WordPress-koulutus viestintäalan osaajille

Kirjoitettu: 1.9.2015 Päivitetty: 28.8.2018

Starttasimme syksyn WordPress-koulutukset viime perjantaina viestintäalan osaajille räätälöidyllä koulutuspäivällä. Tupa oli täynnä, kun viestintäihmiset halusivat päästä perille julkaisujärjestelmän saloista. Osalla toiveena oli oman työnhakusivuston teko, osa tavoitteli syvempää osaamista WordPressistä sisällöntuottajan näkökulmasta tulevia tiedottajan töitä silmälläpitäen.

wpkoulutus_viestijat

Sujuvaa sivustosuunnittelua vai teeman kanssa tuskailua?

Aamupäivän aikana kävimme läpi WordPressin perusteita aina uuden sivuston perustamisesta ja teeman valinnasta tekstieditorin ja mediakirjaston käyttöön. Monen itsekseen sivuja rakentelevan kokema kompastuskivi vieriikin eteen valtavan teemavalikoiman kohdalla: teemakohtaiset ominaisuudet tekevät sivun muokkaamisesta joko helppoa tai haasteellista – etenkin silloin kun tekijän työkalupakissa ei ole ohjelmointitaitoa. Itselle sopivan teeman valintaan voi tuhrata tunteja, kun toiveena on tietynlainen ulkoasu ja muokattavat ominaisuudet. Tulevissa koulutuksissa pyrimmekin tarjoamaan valinnan tueksi esikatsellun teemavalikoiman, joka palvelee paremmin koulutukseen osallistujien tarpeita.

Avasimme koulutusta varten osallistujille harjoitussivustot WP-palveluun, jolloin pääsimme hyödyntämään kaikkia WordPressin mahdollisuuksia.  Asensimme myös Maintenance-pluginin, jolloin tekeillä olevat sivut saavat rauhassa odottaa valmistumista. Koulutuksissamme on mahdollista myös työstää omia WordPress-sivuja, tai hyödyntää uuden asiakkaan tarjous WP-palvelu.fi:n ensimmäisen vuoden ylläpidosta.

wpkoulutus_viestijat2

Salaattia ja sisällöntuotantoa

Ravintola Trattorian maittavan salaattibuffetin jälkeen palasimme takaisin näppäimistöjen ääreen ja jatkoimme omien sivustojen työstöä. Käytimme iltapäivästä siivun myös verkkokirjoittamisen ja -kuvittamisen vinkkeihin, jotka lähes jokaisen viestintätehtävissä tai tiedotustöissä toimivan on hyvä hallita. Miten linkit kannattaa muotoilla, entä miten kuvatiedostot nimetä?

Sukelsimme myös hakukoneoptimoinnin maailmaan WordPress-näkökulmasta – kun uudet sivut ovat pystyssä, toivotaan niille tietysti mahdollisimman hyvä näkyvyys ja paljon kävijöitä. Julkaisujärjestelmän lisäosista erityishuomiota sai WordPress SEO, joka toimii erinomaisena hakukoneoptimoinnin tukena kenelle tahansa sivuja päivittävälle.

Omat sivut työnhaun tueksi

Yksi WP-koulutukseen osallistujista oli viestintäalan töitä etsivä Leena Karppi, joka rakensi päivän aikana pohjan omille verkkosivuilleen. Leenalla oli vain vähän aiempaa kokemusta WordPressistä, mutta toimivat ja tyylikkäät sivut syntyivät silti vaivatta. Nyt leenakarppi.com -sivusto toimii työnhaun tukena, ja on helppo tapa esitellä omaa osaamista laajemmalle yleisölle.

leenakarppi

”Koulutuspäivä oli erinomainen ja sopi hyvin tarpeisiini. Olen päivittänyt verkkosivuja eri julkaisujärjestelmillä, mutta sivuston perustaminen oli minulle uutta. Koulutuksessa käytiin läpi työnhakusivuston anatomia ja ihan konkreettisesti avattiin omat sivut. Tilaisuus oli kaiken kaikkiaan hyvin suunniteltu ja toteutettu. Olen tyytyväinen, että osallistuin kurssille”, Leena kertoo.

Ilmoittaudu sinäkin syksyn WordPress-koulutuksiin

Seravon WordPress-koulutuksissa on vielä hyvin tilaa, kannattaa ilmoittautua nyt! Valmiina paketteina tarjoamme verkkosivuston perustamista, WordPressiä sisällöntuottajalle sekä omaa koulutusta WP-kehittäjille. Jos taas työyhteisössä tarvitaan räätälöityä koulutusta, sekin onnistuu.

Viestijöiden WordPress-koulutus toimi hyvänä lähtölaukauksena syksyn koulutuksille. Palautteen perusteella koulutuspäivän opeista oli konkreettista hyötyä, ja toisaalta kouluttajana keräsin talteen kehitysehdotukset tulevaa varten. Onneksi innokas yleisö huolehti raportoinnista Twitterissä, kun kouluttaja ei itse visertämään ehtinyt.

[column md=”6″]

[/column] [column md=”6″]

[/column]

 

Tutustu koulutustarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!

Kommentoi

Sanna Saarikangas

Hae WP-palvelu.fi:stä

Lue myös

Tehokasta sisällöntuotantoa lohkoilla

17.10.2019

WordPress versio 5.0 esitteli uuden Gutenberg -muokkaimen, joka on tuonut mukanaan suuria uudistuksia sivujen ja artikkelien käsittelyyn. Tärkein uusi ominaisuus […]

Lataa kuvat laiskasti

3.10.2019

Lazy loading on tekniikka, jonka avulla on mahdollista nopeuttaa verkkosivun latautumista. Tekniikan ideana on kaikessa yksinkertaisuudessaan, että kuvia jotka eivät […]

WordPress aloittelijalle: 1. Hallinta

26.9.2019

WordPressin hallinta Tervetuloa lukemaan WordPress aloittelijalle -sarjan ensimmäistä osiota. Tässä artikkelissa esittelen WordPressin hallintaan liittyviä asioita aina sivuille kirjautumisesta sisällöntuotantoon […]