Skaalautuva WordPress-palvelinympäristö

WP-palvelulla on ainutlaatuinen palvelinarkkitehtuuri, joka perustuu palvelinryppäisiin (engl. cluster). Asiakkaan sivuston palvelemiseen kykenee useampi palvelin, ja yksittäisen palvelimen rikkoutuminen ei aiheuta häiriötä, koska muut toiminnassa olevat palvelimet jatkavat sivuston palvelemista automaattisesti.

Tämä näkyy asiakkaille muun muassa siinä, että WP-palvelussa asiakkaan verkkotunnuksella ei ole vain yhtä IP-osoitetta, vaan useita. Tällöin verkkosivuston toiminta voi jatkua, vaikka yksittäinen palvelinkone lakkaisi toimimasta.

Asiakkaan verkkotunnuksella ei ole vain yhtä IP-osoitetta, vaan useita.

Teknologiamme ansiosta yksittäisellä sivustolla voi olla huomattavia, jopa miljoonien käyttäjien liikennepiikkejä ilman näkyvää hidastumista.

Uusi blogi räjäytti pankin. Pelkästään Redditissä oli 155 000 jakoa. WP-palvelun palvelin ei tuntunut hidastuvan liikennemäärästä lainkaan. – Pasi Kovanen, Vincit

Hinnastossamme jokaisella palvelupaketilla on HTTP-liikennemääräkiintiöt, mutta mikäli asiakkaan sivustolla on väliaikaisesti sen ylittävä liikennemäärä emme tee kuten monet muut palveluntarjoajat ja sulje sivustoa tai lähetä yllättäviä lisälaskuja, vaan huolehdimme että sivusto aina toimii ja asiakkaan kävijämäärä jatkaa kasvuaan. Sivuston jatkuva toiminta on sekä Seravon että asiakkaan yhteinen tavoite kaikissa olosuhteissa.

Korkeatasoiset palvelinsalit

Kaikki käyttämämme laitesalit Suomessa täyttävät Viestintäviraston määrittelemät teletilojen turvallisuutta koskevat vaatimukset (Viestintävirasto 54 A/2012M:n määritys “Tärkeä tila”). Palvelinsaleissamme on tehokas ilmastointi, murtosuojaus ja ympärivuorokautinen kulunvalvonta, automaattinen paloilmoitinlaitteisto sekä järeä UPS-varmennettu virransyöttö, jonka akusto suodattaa sähköverkosta tulevat mahdolliset häiriöt. Generaattori takaa sähkön saannin pidempienkin sähkökatkosten aikana. Laitteet on sijoitettu lukittuihin laitekaappeihin, joihin pääsy on rajoitettu ja valvottu.

Ulkomailla sijaitsevat palvelinklusterimme ovat luotettavien globaalien toimijoiden konesaleissa, joissa on vastaavantasoinen varautuminen häiröihin kuin käyttämissämme suomalaisissakin konesaleissa.

Internet-yhteydet ovat luotettavuuden takaamiseksi jaettu vähintään kahden eri IP transit -palvelun kautta. BGP4-reititys takaa, että yhden operaattorin yhteyden vikaantuminen ei aiheuta palvelintilan yhteyksiin katkosta vaan toiminta jatkuu normaalisti. Jotta asiakkaidemme palvelut ja palvelinyhteydet toimisivat aina parhaalla mahdollisella nopeudella, tarkkailemme aktiivisesti Internet-yhteyksiemme kuormitusta. Kapasiteettia on aina niin paljon reservissä, ettei ruuhkahuippuinakaan ongelmia pääse syntymään.

Myös käyttämämme palvelut, kuten sähköpostipalvelimet ja DNS-palvelimet ovat monistettu ja hajautettu eri verkoissa ja palvelinsaleissa sijaitseviin koneisiin.

Sekä omaa laitteistoa että pilvipalveluntarjoajia

Seravon tuottaa palvelunsa käyttäen sekä omia fyysisiä palvelimia että alan parhaiden pilvipalveluntarjoajien virtuaalipalvelimia.

Olemme vuodesta 2015 lähtien käyttäneet yhtenä virtuaalipalvelintoimittana suomalaista Upcloud-pilvipalvelua joka on omassa luokassaan erinomaisen hyvä WordPressin kaltaiselle kuormalle.

Pääosa kapasiteetistamme on kuitenkin omia fyysisiä palvelimiamme koska pystymme niitä hyödyntäen tekemään laitteistotason ja Linux-kernelitason nopeus- ja tietoturvaoptimointeja, jotka eivät ole mahdollisia tai saatavilla muualla, ja joilla saadaan aikaan maailman nopein WordPress-palvelu.

Hae WP-palvelu.fi:stä

Lue myös

Seravon uudistunut asiakaspalvelu

15.3.2019

Nopean ja asiantuntevan asiakaspalvelun tarjoaminen on tärkeä osa Seravon palvelua. Olemme rakentaneet alustan WordPress-sivustojen ylläpidolle, jonka tehokkuus perustuu ylläpidon ydinasioiden […]

Mitä on Content Security Policy?

4.3.2019

Tietoturva on monesti kilpajuoksua verkkorikollisia vastaan. Ns. script kiddiet ja ammattimaisemmat toimijat skannaavat tauotta läpi internetiä bottiarmeijat aseinaan löytääkseen haavoittuvaisia […]

Uusi palvelupaketti: WP Corporate

1.3.2019

Olemme tänään 1.3.2019 julkaisseet kokonaan uuden palvelupaketin nimeltä WP Corporate. Uusi palvelupaketti on tehty asiakkaidemme palautteen pohjalta ja se vahvistaa […]