Verkkolehdet ja blogit

Kestääkö sivustosi kävijäpiikit, video-streamit ja viraalilinkit?

Uutissivustolle on ensisijaisen tärkeää olla paitsi toimiva, myös nopea. Verkkojournalismissa sekunti on jo pitkä aika ja hitaasti aukeava juttu jää lukematta. Monentyyppiset mediasisällöt – videot, blogitekstit kommentteineen, live-streamit ja Twitter-feedit – ovat olennainen osa tämän päivän toimitusten työtä. Verkkolehden täytyy myös olla sujuvasti luettavissa niin toimistoissa tietokoneella, bussinpenkillä puhelimen ruudulta kuin illalla kotisohvalta tabletilla.

Demokraatti.fi -sivusto on toteutettu WordPress-järjestelmällä, joten sille luonteva valinta ylläpitokumppaniksi on ollut Seravon WP-palvelu.fi.

Koko Suomen uhattiin menevän jumiin, kun perjantaina 18.9.2015 eri alojen palkansaajat järjestäytyivät mielenilmaukseen hallituksen kaavailemien säästötoimenpiteiden vuoksi. WP-palvelu.fi suoritti lakon aikana samaa tehtävää kuin aina muulloinkin: varmistimme että verkkopalvelut toimivat ja  informaatio kulkee 24/7. Mielenilmaus näkyi kuitenkin välillisesti myös WP-palvelussa: asiakkaamme Demokraatti-lehti keräsi ennätysmäärän liikennettä perjantain tapahtumien tienoilla. Verkkosivun liikennemäärät moninkertaistuivat tavanomaiseen verrattuna, ja torstain ja perjantain aikana sivusto vastasi yli 5,6 miljoonaan http-pyyntöön. Suurimman ruuhkahuipun aikana palvelin tarjoili yli 100 http-pyyntöä sekunnissa.

Luvut kyseisen päivän osalta kertovat, että WordPressille optimoitu palvelinratkaisu oli paikallaan: demokraatti.fi -etusivun keskimääräinen palvelimen vasteaika parhaimpienkin kävijäpiikkien aikana pysyi tasaisesti reilusti alle 200ms tavoiterajan. Jopa 99 % kaikista sivunlatauksista tarjoiltiin WP-palvelun välimuistioptimointien ansiosta keskimäärin alle kymmenen millisekunnin!