Skaalautuva palvelinympäristö

WP-palvelulla on ainutlaatuinen palvelinarkkitehtuuri, joka perustuu palvelinryppäisiin (engl. cluster). Palvelinryppäässä asiakkaan sivuston palvelemiseen kykenee useampi palvelin, jonka ansiosta yksittäisen palvelimen rikkoutuminen ei aiheuta häiriötä.

Tämä näkyy asiakkaille myös siinä, että WP-palvelussa asiakkaan verkkotunnuksella ei ole vain yhtä IP-osoitetta, vaan useita. Häiriötilanteessa muut toiminnassa olevat palvelimet jatkavat sivuston palvelemista automaattisesti.

Teknologiamme ansiosta yksittäisellä sivustolla voi olla myös huomattavia, jopa miljoonien käyttäjien liikennepiikkejä ilman näkyvää hidastumista.

Uusi blogi räjäytti pankin. Pelkästään Redditissä oli 155 000 jakoa. WP-palvelun palvelin ei tuntunut hidastuvan liikennemäärästä lainkaan.

Pasi Kovanen, Vincit

Hinnastossamme on määritelty liikennekiintiöt jokaiselle palvelupaketille. Mikäli asiakkaan sivustolle osuu tilapäisesti rajat ylittävä liikennepiikki, emme tee kuten monet muut palveluntarjoajat, eli sulje sivustoa tai lähetä yllättäviä lisälaskuja. Sen sijaan pidämme huolta, että sivustot pysyvät toiminnassa ja asiakkaiden kävijämäärät voivat jatkaa kasvuaan.

Sivustojen keskeytyksetön toiminta on tavoitteemme kaikissa olosuhteissa.

Korkeatasoiset palvelinsalit

Kaikki käyttämämme laitesalit Suomessa täyttävät Liikenne- ja viestintäviraston määrittelemät teletilojen turvallisuutta koskevat vaatimukset.

Palvelinsaleissamme on tehokas ilmastointi, murtosuojaus ja ympärivuorokautinen kulunvalvonta, automaattinen paloilmoitinlaitteisto sekä järeä UPS-varmennettu virransyöttö, jonka akusto suodattaa sähköverkosta tulevat mahdolliset häiriöt. Generaattori takaa sähkön saannin pidempienkin sähkökatkosten aikana. Laitteet on sijoitettu lukittuihin laitekaappeihin, joihin pääsy on rajoitettu ja valvottu.

Ulkomailla sijaitsevat palvelinklusterimme ovat luotettavien globaalien toimijoiden konesaleissa, joissa on varauduttu häiröihin vastaavalla tasolla kuin käyttämissämme suomalaisissa konesaleissa.

Internet-yhteydet ovat luotettavuuden takaamiseksi jaettu vähintään kahden eri IP transit -palvelun kautta. BGP4-reititys takaa, että vika yhden operaattorin yhteydessä ulkomaailmaan ei aiheuta katkosta palvelintilaan, vaan toiminta jatkuu normaalisti. Jotta asiakkaidemme palvelut ja yhteydet toimisivat aina parhaalla mahdollisella nopeudella, tarkkailemme aktiivisesti internet-yhteyksiemme kuormaa. Kapasiteettia on aina niin paljon reservissä, ettei ruuhkahuippuinakaan ongelmia pääse syntymään.

Myös käyttämämme palvelut, kuten sähköpostipalvelimet ja DNS-palvelimet ovat monistettu ja hajautettu eri verkoissa ja palvelinsaleissa sijaitseviin koneisiin.

Omaa laitteistoa ja pilvipalveluja

Seravo tuottaa palvelunsa käyttäen sekä omia fyysisiä palvelimia että alan parhaiden pilvipalveluntarjoajien virtuaalipalvelimia.

Olemme vuodesta 2015 lähtien käyttäneet yhtenä virtuaalipalvelinten toimittajanamme suomalaista Upcloud-pilvipalvelua, joka tarjoaa erinomaisen alustan WordPressille.

Pääosa kapasiteetistamme on kuitenkin omia fyysisiä palvelimiamme. Niitä hyödyntäen pystymme tekemään laitteistotason ja Linux-kernelitason nopeus- ja tietoturvaoptimointeja, jotka eivät ole muuten mahdollisia. Näin saadaan aikaan yksi maailman nopeimmista WordPress-palveluista.

Hae WP-palvelu.fi:stä

Lue myös

Singaporen klusteri avattu

19.9.2019

Tarjolla on hyviä uutisia Aasiassa liiketoimintaa harjoittaville nykyisille ja uusille asiakkaillemme – tästä eteenpäin Seravo tarjoaa mahdollisuuden sivuston palvelintilan sijoittamiseen […]

Välimuisteilla löysät pois sivulatauksista

13.9.2019

Välimuisti eli cache on erittäin hyödyllinen ja yleinen tekniikka, jolla voidaan saavuttaa jopa kymmenkertainen nopeus verrattuna välimuistittamattomaan pyyntöön. Välimuistin idea […]

Miksi osallistua WP-koulutukseen?

6.9.2019

Markkinointipäällikkö, viestinnän ammattilainen, kehittäjä, yrittäjä tai muu alan ammattilainen – koulutuksemme tarjoavat jokaiselle jotakin, sillä milloinkaan ei ole liian myöhäistä […]