WordPress-ylläpito ja valvonta

Kaikki sivustot 24/7-valvonnassa

Hyvän varautumisen lisäksi teemme myös aktiviista valvontaa ja ylläpitoa, jonka ansiosta mahdollisista häiriötilanteista palautuminen on nopeaa.

Kaikki Seravon WP-palvelun asiakkaiden sivustot ovat 24/7-valvonnassa. Mikäli sivustolla on häiriö, käy ylläpitäjämme tarkistamassa asian. Korjaamme nopeasti kaikki palvelinympäristöön liittyvät häiriöt ja usein asiakkaan omista toimistakin aiheutuneet häiriöt. Vähintäänkin ilmoitamme asiakkaalle asioista, jotka vaativat tältä toimenpiteitä.

Esimerkki Seravon ilmoituksesta asiakkaalle 27/4-valvonnan ansiosta
Esimerkki Seravon ilmoituksesta asiakkaalle 24/7-valvonnan ansiosta

Toimivuus ja tietoturva seurannassa

Valvontajärjestelmämme tarkistaa jokaisen ylläpidossamme olevan sivuston toimivuuden 5 minuutin välein. Lisämaksusta WP Enterprise -palvelupaketissa voi olla tiheämminkin. Valvontamme tarkistaa muun muassa:

  • Verkkotunnuksen voimassaolon, reitityksen oikealle sivustolle ja HTTPS-suojauksen toimivuuden
  • WordPressin yleisölle näkyvän puolen toimivuuden sekä HTTP-otsikoiden että sivuston sisällön perusteella
  • WordPressin hallintapuolen toimivuuden

Valvontamme mittaa myös sivuston nopeutta. Seravon valvonta huomaa mikäli sivusto latautuu liian hitaasti vaikka se muuten toimisikin.

Lisäksi asiakkaidemme sivustoille tehdään säännöllisesti laajennettuja toimivuustestauksia ja tietoturvaskannauksia. Potentiaalisista ongelmista ja havaituista poikkeamista ilmoitetaan Seravon hallintapaneelissa sivuston ylläpitäjälle, ja kiireellisissä tapausissa myös sähköpostitse suoraan asiakkaan yhteyshenkilölle. Seravolla on todennäköisesti alan parhaat tietoturvakäytännöt, joka on erityisen tärkeää WordPressin yhteydessä.

Paras ylläpito-osaaminen

WP-palvelun ylläpitotiimissä on ainutlaatuisen vahva osaaminen sekä WordPressistä että Linux-palvelimista. Kaikki ylläpitäjäme ovat ohjelmointitaitoisia ja olemme osallistuneet sekä Linux-ytimen että WordPressin ytimen ja lisäosien kehitykseen, joten tunnemme teknologiamme erittäin syvällisesti. Pystymme paitsi selvittämään ongelmia laajasti, myös tekemään korjauksia käyttämiimme avoimen lähdekoodin ohjelmistoihin ja saamaan ne osaksi kyseisten ohjelmistojen virallisia uusia versioita (ns. ”upstream”).

WordPress-ekosysteemi tiiviissä seurannassa

Asiakkaidemme sivustojen jatkuvan valvonnan lisäksi seuraamme aktiivisesti myös mitä WordPress-ekosysteemissä tapahtuu ja laajemminkin Linux-jakeluissa ja Internet-teknologioissa. Seravo on myös mukana WordPressin hosting-ryhmässä ja eri ohjelmistojen suljetuilla tietoturvatiedoteryhmissä.

Tämän ansiosta tiedämme jo etukäteen mitä uusia asioita ja muutoksia on tulossa, ja osaamme asiakkaidemme puolesta valmistautua niihin ja yllättäviltä tapahtumilta voidaan useimmiten välttyä kokonaan.