Vastuullisuus

Ympäristöystävällisyys

Ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on totta. Jokaisen yksilön ja organisaation tulee ryhtyä välittömiin toimiin ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi ennen kuin maapallon ilmakehän tasapaino ohittaa pisteen, josta ei ole enää paluuta.

Hiilidioksidipäästöjen lisäksi myös kaikkea muuta saastuttamista tulee välttää. Ekosysteemien tasapainoa ei saa horjuttaa lyhyen tähtäimen voitontavoittelun takia. Ekosysteemien tuhoutumisesta voi tulevaisuudessa aiheutua ennennäkemättömiä taloudellisia ja inhimillisiä tappioita, ja jokaisella on velvollisuus toimia vastuullisesti.

Seravolla vastuullisuus tarkoittaa monenlaisia suuria ja pieniä toimia:

  • Missään käyttämässämme konesalissa sähkö ei ole peräisin fossiilisista polttoaineista. Mikäli mahdollista, suosimme uusiutuvia energiamuotoja (tuuli, aurinko yms) tai käytämme ydinenergiaa.
  • Palvelinklusterimme on rakennettu niin, että samassa palvelinryppäässä voi olla eri sukupolven laitteistoja. Tämä mahdollistaa palvelinlaitteiston hyödyntämisen mahdollisimman pitkään ja laitteiston elinkaari on alan keskiarvoa tuplasti pidempi.
  • Kehittämämme nopeusoptimointitekniikat vähentävät turhaa resurssikulutusta, joka näkyy paitsi nopeina verkkosivuina asiakkaille, nin myös pienentyneenä sähkönkulutuksena kulutusmittareissamme.
  • Työntekijämme työskentelevät energiatehokkaassa toimistoympäristössä. Toimistojätteiden lajittelu ja energiansäästö esimerkiksi laitteiden sammuttamisella työajan päätyttyä on osa työkulttuuriamme.
  • Työmatkoissa muilla paikkakunnille suositaan julkisia kulkuvälineitä ja toimistomme onkin aivan Tampereen rautatieaseman vieressä ja junayhteyksiä käytetään paljon. Laivamatkoissa suositaan aluksia joissa hyödynnetään tuulivoimaan (esim. perinteiset purjealukset tai LNG-alukset joissa lisävoimana rotaatiopurje).
  • Olemme useana vuonna ostaneet sademetsää suojelukäyttöön ruotsalaisen Barnens Regnskog -järjestön kautta.
  • Emme ole jäsenenä missään niistä teollisuuden tai yritysmaailman edunvalvontajärjestöistä jotka pyrkivät vaikuttamaan poliitikkoihin kansainvälisen hiiliveron tulon estämiseksi. Kannatamme kaikkea politiikkaa joka tuo negatiivisten ulkoistusvaikutusten kustannukset niiden aiheuttajien maksettaviksi sekä tuemme kiertotaloutta edistävien poliitikkojen työtä vaikkakaan Seravo itse ei ole osa valmistavaa teollisuutta.

Pyrimme myös tukemaan työntekijöitämme tekemään omassa arjessaaan ympäristöystävällisiä valintoja:

  • Työntekijöitä kannustetaan tekemään työmatkansa lihasvoimalla tai julkisia kulukuvälineitä käyttäen. Tällä hetkellä yksikään työntekijöistämme ei tule töihin henkilöautolla.
  • Myös etätyöskentelyä tapahtuu paljon, jolloin työmatkaa ei tarvita lainkaan.
  • Toimistollamme on oma lainaamo, josta työntekijät voivat lainata erilaisia välineitä ja siten vähentää omaa kulutusta, kun ei tarvitse itse ostaa kaikkea.

Tee itse Elämäntapatesti ja selvitä paljonko CO2-päästöjä elämäntyylisi aiheuttaa, ja mitä voisit tehdä niiden vähentämiseksi.

Avoin lähdekoodi

Ohjelmistovalinnoissa suosimme aina avointa lähdekoodia milloin mahdollista.

Hae WP-palvelu.fi:stä

Lue myös

Singaporen klusteri avattu

19.9.2019

Tarjolla on hyviä uutisia Aasiassa liiketoimintaa harjoittaville nykyisille ja uusille asiakkaillemme – tästä eteenpäin Seravo tarjoaa mahdollisuuden sivuston palvelintilan sijoittamiseen […]

Välimuisteilla löysät pois sivulatauksista

13.9.2019

Välimuisti eli cache on erittäin hyödyllinen ja yleinen tekniikka, jolla voidaan saavuttaa jopa kymmenkertainen nopeus verrattuna välimuistittamattomaan pyyntöön. Välimuistin idea […]

Miksi osallistua WP-koulutukseen?

6.9.2019

Markkinointipäällikkö, viestinnän ammattilainen, kehittäjä, yrittäjä tai muu alan ammattilainen – koulutuksemme tarjoavat jokaiselle jotakin, sillä milloinkaan ei ole liian myöhäistä […]