me teemme tämän tarkistuksen automaattisesti.

 

Oletko jo ehtinyt testata uutta WordPress-versiota? Kommentoi alle, mitä mieltä olet muutoksista tai mikä parannus jäi vielä puuttumaan!

 

Kommentoi

Leo Toikka

Hae WP-palvelu.fi:stä

Kategoriat

Lue myös

Miksi kannattaa valita WooCommerce

14.11.2018

WooCommerce on maailman suosituin verkkokauppa-lisäosa WordPressille. Se on käytössä yli neljällä miljoonalla sivustolla, se on helppokäyttöinen, suoraan WordPressin kanssa yhteensopiva […]

WooCommerce 3.5 on täällä

1.11.2018

WooCommercea ja sen kehittäjää Automatticia ei ainakaan voi syyttää laakereillaan lepäämisestä, sillä versio 3.5 merkitsee jo kolmatta päivitystä WooCommerce-lisäosalle tänä […]

WordPress-sivut 300% nopeammaksi transienteilla

29.10.2018

Tiesitkö, että WordPress pitää sisällään oman välimuistijärjestelmänsä, jota kutsutaan transienteiksi? Transientit ovat helppokäyttöisiä ja oikein käytettyinä todella tehokkaita. Tässä artikkelissa […]