Parhaat WordPressin kehitystyökalut

Seravon henkilökuntaan lukeutuu useita WordPress-sivustojen kehittäjiäkonkaria, joten tiedämme minkälainen palvelinympäristön pitää olla, jotta se tukee WordPress-sivustojen kehitystä mahdollisimman hyvin. Vaikka emme tee WordPress-sivustoprojekteja vaan keskitymme ylläpitoon, pysyy WordPress-kehitysosaamisemme tuoreena omien sivustojemme kehittämisen kautta ja muun osallistumalla WordPressin ytimen kehittämiseen ja ylläpitämällä kymmeniä Seravon lisäosia WordPress.org:ssa.

Seravon WordPress-palvelu on optimoitu paitsi sivustojen tehokkaaseen toimintaan, myös siihen, että niiden kehitys ja ylläpito olisi mahdollisimman tehokasta, hallittua ja virheetöntä. Moni asiakkaistamme kehuu palveluamme siitä, että WordPress-kehitysprojektin aloituksesta menee alle tunti siihen, että kehitysympäristö ja versionhallinta on kunnossa ja varsinainen työ voi alkaa, mistä tulee kehittäjäasiakkaalle palvelupakettiemme hintoja paljon suurempi taloudellinen hyöty ajansäästön muodossa.

Kehitystyökalut kaikissa palvelupaketeissa

Kaikissa palvelupaketeissamme on mukana parhaat WordPress-työkalut:

  • SFTP-yhteys tiedostonsiirtoja varten
  • SSH-konsoliyhteyksiä varten
  • Git versionhallintaan
  • PHP Composer riippuvuuksienhallintaan
  • wp-cli WordPressin hallintaan komentoriviltä sekä
  • Ruby ja Node.js, jotta kehittäjät voivat ajaa erilaisia verkkosivustojen kehittämiseen tarvitavia työkaluja kuten esim SASS, Webpack, Yarn jne.
  • Bedrockista sovellettu WordPress-projektipohja jota voi halutessaan soveltaa omassa versiohallinnassa
  • Seravon tuotantoympäristön kanssa rinnakkain kehittyvä Vagrant-ympäristö paikallista kehittämistä varten

Lisäksi Seravon palvelinympärisössä on kymmeniä wp- -alkuisia WordPressin käyttöä ja kehittämistä helpottavia komentoja, jotka on varta vasten tehty Seravon toimesta Seravon asiakkaille. Esimerkiksi komennolla wp-load-test voi testata sivuston suorituskykyä. Lisätietoa komennoista sivustolla seravo.com/docs.

Ainutlaatuinen varjosivusto testausta- ja kehitystä varten vakiona kaikissa palvelupaketeissa (1.3.2019 alkaen)

Tilatessaan WordPress-sivuston Seravolta asiakas saa itse asiassa aina vähintään kaksi sivustoa. Jokaisella sivustolla nimittäin on olemassa oma varjosivusto, eli kopio tuotantosivustosta joka ei näy ulkopuolisille ja jolla sivuston kehittäjä voi tehdä testauiluja ja kehitystä rauhassa.

Kuvankaappaus varjosivustosta
Varjosivuston alareunassa näkyy ilmoitus joka kertoo ylläpitäjälle, että hän näkyy nyt kehitysversion eikä tuotantosivustoa.

Varjosivusto käyttää samaa verkko-osoitetta kuin varsinainen tuotantosivusto. Varjon voi helposti nollata koska tahansa olemaan tuore kopio tuotannosta ja ympäristöjen välillä voi helposti hyppiä Seravon hallintapaneelissa olevan linkin kautta.

Lue lisää kehittäjädokumentaatiosta

Kehitystyökalujen yksityiskohdat löytyvät osoitteesta https://seravo.com/docs

Myös kehittäjäkoulutuksia saatavilla

Seravon WordPress-koulutustarjonnassa on myös kehittäjille suunnattu koulutus, jossa käydään läpi erilaisia vinkkejä ja parhaita käytäntöjä versiohallinnassa ja WordPress-sivustojen kehityksessä.