Julkaistu
Päivitetty

Venähtikö afterwork tai otitko mökkisaunassa useammankin oluen? Jos lompakosta ei löydy promilletestiä, voi ajokunnon arvioida myös verkossa. Promilless-laskuri on rakennettu WordPress REST API -rajapinnan avulla.

Promilless-laskurin on toteuttanut digitaaliseen markkinointiin keskittynyt LumoLink ja sivustoa ylläpitää WP-palvelu.

LumoLink on kesällä 2010 perustettu suomalainen yritys, joka on erikoistunut sähköisen markkinoinnin asiantuntijapalveluiden ja verkkoteknologioiden ratkaisujen tuottamiseen kansainvälisellä tasolla. Yrityksen asiantuntijoilla on monipuolista osaamista sekä verkkoon liittyvistä teknisistä että digitaaliseen sisältömarkkinointiin liittyvistä kokonaisuuksista.

LumoLinkin toimitusjohtaja Artem Daniliants kertoo, että Promilless-projektin tavoite oli yksinkertainen: 

“Tehdäänpä Suomen käyttäjäystävällisin alkoholilaskuri.” 

Teknologian valinta oli helppoa, sillä tilaajayrityksessä WordPress oli jo ennestään tuttu. Laskurin toteutuksessa päästiin hyödyntämään WordPressin uusimpia mahdollisuuksia, kuten REST API -rajapintaa.

Erityisvaatimukset ja käytetyt teknologiat

Promillelaskurin tavoitteena on olla käyttäjälle mahdollisimman yksinkertainen ja helppo. Laskuriin syötetään käyttäjän sukupuoli, paino ja juodut alkoholimäärät, ja tuloksena on arvio veren alkoholipitoisuudesta. Simppelistä ulkoasustaan huolimatta laskurin taustalta löytyy monenlaisia teknologioita.

WordPressin rajapinnan kautta laskuri hyödyntää ember.js -frameworkiä. Ember.js on teknologia, jolla voidaan toteuttaa laskurin kaltaisia sovelluksia ilman turhia sivulatauksia. 

Tämän lisäksi Promilless-sivustolle on käytössä WooCommerce-lisäosa verkkokauppaa varten sekä Paytrail-maksuväylä. Toimituksia varten on luotu integraatio Åland Postiin. Sivusto toimii suomen lisäksi myös englanniksi ja monikielisyys on toteutettu WPML-lisäosan avulla. 

Huoleton ylläpito asiakkaalle, kätevä ympäristö kehittäjälle

Kun Lumolink oli saanut alkoholilaskurin toteutettua, jäi sen toimivuus WP-palvelun ylläpidon vastuulle. Verkkokauppaominaisuuksien vuoksi sivustolle valittiin ylläpitoa varten WP Business -palvelupaketti. Business-pakettiin sisältyy valmiiksi asennettu WooCommerce, lisäosat maksu- ja toimitustavoille sekä verkkokauppaan erikoistunut valvonta.

Huoleton ylläpito onkin Artem Daniliantsin mukaan yksi tärkeimmistä WP-palvelun eduista:

– Kun asiakas on ei-tekninen, he haluavat ylläpidon, jossa sivustoa ei tarvitse ajatella sen enempää. Meitä taas helpottaa, kun voimme toteuttaa sivuston ja jättää ylläpidon ammattilaisille.

WP-palvelun hyödyistä myös kehittäjäystävällisyys näkyi Promilless-projektissa.

– WP-palvelu on toteutettu niin, että pääsemme kehittäjinä käsiksi matalan tason asioihin, esimerkiksi integraatioissa tarvittaviin lokitiedostoihin. Suora pääsy SSH:lla palvelimelle tekee sivuston kehittämisestä ja debuggaamisesta helppoa. Rdiff-backupilla puolestaan on helppo palauttaa tiedostoja joltain tietyltä hetkeltä.

LumoLinkin Artem kiittelee myös WP-palvelun proaktiivista otetta ja ongelmanratkaisukykyä. Myös suomalaisuutta ja suomenkielistä asiakaspalvelua arvostetaan. Monelle asiakkaalle – ja myös Googlelle – olennainen on myös pakettihintoihin sisältyvä SSL-varmenne eli HTTPS-suojaus.

– SSL-varmenne out of the box ja free of charge on ihan mahtava juttu! Artem kuittaa.

Testaa ajokuntosi Promilless-laskurilla

Tutustu LumoLinkin osaamiseen

Kommentoi

Lue lisää

Kategoriassa: Asiakastarina

Loihen verkkokauppa nopeammaksi WooCommercelle optimoidulla palvelimella

Loihe on kotimaisuuteen ja vastuullisuuteen satsaava mainos- ja myynninedistämistuotteiden toimittaja, joka on viime vuosina panostanut voimakkaasti verkkokauppaan – tai oikeastaan useampaan. Loihe ei tarjoa asiakkailleen pelkästään asiakkaan yritysilmeellä olevia mainostuotteita, vaan myös kokonaisia verkkokauppoja asiakkaan brändin tueksi.

22.1.2021

Hosting-palvelun valinta web-toimiston näkökulmasta

Hosting-ratkaisulla on kriittinen rooli jokaisen verkkopalvelun toteutuksessa. Väärin perustein valittu hosting-ratkaisu pilaa pahimmassa tapauksessa muuten laadukkaasti toteutetun verkkopalvelun.

29.12.2020

Koronavilkku.fi Suomen suosituin sivusto 31.8.2020?

Tekikö koronavilkku.fi Suomen nettihistorian ennätyksen 31.8.2020 kun 935 000 vierailijaa kävi vuorokaudessa?

4.9.2020

Arvomme ovat arvojemme summa

Mikko Saari on täynnä yrittäjähenkeä. Saari suhtautuu haasteisiin proaktiivisesti, uusia ja tarpeellisia työkaluja keksien. Halu päihittää esteet ja hidasteet näkyy […]

4.6.2020

Rekki – kestävää kehitystä muotimaailmaan

Asiakastarina Rekkistä, käytettyjen merkkivaatteiden verkkokaupasta, jonka jatkuvan kasvun tuomia haasteita me ratkomme.

12.5.2020

Pyynikin käsityöläispanimo – sisulla läpi liekkien

Tulestakin feenikslinnun lailla noussut suomalainen Pyynikin käsityöläispanimo tuottaa juotavaa yli kahden miljoonan litran tuotantokapasiteetilla. Tarina lähti liikkeelle siitä, kun pienen […]

7.5.2020