Julkaistu
Päivitetty

Starttasimme syksyn WordPress-koulutukset viime perjantaina viestintäalan osaajille räätälöidyllä koulutuspäivällä. Tupa oli täynnä, kun viestintäihmiset halusivat päästä perille julkaisujärjestelmän saloista. Osalla toiveena oli oman työnhakusivuston teko, osa tavoitteli syvempää osaamista WordPressistä sisällöntuottajan näkökulmasta tulevia tiedottajan töitä silmälläpitäen.

wpkoulutus_viestijat

Sujuvaa sivustosuunnittelua vai teeman kanssa tuskailua?

Aamupäivän aikana kävimme läpi WordPressin perusteita aina uuden sivuston perustamisesta ja teeman valinnasta tekstieditorin ja mediakirjaston käyttöön. Monen itsekseen sivuja rakentelevan kokema kompastuskivi vieriikin eteen valtavan teemavalikoiman kohdalla: teemakohtaiset ominaisuudet tekevät sivun muokkaamisesta joko helppoa tai haasteellista – etenkin silloin kun tekijän työkalupakissa ei ole ohjelmointitaitoa. Itselle sopivan teeman valintaan voi tuhrata tunteja, kun toiveena on tietynlainen ulkoasu ja muokattavat ominaisuudet. Tulevissa koulutuksissa pyrimmekin tarjoamaan valinnan tueksi esikatsellun teemavalikoiman, joka palvelee paremmin koulutukseen osallistujien tarpeita.

Avasimme koulutusta varten osallistujille harjoitussivustot WP-palveluun, jolloin pääsimme hyödyntämään kaikkia WordPressin mahdollisuuksia.  Asensimme myös Maintenance-pluginin, jolloin tekeillä olevat sivut saavat rauhassa odottaa valmistumista. Koulutuksissamme on mahdollista myös työstää omia WordPress-sivuja, tai hyödyntää uuden asiakkaan tarjous WP-palvelu.fi:n ensimmäisen vuoden ylläpidosta.

wpkoulutus_viestijat2

Salaattia ja sisällöntuotantoa

Ravintola Trattorian maittavan salaattibuffetin jälkeen palasimme takaisin näppäimistöjen ääreen ja jatkoimme omien sivustojen työstöä. Käytimme iltapäivästä siivun myös verkkokirjoittamisen ja -kuvittamisen vinkkeihin, jotka lähes jokaisen viestintätehtävissä tai tiedotustöissä toimivan on hyvä hallita. Miten linkit kannattaa muotoilla, entä miten kuvatiedostot nimetä?

Sukelsimme myös hakukoneoptimoinnin maailmaan WordPress-näkökulmasta – kun uudet sivut ovat pystyssä, toivotaan niille tietysti mahdollisimman hyvä näkyvyys ja paljon kävijöitä. Julkaisujärjestelmän lisäosista erityishuomiota sai WordPress SEO, joka toimii erinomaisena hakukoneoptimoinnin tukena kenelle tahansa sivuja päivittävälle.

Omat sivut työnhaun tueksi

Yksi WP-koulutukseen osallistujista oli viestintäalan töitä etsivä Leena Karppi, joka rakensi päivän aikana pohjan omille verkkosivuilleen. Leenalla oli vain vähän aiempaa kokemusta WordPressistä, mutta toimivat ja tyylikkäät sivut syntyivät silti vaivatta. Nyt leenakarppi.com -sivusto toimii työnhaun tukena, ja on helppo tapa esitellä omaa osaamista laajemmalle yleisölle.

leenakarppi

”Koulutuspäivä oli erinomainen ja sopi hyvin tarpeisiini. Olen päivittänyt verkkosivuja eri julkaisujärjestelmillä, mutta sivuston perustaminen oli minulle uutta. Koulutuksessa käytiin läpi työnhakusivuston anatomia ja ihan konkreettisesti avattiin omat sivut. Tilaisuus oli kaiken kaikkiaan hyvin suunniteltu ja toteutettu. Olen tyytyväinen, että osallistuin kurssille”, Leena kertoo.

Ilmoittaudu sinäkin syksyn WordPress-koulutuksiin

Seravon WordPress-koulutuksissa on vielä hyvin tilaa, kannattaa ilmoittautua nyt! Valmiina paketteina tarjoamme verkkosivuston perustamista, WordPressiä sisällöntuottajalle sekä omaa koulutusta WP-kehittäjille. Jos taas työyhteisössä tarvitaan räätälöityä koulutusta, sekin onnistuu.

Viestijöiden WordPress-koulutus toimi hyvänä lähtölaukauksena syksyn koulutuksille. Palautteen perusteella koulutuspäivän opeista oli konkreettista hyötyä, ja toisaalta kouluttajana keräsin talteen kehitysehdotukset tulevaa varten. Onneksi innokas yleisö huolehti raportoinnista Twitterissä, kun kouluttaja ei itse visertämään ehtinyt.

[column md=”6″]

[/column] [column md=”6″]

[/column]

 

Tutustu koulutustarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: WP-Palvelu

Tee Ilmastositoumus ja karsi yrityksesi hiilidioksidipäästöjä – niin Seravokin tekee!

Seravo kannustaa suomalaisia yrityksiä liittymään Kauppakamarin Ilmastositoumukseen.

11.3.2021

Kesätöitä kesälle 2021

Kiinnostaako kesätyö Seravolla WordPressin ja Linuxin parissa? Hae heti, ja viimeistään 15.3.2021 mennessä!

26.2.2021

Seravon lisäpalvelut WordPress-sivustoille

Kaipaatko varmuutta sivustosi toimintaan myös kävijäpiikkien ja tietoturvauhkien varalta? Ensiluokkaisen ylläpidon lisäksi Seravo tarjoaa erillisinä asiantuntijapalveluina WordPress-sivustosi nopeusoptimointia, tietoturvakovennusta sekä korotetun valmiuden tapahtumien ajaksi.

17.2.2021

Seravon WordPress-palvelimet ovat maailman nopeimmat

Tiesitkö, että Seravo on listattu maailman nopeimpana WordPress-palveluntarjoajana sivustolla ismyhostfastyet.com?

4.2.2021

Heikki Ojaniemi Seravon toimitusjohtajaksi

Seravon uusi toimitusjohtaja on 1.2.2021 alkaen Heikki Ojaniemi. Otto Kekäläinen jatkaa hallituksen puheenjohtajana keskittyen strategiseen kehittämiseen.

3.2.2021

Hinnastomuutos 1.3.2021

Palvelupakettien WP Pro ja WP Business hinnat ovat olleet muuttumattomia Seravo WP-palvelun alusta alkaen, eli viimeiset viisi vuotta. Nyt on tullut aika tehdä näihin pieni tasokorotus, ja siksi uusissa tilauksissa 1.3.2021 alkaen WP Pro -palvelupaketin hinta on 35 €/kk ja WP Business -palvelupaketin hinta 55 €/kk (ALV 0%).

29.1.2021