Vastuullisuus

Ympäristöystävällisyys

Ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on totta. Jokaisen yksilön ja organisaation tulee ryhtyä välittömiin toimiin ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi ennen kuin maapallon ilmakehän tasapaino ohittaa pisteen, josta ei ole enää paluuta.

Hiilidioksidipäästöjen lisäksi myös kaikkea muuta saastuttamista tulee välttää. Ekosysteemien tasapainoa ei saa horjuttaa lyhyen tähtäimen voitontavoittelun takia. Ekosysteemien tuhoutumisesta voi tulevaisuudessa aiheutua ennennäkemättömiä taloudellisia ja inhimillisiä tappioita, ja jokaisella on velvollisuus toimia vastuullisesti.

Seravolla vastuullisuus tarkoittaa monenlaisia suuria ja pieniä toimia:

 • Pyrimme siihen, että käyttämässämme konesalissa sähkö ei olisi peräisin fossiilisista polttoaineista. Tällä hetkellä vielä muutama konesali käyttää sähköntuotantoon fossiilisia polttoaineita (lähinnä hiilivoimaa) mutta yritämme saada konesalioperaattorit hankkimaan sähkönsä jatkossa hiilineutraalisti joko ydinvoimaa tai uusiutuvia energiamuotoja (tuuli, aurinko yms) hyödyntäen.
 • Konesalikohtainen hiilidioksidipäästötilanne:
  • fi-ellington, fi-sestak, fi-perko, fi-coltrane, de-dauner, se-broo: uusiutuvaa energiaa / ei hiilidioksidipäästöjä
  • fi-metheny, us-davis, sg-pepper: sähköntuotannossa hiilidioksiidipäästöjä tai konesalioperattori ei kerro riittävästä energiamuodoista
  • Tällä hetkellä 79 % ylläpidossamme olevista sivustoista sijaitsee konesalissa jonka sähköntuotanto ei aiheuta hiilidioksidipäästöjä.
  • Osuus kasvaa kokoajan, koska keskitämme uudet sivustot uusiin ympäristöystävällisiin konesaleihin.
  • Vanhojen konesalien osalta, jatkamme operaattorin painostusta sähkön hankintavalinnoissa ja uusien konesalien kanssa ei tehdä sopimuksia ellei sähköntuotanto ole todistetusti hiilidioksidipäästötöntä.
 • Palvelinklusterimme on rakennettu niin, että samassa palvelinryppäässä voi olla eri sukupolven laitteistoja. Tämä mahdollistaa palvelinlaitteiston hyödyntämisen mahdollisimman pitkään ja laitteiston elinkaari on alan keskiarvoa tuplasti pidempi.
 • Kehittämämme nopeusoptimointitekniikat vähentävät turhaa resurssikulutusta, joka näkyy paitsi nopeina verkkosivuina asiakkaille, nin myös pienentyneenä sähkönkulutuksena kulutusmittareissamme.
 • Työntekijämme työskentelevät energiatehokkaassa toimistoympäristössä. Toimistojätteiden lajittelu ja energiansäästö esimerkiksi laitteiden sammuttamisella työajan päätyttyä on osa työkulttuuriamme.
 • Työmatkoissa muilla paikkakunnille suositaan julkisia kulkuvälineitä ja toimistomme onkin aivan Tampereen rautatieaseman vieressä ja junayhteyksiä käytetään paljon. Laivamatkoissa suositaan aluksia joissa hyödynnetään tuulivoimaan (esim. perinteiset purjealukset tai LNG-alukset joissa lisävoimana rotaatiopurje).
 • Olemme useana vuonna ostaneet sademetsää suojelukäyttöön ruotsalaisen Barnens Regnskog -järjestön kautta.
 • Vuonna 2019 ostimme Luonnonsuojeluliiton Hiilipörssistä 5 hehtaaria jonka ansiosta Seravon toiminta vuonne 2019 oli hiilidioksidinegatiivista.
 • Emme ole jäsenenä missään niistä teollisuuden tai yritysmaailman edunvalvontajärjestöistä jotka pyrkivät vaikuttamaan poliitikkoihin kansainvälisen hiiliveron tulon estämiseksi. Kannatamme kaikkea politiikkaa joka tuo negatiivisten ulkoistusvaikutusten kustannukset niiden aiheuttajien maksettaviksi sekä tuemme kiertotaloutta edistävien poliitikkojen työtä vaikkakaan Seravo itse ei ole osa valmistavaa teollisuutta.

Pyrimme myös tukemaan työntekijöitämme tekemään omassa arjessaaan ympäristöystävällisiä valintoja:

 • Työntekijöitä kannustetaan tekemään työmatkansa lihasvoimalla tai julkisia kulukuvälineitä käyttäen. Tällä hetkellä yksikään työntekijöistämme ei tule töihin henkilöautolla.
 • Myös etätyöskentelyä tapahtuu paljon, jolloin työmatkaa ei tarvita lainkaan.
 • Toimistollamme on oma lainaamo, josta työntekijät voivat lainata erilaisia välineitä ja siten vähentää omaa kulutusta, kun ei tarvitse itse ostaa kaikkea.

Tee itse Elämäntapatesti ja selvitä paljonko CO2-päästöjä elämäntyylisi aiheuttaa, ja mitä voisit tehdä niiden vähentämiseksi.

Avoin lähdekoodi

Ohjelmistovalinnoissa suosimme aina avointa lähdekoodia milloin mahdollista.

Hae WP-palvelu.fi:stä

Lue myös

Hyvää joulua ja rauhaisaa vuoden alkua!

20.12.2019

Lomalla on hyvää aikaa keskittyä lukemiseen. Mikäli kuusen alta ei löydy riittävästi luettavaa, voimme suositella lisäksi tuoreimpia blogiartikkeleitamme. WordPress-taitojensa kehittämisestä […]

Seravo tukee Koodikerhoa

19.12.2019

Koodikerho on vapaaehtoisvoimin kerran viikossa järjestettävä koululaisten iltapäiväkerho, jossa lapset oppivat ohjelmoinnin perusteet. Koodikerhossa muun muassa oppii piirtämään koodin avulla […]

Git oletuksena uusissa sivustoissa

18.12.2019

Olemme tänään ottaneet WP-palvelussa käyttöön uuden käytännön: kaikki uudet asiakkaille perustetut WordPress-sivustot käyttävät oletuksena Git-versiohallintaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että […]