Valvottu ja varmatoiminen WordPress

WP-palvelulla on ainutlaatuinen palvelinarkkitehtuuri, joka perustuu palvelinryppäisiin (engl. cluster). Asiakkaan sivuston palvelemiseen kykenee useampi palvelin, ja yksittäisen palvelimen rikkoutuminen ei aiheuta häiriötä, koska muut toiminnassa olevat palvelimet jatkavat sivuston palvelemista automaattisesti.

Tämä näkyy asiakkaille muun muassa siinä, että WP-palvelussa asiakkaan verkkotunnuksella ei ole vain yhtä IP-osoitetta, vaan useita. Tällöin verkkosivuston toiminta voi jatkua, vaikka yksittäinen palvelinkone lakkaisi toimimasta.

Kaikki käyttämämme laitesalit Suomessa täyttävät Viestintäviraston määrittelemät teletilojen turvallisuutta koskevat vaatimukset (Viestintävirasto 54 A/2012M:n määritys “Tärkeä tila”). Palvelinsaleissamme on tehokas ilmastointi, murtosuojaus ja ympärivuorokautinen kulunvalvonta, automaattinen paloilmoitinlaitteisto sekä järeä UPS-varmennettu virransyöttö, jonka akusto suodattaa sähköverkosta tulevat mahdolliset häiriöt. Generaattori takaa sähkön saannin pidempienkin sähkökatkosten aikana. Laitteet on sijoitettu lukittuihin laitekaappeihin, joihin pääsy on rajoitettu ja valvottu.

Ulkomailla sijaitsevat palvelinklusterimme ovat luotettavien globaalien toimijoiden konesaleissa, joissa on vastaavantasoinen varautuminen häiröihin kuin käyttämissämme suomalaisissakin konesaleissa.

Internet-yhteydet ovat luotettavuuden takaamiseksi jaettu vähintään kahden eri IP transit -palvelun kautta. BGP4-reititys takaa, että yhden operaattorin yhteyden vikaantuminen ei aiheuta palvelintilan yhteyksiin katkosta vaan toiminta jatkuu normaalisti. Jotta asiakkaidemme palvelut ja palvelinyhteydet toimisivat aina parhaalla mahdollisella nopeudella, tarkkailemme aktiivisesti Internet-yhteyksiemme kuormitusta. Kapasiteettia on aina niin paljon reservissä, ettei ruuhkahuippuinakaan ongelmia pääse syntymään.

Myös käyttämämme palvelut, kuten sähköpostipalvelimet ja DNS-palvelimet ovat monistettu ja hajautettu eri verkoissa ja palvelinsaleissa sijaitseviin koneisiin.

Varmuuskopiointi vakiona

Huolehdimme myös varmuuskopioinnista: sivustot, mukaan lukien kaikki tiedostot ja tietokantasisällöt kopioidaan päivittäin, ja sivusto on helppo palauttaa aikaisempaan tilaan edeltävän kuukauden ajalta.

Asiakkaiden näkyvissä olevien varmuuskopioiden lisäksi on säilytämme myös ylimääräisiä varmuuskopioita eri palvelinsalissa siten, että sivusto voidaan palauttaa toimintaan vaikka kokonainen palvelinsali tuhoutuisi.

Kaikki sivustot 24/7-valvonnassa

Hyvän varautumisen lisäksi teemme myös aktiviista valvontaa ja ylläpitoa, jonka ansiosta mahdollisista häiriötilanteista palautuminen on nopeaa.

Kaikki WP-palvelun asiakkaiden sivustot ovat 24/7-valvonnassa. Mikäli sivustolla on häiriö, käy päivystäjä tarkistamassa asian. Korjaamme nopeasti kaikki palvelinympäristöön liittyvät häiriöt ja usein asiakkaan omista toimistakin aiheutuneet häiriöt. Vähintäänkin ilmoitamme asiakkaalle asioista, jotka vaativat tältä toimenpiteitä.

WP-palvelun ylläpitotiimissä on ainutlaatuisen vahva osaaminen sekä WordPressistä että Linux-palvelimista. Kaikki ylläpitäjäme ovat ohjelmointitaitoisia ja olemme osallistuneet sekä Linux-ytimen että WordPressin ytimen ja lisäosien kehitykseen, joten tunnemme teknologiamme erittäin syvällisesti. Pystymme paitsi selvittämään ongelmia laajasti, myös tekemään korjauksia käyttämiimme avoimen lähdekoodin ohjelmistoihin ja saamaan ne osaksi kyseisten ohjelmistojen virallisia uusia versioita (ns. ”upstream”).

Hae WP-palvelu.fi:stä

Lue myös

Miksi kannattaa valita WooCommerce

14.11.2018

WooCommerce on maailman suosituin verkkokauppa-lisäosa WordPressille. Se on käytössä yli neljällä miljoonalla sivustolla, se on helppokäyttöinen, suoraan WordPressin kanssa yhteensopiva […]

WooCommerce 3.5 on täällä

1.11.2018

WooCommercea ja sen kehittäjää Automatticia ei ainakaan voi syyttää laakereillaan lepäämisestä, sillä versio 3.5 merkitsee jo kolmatta päivitystä WooCommerce-lisäosalle tänä […]

WordPress-sivut 300% nopeammaksi transienteilla

29.10.2018

Tiesitkö, että WordPress pitää sisällään oman välimuistijärjestelmänsä, jota kutsutaan transienteiksi? Transientit ovat helppokäyttöisiä ja oikein käytettyinä todella tehokkaita. Tässä artikkelissa […]